自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

只想分享今日阿囡學游水,我在更衣室等女入來沖涼,有一媽媽帶一個身高約125,門牙已掉的男孩入來(細極都近6歲掛),應該都是等另一正在游水的子女。那個男仔好明顯是有點問題的,所以我以為那媽媽要一湊二,而且男孩有問題,不可以單獨在觀眾席等候,所以這麼大都要帶埋一齊入女更衣室。怎料,原來她是有帶工人姐姐,小妹妹一進入,工人姐姐就幫忙睇妹妹沖身,再幫妹妹著衫,媽媽同仔一齊企喺度,得閒望吓個女,無實際嘢做。我真心覺得,既然有工人照顧妹妹,為什麼要帶咁大個仔入女更衣室呢,果度係open地換衫,無遮無擋的,好多話細唔細的女仔。如果信唔過工人,咁咪姐姐出面睇住哥哥,媽媽自己幫囡囡囉。甚至,你同個仔行出去廁所果邊,得閒伸個頭入嚟望吓都好吖,點解要咁大個仔喺正女更衣室中間,望住咁多女仔沖涼換衫呢…
我只想講,比我自己,人手充裕的情況下,真係2,3歲咁細的囝都唔會比佢入女廁,更衣室。當然,果位媽媽可能并無犯規,男孩可能未滿6歲,但老實說,真的令我感到很不舒服,畢竟,男孩都幾高大了

funfun759    發表於 16-3-22 17:42
Jolin_Yuen    發表於 16-3-22 14:19

水晶宮

我也不喜歡!我生2個仔要感受別人
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

教他們獨立入男廁
自由太多會令世人失去平衡

禁止發言

水晶宮

好媽媽勳章

引用:只想分享今日阿囡學游水,我在更衣室等女入

原帖由 華美 於 16-03-20 發表
只想分享今日阿囡學游水,我在更衣室等女入來沖涼,有一媽媽帶一個身高約125,門牙已掉的男孩入來(細極都 ...
因為媽媽想2個小朋友都睇到,但又無能力

wcpcelia    發表於 16-3-21 10:27
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

禁止訪問

回覆:男仔入泳池更衣室……有感

男爵府

引用:呢個真係長久嘅問題

原帖由 Ceciee 於 16-03-20 發表
呢個真係長久嘅問題
唉,我仔有自閉加過度活躍,我遲下都報泳班,都擔心畀人話,因為細妹又一齊學。。。。

做一個c9唔係易事.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

最好入家庭室,男女都兼顧到

hohoyy    發表於 16-3-24 09:09

侯爵府

引用:裏面有一格格,拉簾關門解決晒囉!平時去公

原帖由 HY2007 於 16-03-20 發表
裏面有一格格,拉簾關門解決晒囉!

平時去公廁都要關門啦!
果度學校來,真係四四方方圍邊長椅,無一格格,廁格只容一人,換不到衫,沖身地方排長龍,不能自私地入面著衫,其他小朋友捱凍

禁止發言

回覆樓主:

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Ceciee 於 16-03-20 發表呢個

原帖由 nicolwong 於 16-03-20 發表
唉,我仔有自閉加過度活躍,我遲下都報泳班,都擔心畀人話,因為細妹又一齊學。。。。

...
其實佢一個照顧兩個,我會體諒,大家都做父母,叫人掉咗個仔咩!但佢有工人,工人又完全有能力搞掂妹妹,咁佢就唔需要全程同個仔企喺度啦

侯爵府

引用:咸濕仔/色魔自細「栽培」

原帖由 維港 於 16-03-20 發表
咸濕仔/色魔自細「栽培」
我只覺得,男女有別是從小教起,雖然男仔應該未識有邪念

琥珀宮

公爵府

我兩個仔,好彩會所有泳池唔使出去游,通常爸爸同哥哥去男廁,我可以同3歲細佬返屋企沖涼(因為佢驚頭頂灑水),但都要跟我經女更衣室出去
如果老公唔得閒,我真係唔敢帶佢地去游水,怕5歲大仔俾人投訴

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 nicolwong 於 16-03-20 發表

其實佢一個照顧兩個,我會體諒,大家都做父母,叫人掉咗個仔咩!但佢有工人,工人又完全有能力搞掂妹妹,咁 ...
有姐姐幫手,咁就叫佢出面等。

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 HY2007 於 16-03-20 發表裏面

果度學校來,真係四四方方圍邊長椅,無一格格,廁格只容一人,換不到衫,沖身地方排長龍,不能自私地入面著 ...
咁我一定禮貌地請佢地出去

珊瑚宮

其實昨天我都想出此post,昨天女在k w游氺完,去洗澡,又係有個媽媽帶個我覺得似8歲小孩入黎,好高大,但又五肯定歲數,因現今小孩很高,D姐姐見到又五話,我叫女五好行出來換衫:佢個仔又望住D發育少女,我米叫D姐姐人去換衫個呀媽好似冇野甘,我真五知點解D呀媽甘,到仔大佐以為冇問題你就後悔

Jolin_Yuen    發表於 16-3-22 14:22
wcpcelia    發表於 16-3-21 10:28

水晶宮

回覆:emimi 的帖子

其實可以點好d?如果媽媽湊真係好唔方便,呢個年紀又唔可能獨立、之前新聞男仔都會被人、但女仔又係尷尬既?蒙住眼入獨立間會唔會感覺好d?

侯爵府

引用:其實昨天我都想出此post,昨天女在k w游氺

原帖由 Happyhappylive 於 16-03-20 發表
其實昨天我都想出此post,昨天女在k w游氺完,去洗澡,又係有個媽媽帶個我覺得似8歲小孩入黎,好高大,但又 ...
我都諗住下星期再係咁就叫職員勸吓佢,可能佢仔大女細未有呢方面警覺,媽媽永遠覺得自己個仔好細架啦

男爵府

既然個男仔唔係入去換衫或沖涼,又有家人睇住,根本就唔應該入女更衣室。
我個仔3歲,已經知道自己係男仔,都抗拒入女廁啦,更何況呢個仲大啲嘅,無理由唔識反對架?有啲奇怪。。。

Jolin_Yuen    發表於 16-3-22 14:22

首頁
12345...6

尾頁

跳至