母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人自小胸部發育不良, 係一個32AA級既人, 從來冇諗過自已會有人奶, 所以生BB前都係求其買個優合單泵, 諗住冇都唔會哂錢!!
頭2個月用單泵, 每日泵8次, 每次半個鐘, 仲要一邊滴下滴下咁泵, 先得果2至3安, 仲要比99話唔夠奶, 周圍問人食咩先多奶, 點知我係食咩都唔會多奶, 食咩都唔會少奶 即係全世界都知我係冇奶, 但之後表姐送左個M字頭雙泵比我, 每次只需泵5分中, 已經有5安以上, 宜家一日5泵, 夠BB食1日食5次, BB每次係6-7安, 只係訓前同夜奶先飲奶粉, 感覺上自己都唔算窮!!!

雪櫃永遠得2-3樽既存貨, 宜家就4個月仲可以供應到比佢, 我自已真係好開心好開心, 好滿足丫, 覺得自已經好叻!!!需然唔似其他媽媽多到可以沖涼, HAHA

lamdou    發表於 16-3-14 11:26

象牙宮

多奶和胸大/小無关的。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆:Lovepatpat 的帖子

加油呢,遇到個啱自己用又work嘅奶泵又慳昨時間,繼續俾最好嘅bb

barbora

別墅

引用:加油呢,遇到個啱自己用又work嘅奶泵又慳昨

原帖由 barbora 於 16-03-14 發表
加油呢,遇到個啱自己用又work嘅奶泵又慳昨時間,繼續俾最好嘅bb

...

別墅

回覆:我算係窮媽????

其實我想問我用medela freestyle ,泵成20分鐘都只係一安,但用手擠仲擠到,係咪即係泵唔清?我係咪要換過?

別墅

引用:其實我想問我用medela+freestyle+,泵成20

原帖由 lukwinghong 於 16-03-14 發表
其實我想問我用medela freestyle ,泵成20分鐘都只係一安,但用手擠仲擠到,係咪即係泵唔清?我係咪要換過 ...
點解既 我都係哩個 我5分中已經泵清
有冇開最大 會唔會開錯隔離按摩果只

別墅

回覆:Lovepatpat 的帖子

原來我個部係medela swing ,睇錯

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊