美容扮靚

跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

第一時間 先大合照當然啦 這個只系冰山一角 因為好多隨著年齡被我慢慢淘汰 現在這些是正在使用同埋部分正在被淘汰產品 不過都講一下自己心得 提供比45歲希望推遲初老癥慢慢到來D媽咪分享 介紹一下自己 兩個小朋友媽咪 大仔今年考上多倫多醫學系 細仔八歲 但係暫時還可以keep住同老公一段外表上距離 應該系好大距離 面膜系我每日必修日常 一日起碼兩種面膜交替 最少 最多系3種面膜加一睡眠面膜

子爵府

好媽媽勳章

會去做facial嗎?

男爵府

OK入正題 首先先同大家分享一下目前最多廣告同埋經常聽到幾大面膜第一種 ESTEE 銀箔面膜 價錢忘記好似800幾定系1000 裡面有5張 用後感覺 不推薦 首先 不貼服 第2價錢貴 用完就好似半瓶精華倒響臉上 咁樣如果你覺得錢多到無地方用 買玩玩 又OK 起碼一個晚上塊臉享受半瓶精華 不過可唔可以吸收就自己考慮
第2種 LANCOME 年度強推 土豪面膜1600定系1700又系唔多記得 用後感覺 非常好 吸收后變油質地 第2日起床洗乾淨 塊臉又白又滑 不過就系價錢貴 塗抹分量大 (這個系睡眠面膜)
第3種
  • [url=]L'OCCITANE同樣系睡眠面膜 600蚊 但係塗抹后會有擦紙膠一條條出來 第2日起床 真心講一句不過不失 畢竟600蚊係咪 塗抹分量適中[/url]
  • 第4種 BIOTHERM系我用過最最最好睡眠面膜 300幾蚊有交易 我已經響兩星期內KO左一罐 可以做剛好11次 而家這個系新的 準備留返我下一下做HIFU用 用後感覺 吸收后無擦紙膠 清洗過程裡面 可以感受到臉部有一種水晶凝膠感覺 洗乾淨塊臉系潤滑 有光澤 有彈性 真心講一句 系良心產品 300幾蚊 超過這個價值起碼3倍

男爵府

回覆 阿早! 的帖子

會 我貪靚 不過我今晚主要系對比不同面膜 希望大家都可以提供意見 心得 大家討論一下

男爵府

OK 對比完畢廣告面膜 我介紹兩種做完微針 HIFU 以及高強度激光 需要降紅需要美白CO2面膜

同樣系日本貨 我推薦C3 不過價錢當然貴D 但係貴有原因 C3面膜 帶抗菌 消炎 用後皮膚白淨 降紅消炎一流

這個裡面系咁樣 顆粒比較粗 二氧化時間會比金色個種長 金色系粉末 消炎作用暫時見唔到 感受唔到 不過當然價錢有距離 C3 好似1300左右 另外一種如果無記錯800吧 但係用得CO2面膜就一定系有咁樣需要 所以這個錢唔可以省 建議用貴D 畢竟唔系日日用

男爵府

跟住對比一D 紙 生物纖維 蠶絲等等比較方便使用面膜

同樣系廣告效應啦 真心講一句265左右一盒 就5張 效果 唉 我唔系橋妹 當然無辦法感受有咁好效果羅

推薦RONES 理由好簡單 性價比 天藍色個種 200蚊內有交易 干細胞豐富 骨膠原感覺比較強 另外一種 接近80蚊一張 但係效果就不過不失

有藍色圖標系生物纖維面膜 無系蠶絲 都OK 因為平 10蚊一張左右 得閑用一張 比較方便 效果就系 都系一句 不過不失

這棉質面膜 講真買時候無好大期望 畢竟6蚊一張 可以點?但係用完 我覺得超值 雖然有新聞報道話成分效果噠唔到廣告 但係 又有邊種產品有廣告講咁好哦 6蚊可以做到20蚊 效果 真系非常非常OK 比DR.WU個只蠶絲又平又抵用

男爵府

又分享一下 磨砂 死皮 面膜一個系A4木瓜粉 一個系純天然 植物磨砂 A4買左好多年 真係無辦法用完 如果有媽咪住美孚 我唔介意送幾包比你地試用 因為一包你都可以用成年 效果系OK拉 因為用量非常少 真係唔多建議買一盒 如果買開佢地D產品 叫送一包 保證夠用一年 另外一種 我只用過一次 就唔想用 所以無謂提

重點介紹 這個磨砂 系我用過暫時會持續用幾年產品 內邊系咁樣

用精華包住D海鹽 磨砂后 用水清洗 非常乾淨 同時皮膚有嫩滑感覺 分量不需要多 非常好用 不過呢這個牌子有一個海底尼去死皮 黑頭 各個我都有 不過就一般 所以買個時候最好自己先試試 如果買海鹽就無必要買佢地海泥 無謂浪費錢

男爵府

介紹完大路牌子 介紹一下我每日都必須做一種面膜 非常推薦

係咪好巨型呢 1000ML 每日都做 因為平靚正 1000ML 穩熟悉個D 美容院買唔超過1400蚊 可以用起碼半年 分量系咁樣
非常厚敷上臉 價錢唔超過1400蚊 如果超過 唔好買 這個面膜呢 系有出另外一種 不過非常貴 一年做一次大折扣 每到大折扣我都會入貨 (唔好叫我代購 都系自己上去官網劃著穩自己熟悉美容院買)

就系旁邊個種 效果系非常非常好 D精華系多度可以用黎洗手 都洗唔嗮 不過價錢平時系200蚊一張 大折扣大約200蚊三張 買唔買就自己考慮 但係大支個支就真系幾OK 效果系有DD 收緊 開始會以為系干但係一整就覺得系收緊 打返D 爽膚水 感覺好乾爽 可以日日用

大宅

回覆:個人面膜使用心得(純分享)

支持分享多d!!
個磨砂係咩牌子呀!?係咪log ox擺檔個個?!

男爵府

餘下介紹其他一D 我買左然後又會用但係又唔經常用面膜

其實系想講fresh 不過張相片拍得唔好 fresh兩種面膜 玫瑰同埋黑茶 我都有買 但係唔系咁經常用 玫瑰第一次使用覺得補水成分系夠 但係而家覺得好一般 科技系變得好快 面膜產品年年都有鋪天蓋地廣告 所以基本上我把它放在淘汰邊緣 黑茶 就暫時用左5樽 暫時無見到有收緊 收細毛孔效果 只系我會泡浴缸 所以順便擦

這個呢 唔系介紹佢只精華 估計用過天女滴去過買D媽咪都知道 佢地用精華開金箔做面膜 我D金箔呢就被我用完啦 剩返精華響度 其實這個面膜同estee效果差不多 都系你自然會落好多好多精華響臉上邊 然後挪開 融化D金箔 所以做完都系同樣感覺 就系滿滿精華 當然效果就潤啊 但係你自己要考慮又貴 又會涂咁多 其實根本覺得吸收唔到羅

這個A4 聽聞城中千億新抱有幫襯 系純摩洛哥堅果油做得面膜 1900左右啦 質地像牛油 用後感覺系 非常滑 收緊 不過唔見白 我一般系配合磨砂使用

把這兩個搭配使用 會有非常出效果 一年買一次 因為實在貴 不過用量還可以 不算好多

男爵府

基本上介紹完面膜 咁樣同時都放一張 我已經唔再繼續購買 面膜照片 因為剛好有尸體響度 買完用後 三次我就非常後悔 我基本上都唔考慮繼續 買簡單講一下原因啦 第一種 好多打手同埋廣告 牌子 后 講真 第一次用 感覺熱熱D幾得意 用後臉紅 但係見不到效果 第2次用 都系咁樣 同埋有乾紋出現 第3次用 出痘痘 搞到我2個月先平復返D皮膚
第2種 鉑 睡眠MASK 廣告講到好天然啦 用完 同無用過差唔多 唉 浪費表情
第3種 金華 金箔去死皮 講真 浪費金錢
另外個D都系拉 無效果 浪費錢

男爵府

回覆 Kwokbeauty 的帖子

天女滴個牌子啊 saxxxx

男爵府

介紹完近段時間使用面膜 我又放兩種我一定會用到救命水這個相信大家唔陌生 我系一個打遊戲迷 一日打13個鐘以上 所以基本放我書房 起身洗臉 開電腦 隨手就擦 一支 基本可以一日啦 非常好 100%玻尿酸 好純 400幾啦 500蚊有找 可以用30日

第2種就系天女滴 最右邊個支 一次按3下出掌心 再敷臉3下 然後拍上YSL爽膚水 基本上日頭我系唔擦護膚品 比皮膚透氣

伯爵府

畀面勳章

回覆:個人面膜使用心得(純分享)

男爵府

講開天女滴 其實這個牌子我會用佢地洗面產品 兩種都用過 但係我選擇黑白收緊好明顯 同埋比較滑 價錢唔多記得 不過這個牌子買野我最討厭系佢地銷售手法 一買叫你買4樣 我試過買佢地D面膜 結果用到過期 琴日先打電話同佢地經理講 可唔可以改一下你地D銷售手法 天女滴長期無貨 頂!定貨又要等兩個月 又要定4樽 真系好鬼煩 買乜都系4set咁樣去 但係這個牌子我會推薦黑白洗臉 天女滴同埋頭先海鹽磨砂 其他就真系好一般好一般 特別系金箔面膜 又貴又一般

男爵府

介紹完畢面膜 最後一定要講一下 我使用20幾年無改變一個產品

我的存貨 不過我只比錢買三樣野 第一系精華 (隨著年齡改變自己選擇適合 我45歲 現在使用系魚子波波精華) 第二系 cream 都系個句啦 隨著年齡自己選擇 第三系 粉底液 其他眼cream 睡眠面膜 我系唔需要比錢買 因為這個牌子系貴 不過你買適合自己個D野 剩下你需要個D 你基本可以問佢地比你用 當然唔系貨裝啦 不過佢地好大方 我D眼CREAM 從來用唔嗮羅 效果系 20幾年過去啦 暫時穩唔到可以替代

男爵府

總結一下 我系一個幸福女人 幸福在於我好會痛愛自己 女人自己一定要珍惜自己 先會有男人珍惜你 曾經我都遇過婚姻不愉快 不過經歷過痛苦 就知道原來女人系唔可以把自己時間 青春都放響男人同埋家庭裡面 必須自己愛自己 當然啦 有一個愛自己個男人系必須品 今年45歲 我唔怕老 但希望我老公永遠同我行埋一齊 佢似我老豆羅因為而家就系咁樣 我體落好young 不過曾經都有好辛苦心路歷程 所以無論系媽咪又好無論有無一個幸福家庭劃著有無錢都好 都要好好珍惜自己 我地人生都系一世 唔珍惜就無嫁啦

男爵府

引用:總結一下+我系一個幸福女人+幸福在於我好會

原帖由 KWOKPHOEBE 於 16-03-19 發表
總結一下 我系一個幸福女人 幸福在於我好會痛愛自己 女人自己一定要珍惜自己 先會有男人珍惜你 曾經我都遇 ...
多謝分享,好有質素既帖呀!! 我都好幸運,天生比較細個,但亦因為咁我好怕老,但資金有限,唔可以樣樣試,你帖幫我好多! thanks!

男爵府

回覆 Emanuelb 的帖子

唔使客氣 我都系有個句講個句 不過萬一打中某些牌子 大家都唔好見怪 只系個人心得 用錢堆出來個人心得啦 不過我真系好貪靚 就連洗頭水 沖涼 我都比其他人多 仲要系多到有D誇張 可能要改一下咁樣購物習慣我D洗頭水同埋沖涼液 係咪幾壯觀呢

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

十分認同樓主嘅一句說話,女人一定要珍惜自己,所以我都好貪靚

首頁
12345...24

尾頁

跳至