懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇順產的mami分享一下經驗,特別係有冇咩大肚時要做的準備功夫,如運動等等.

我想順產,所以希望知道可以點様有效咁準備.

謝謝.

[ 本文章最後由 mmf3 於 08-9-29 23:20 編輯 ]

大宅

陪月勳章

我生兩個都係順產, 有0物產前準備? 好似無物特別WOR; 不過我未生之前及有左都KEEP住游水....做輕便家務....少食多餐 KEEP住唔好令自己及BB太肥 (易生D麻)

大宅

I delivered three babies already by 順產.

有冇咩大肚時要做的準備功夫 ? ----->
I went to swim, do slight exercise, take more rest and always be happy.
Add oil !
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我家住唐樓, 日日會行樓梯. 不過你少行的話, 行下平路就夠, 否則對 d 關節會好傷.

我生之前成日去做 gym, 唔知有冇幫助呀.

我係響醫院等左 2日, 由1度咁計到生得用左5.5小時.

複式洋房

咁游水多數是蛙式或是自由游式好?

大宅

陪月勳章

我多數採用蛙式 ..... 慢慢游, 不用急. 其他式好似太過激

大宅

我覺得都係行多0的啦 (不過如果你對腳有水腫就要小心), 我成日行0架, 放產假果陣更加日日行街, 一行就行成日0架啦~
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

首頁

尾頁

跳至