少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

都成13歲人!育都發埋成176高!不過思想還超級幼稚,成日響屋企做埋D古靈精怪動作!
返學唔繫遲到就繫欠也!對住佢真繫冇也講/有陣時我都想帶佢睇下醫生

象牙宮

時下卅仍是孩子
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

回覆:請問你地個仔係咪咁樣噶

樓主,你囝囝很高很羡慕,我囝囝14歲都是169cm。回正題,男孩子遲熟,他只是長得高大,心智未發育我囝囝都是整天問我幾時食飯……飲飲食食。

複式洋房

引用:樓主,你囝囝很高很羡慕,我囝囝14歲都是16

原帖由 MariaTsui 於 16-03-15 發表
樓主,你囝囝很高很羡慕,我囝囝14歲都是169cm。回正題,男孩子遲熟,他只是長得高大,心智未發育 ...
生人唔生腦咯!為左手機問題都吵過幾次!而家青少年真難教

水晶宮

引用:Quote:原帖由 MariaTsui 於 16-03-15 發表

原帖由 yungkinleung 於 16-03-15 發表
生人唔生腦咯!為左手機問題都吵過幾次!而家青少年真難教
打機是正常的,現在有那一個中學生不打機,最重要知分寸。

複式洋房

回覆:MariaTsui 的帖子

咪就繫咯!個個都有手機!平時返學就遲到/放假玩機就晨咁早!玩到成條死屍咁!連尿都唔想呵個種

水晶宮

引用:咪就繫咯!個個都有手機!平時返學就遲到/放

原帖由 yungkinleung 於 16-03-15 發表
咪就繫咯!個個都有手機!平時返學就遲到/放假玩機就晨咁早!玩到成條死屍咁!連尿都唔想呵個種

...
又誇張左D

複式洋房

正常啦

首頁

尾頁

跳至