想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日去完威爾斯私家覆診,醫生話ivf成功機會微,因為fsh11.6, amh 0.2...
醫生話怕谷唔起卵。

究竟我仲博唔博ivf好呢?定通番輸卵管先?(現在兩邊塞哂)

另外有d乜方法可以令到多d卵而d卵又靚?

由覆診到而家,一路喊一路喊,跪求竟見....

男爵府

回覆:down到冇朋友,ivf成功機會微

amh低係會卵少,你fsh高會影響質量,我會。建議你調理一下先,降低fsh,令質量上返去,少卵但有質量一樣冇問題

通輸卵管聽講用處不大,通左但d功能已經下降

你公家定私家症啊?

男爵府

回覆:down到冇朋友,ivf成功機會微

睇漏左,私家症,咁建議養好先開針

別墅

回覆:love-momo 的帖子

要怎樣養? 我已開始飲黑豆芝麻粉,又飲緊中藥。

威爾斯私家醫生又話中藥冇乜幫助......而家搞到我好忐忑。

大宅

回覆:Euro_7 的帖子

借卵,成數高d,我浪費錢做了二次ivf,卵子質素差抽完連放胎機會都無,浪費好多$同好傷心,而且做一次俣係極大壓力的!

別墅

回覆:kaihang 的帖子

醫生有見議借卵,但去邊度借?
我有d接受唔到.....好似唔屬於自己嘅BB

男爵府

回覆:Euro_7 的帖子

食DHEA幫忙,有機會可以幫助卵子生成

大宅

Euro_7 發表於 16-3-7 18:17

威爾斯私家醫生又話中藥冇乜幫助......而家搞到我好忐忑 ...
過來人, 你不如調理1-2個月, 再去驗多次睇下有無改善

男爵府

引用:要怎樣養

原帖由 Euro_7 於 16-03-07 發表

威爾斯私家醫生又話中藥冇乜幫助......而家搞到我好忐忑 ...
dhea,coq10,vit e都可以試下

而且補充品最少食三個,做運動,浸腳都幫到手

別墅

kaihang 發表於 16-3-7 18:25
借卵,成數高d,我浪費錢做了二次ivf,卵子質素差抽完連放胎機會都無,浪費好多$同好傷心,而且做一次俣係 ...
借卵?手續點?

大宅

回覆:sweet_zoe923 的帖子

我係送子鳥做,你上網check

男爵府

love-momo 發表於 16-3-7 18:00
amh低係會卵少,你fsh高會影響質量,我會。建議你調理一下先,降低fsh,令質量上返去,少卵但有質量一樣冇 ...
請問可以點樣降低fsh指數呀?

別墅

引用:今日去完威爾斯私家覆診,醫生話ivf成功機

今日去完威爾斯私家覆診,醫生話ivf成功機會微,因為fsh11.6, amh 0.2...
醫生話怕谷唔起卵。
唔好灰心,我都係fah高,amh低,最後iui成功,iui前2-3個月食dhea,有幫助的

大宅

回覆:kaihang 的帖子

借卵,大約要等幾耐?

洋房

引用:今日去完威爾斯私家覆診,醫生話ivf成功機

醫生話怕谷唔起卵。
不用灰心,我都有一邊輸卵管塞左,又去左威記睇,當時FSH 15,又係話做ivf都做晤到,叫我放鬆心情下個月睇下FSH會晤會跌返,結果不跌反升上到22。令我非常down.

跟著我睇左出面既Ivf e生,醫生同我講FSH數值只反映卵字數量,不完全反映質素。

跟著我就踏入我ivf之路。開針試左兩個cycle 都係得一粒卵,到第三個cycle 決定一試,一粒卵都照抽,更成功發展到胚胎,仲要係A grade😁。
now bb 26週 很感恩 🙏🏻

我有個朋友FSH都15 ,近期都成功自然懷孕。

加油、不用灰心💪🏻

侯爵府

引用:Quote:love-momo+發表於+16-3-7+18:00+amh

原帖由 wingyee1230 於 16-03-07 發表
請問可以點樣降低fsh指數呀?
食dhea, 上網查下資料

男爵府

白羊花花 發表於 16-3-10 21:53
食dhea, 上網查下資料
我有食過,但即月m遲左兩星期,所以唔敢再亂食呀

首頁

尾頁

跳至