想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

看見很多JM 分享在台灣成功,覺得台灣做IVF 有多d辦法,例如:免疫、針藥等。因為本身我試過在香港做,但卵少並不能受精,很擔心,見到台灣好像機會大d
但老公唔想,佢話台灣唔熟悉,有事唔知㸃;過台灣做又要重新黎過,我自己心大心細,成曰為這件事而不快

男爵府

回覆:Michelleleewan 的帖子

香港好多人都過台灣做ivf,叫你先生唔好作無謂嘅擔心。係台灣做一次平香港一半以上,得唔得都好起碼盡左力,就算係香港做都係搏一鋪,何不用較少嘅價錢做同樣嘅投資呢?如果唔知流程係點,Babykindom 或者其他網站都大把資料,就算你開post都大把人可以解答到你

男爵府

佢擔心言語不通?唔熟路?難請假?
台灣係一個好好地方,用中文字,我國語都一般,去到講唔明至多咪寫,況且台灣人講國語好易聽同人親切。
我3年前都係跟一個jm嘅"台灣IVF"帖一個人上路,佢有教好多資料,如搵邊間酒店,點唱錢,睇醫生流程。
如真心想生真係唔再嘥時間了,台灣真係好平,$40000做到一次平香港一半。如果有假咪當一齊去旅行relax吓囉。

大宅

我的育兒心得勳章

回覆 Michelleleewan 的帖子

唔洗比太大壓力自己啦~台灣都好方便,尤其係台北

別墅

回覆:有沒有c6 不肯去台灣IVF ?

Highly recommend TW in term of money wise, serive wise, and techniques wise etc. everything is better than those in HK

大宅

有…………我老公唔肯去。香港他就ok, 為有在香港做但真係幾貴下。

首頁

尾頁

跳至