自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:男仔入泳池更衣室……有感

小兒4歲,平時只係得我帶游泳。但佢勁唔聽話,沖涼成日要我吹3吹4。而且我仲未訓練到佢自己可以冲涼。所以我都好擔心有一天會比人話

侯爵府

引用:Quote:華美 發表於 16-3-20 20:02 果度學校

原帖由 HY2007 於 16-03-22 發表
咁呢間學校設計真係差,政府/會所泳池唔會咁!
其實又真係無咁大地方整一格格,而且設計應該係考慮校內學生游水堂,十幾廿個女仔點樣空間共用,所以整到咁

侯爵府

引用:小兒4歲,平時只係得我帶游泳。但佢勁唔聽

原帖由 Winnie3q 於 16-03-22 發表
小兒4歲,平時只係得我帶游泳。但佢勁唔聽話,沖涼成日要我吹3吹4。而且我仲未訓練到佢自己可以冲涼。所以 ...
佢自己沖就一定係耐,但都要訓練,唔好話男仔,有啲泳班女仔6歲媽媽都唔跟佢入去,等佢自己慢慢搞掂,我地個環境係有暖燈照住,所以唔駛怕佢凍親,但真係考你耐性

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

試過有超過120男生喺更衣室逐格望入去睇其他人沖涼囉!!!

勁反感!!! 有啲目測真係唔止8歲!

伯爵府

引用:裏面有一格格,拉簾關門解決晒囉!平時去公

原帖由 HY2007 於 16-03-20 發表
裏面有一格格,拉簾關門解決晒囉!

平時去公廁都要關門啦!
六歲男仔自己去更衣室?依家甘多變態佬,咩人吾顧人感受?吾想比人睇,入格刪門。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 HY2007 於 16-03-20 發表裏面

原帖由 amazing 於 16-03-23 發表
六歲男仔自己去更衣室?依家甘多變態佬,咩人吾顧人感受?吾想比人睇,入格刪門。

...
而家講緊係學校的泳池,只有小童學游水,更衣室無你講的一格格,男仔唔係游水,係陪阿媽一齊喺正女更衣室中間等工人幫妹妹沖涼換衫。
至於你講嘅問題,如在公眾泳池,我覺得驚嘅真係去家庭更衣室或安排爸爸得閒果日先學游水啦,6歲會鬥唔過變態佬,其實7,8,9,10歲你都可能鬥唔過變態佬,但始終無可能比你入女更室入到12,3歲掛?!

禁止發言

侯爵府

畀面勳章

又肥左 發表於 16-3-22 14:31
題外話, 我c6話見過有姐姐帶住個小主人入男更衣室沖涼

唔係化 姐姐唔怕監介咩⋯ 男人都會嚇死

禁止訪問

引用:Quote:又肥左+發表於+16-3-22+14:31+題外話

侯爵府

引用:Quote:華美 發表於 16-3-23 15:35 而家講緊

原帖由 HY2007 於 16-03-23 發表
等爸爸得閒??除非唔洗做啦!
一個禮拜放一日,有時返足廿幾日先放假,真係唔洗游!
你咁講嘅,人人必須入格搞掂嚟方便你呢啲老公唔得閒嘅媽媽帶仔游水,咁不如就全部一格格,男女都唔駛分啦。你又有無諗過個個都要喺個格度沖完著好先出嚟要幾耐?要媽媽幫嘅細路又點?個格要幾大?咁如果人人有責任入格,你咁有道理,你跟個仔入男更衣室啦,女人無權阻比爸爸唔得閒嘅男仔入女更衣室睇蝕,不如男士們大方啲比呢位太太入嚟睇仔啦
仲有,你未答我問題6歲驚變態佬,7,8,9,10歲就唔驚?你想比你個仔入女更衣室入到幾多歲?
你就可以驚變態佬,其他女人就唔可以驚咸濕仔,真係香港你最大!

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+HY2007+於+16-03-23+發表等爸

原帖由 華美 於 16-03-24 發表
你咁講嘅,人人必須入格搞掂嚟方便你呢啲老公唔得閒嘅媽媽帶仔游水,咁不如就全部一格格,男女都唔駛分啦。 ...
我覺得咁大個仲入女更衣室,吾多吾少男仔都有幻想。7,8,9仲入?我驚佢第時係完全變態。。。。 或有其他特殊癖好。

男,女應某些歲數要幫佢肯定性別。高過某些高度或歲數就應入回自己性別更衣室,一係排家庭。等都無辦法。吾可以太自私不顧其他人。

特別已有兩個大人可幫手更不應要個不是更衣洗澡的男孩企在更衣室等/睇/參觀。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

引用:Quote:原帖由 華美 於 16-03-24 發表你咁講

原帖由 seaheart88 於 16-03-24 發表
我覺得咁大個仲入女更衣室,吾多吾少男仔都有幻想。7,8,9仲入?我驚佢第時係完全變態。。。。 或有其他特殊 ...
有啲人就係覺得自己嘅問題係first priority! 我真心覺得,上小學仲入異性廁所,對佢發展都有影響,有啲觀念,係要自細教,成日放啲男孩入嚟,對細路女都有唔好影響,佢地慣咗女更衣室有男仔,驚覺性自然低,唔會覺得比男仔望到身體係好大問題。個個小朋友都係媽媽嘅寶,佢驚變態佬而要一眾女生喺女更衣室比人視覺非禮,我覺得好野蠻囉

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我想講下,我大女小六時去操水,果個泳池係用浴簾,我女沖沖下涼,突然有個4,5歲男孩開佢個簾,第一次我女以為佢搵人,就咁拉返埋,但個男孩又拉開,跟住我大女開聲叫佢唔好再開,咁個男孩就行開左,我女繼續沖…
點知沖沖下發現個男孩企係浴簾隔離裝佢,我女好大反應,即時包毛巾拉開浴簾問佢男仔仲咩裝佢,個男仔初時仲笑,跟住我女問佢你媽媽呢,佢想走開,我女即時拉住佢,問佢媽媽係邊,個男仔即時喊,到佢媽媽出現,我女講返件事,佢媽媽話可能個仔想搵佢,先會咁,我女話佢開左2次簾,之後係簾後裝,有個姐姐睇到都話覺得男仔有心裝,最初以為係我女個細佬,但個媽媽一味話佢仔得果4,5歲,唔會有意去裝人
我女果次委屈到喊,佢話肯定個男仔係有心裝佢

侯爵府

引用:我想講下,我大女小六時去操水,果個泳池係

原帖由 小bie豬 於 16-03-24 發表
我想講下,我大女小六時去操水,果個泳池係用浴簾,我女沖沖下涼,突然有個4,5歲男孩開佢個簾,第一次我女 ...
個男仔裝佢可能係只係曳,你越唔比我越要做,激到你彈起我就最開心,佢唔知咁已經係侵犯緊人。我係佢媽媽,會好嚴厲咁教,亦會要佢同你女道歉,會講佢知人地有權報警拉你坐監,呢樣係好無恥嘅行為。個男仔咩動機都好,唔教佢真係害死佢!

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+小bie豬+於+16-03-24+發表我

原帖由 華美 於 16-03-24 發表
個男仔裝佢可能係只係曳,你越唔比我越要做,激到你彈起我就最開心,佢唔知咁已經係侵犯緊人。我係佢媽媽, ...
所以變態,色魔都有其成魔之路,吾係天生有問題,後天培育出來都吾少。就如剛才jm個女同男仔媽媽講四圍裝人,但個位媽媽就逃避問題,只維護咁細無心,玩下姐之類說話 。反而無道歉等男仔根本吾覺裝人係錯。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

畀面勳章

華美 發表於 16-3-24 01:40
你咁講嘅,人人必須入格搞掂嚟方便你呢啲老公唔得閒嘅媽媽帶仔游水,咁不如就全部一格格,男女都唔駛分啦。 ...

明明係女更衣室,點解要我地入格換衫 先唔講我地係唔係D排櫈換衫着衫,有無諗過我地沖完涼係只會包住毛巾,要去locker攞衫再去一格格度換衫, 呢個過程係會有女性唔想俾異性見到or望住⋯ 同埋俾你入異性更衣室,係人地包容,而唔係奉旨,點解D人仲會好意思要求人地入一格格換衫,我地又唔係係更衣室出面換衫,我地係更衣室入面,for人換衫嘅排櫈換衫,有咩問題

侯爵府

畀面勳章

小bie豬 發表於 16-3-24 03:11
我想講下,我大女小六時去操水,果個泳池係用浴簾,我女沖沖下涼,突然有個4,5歲男孩開佢個簾,第一次我女 ...
唔好低估小朋友。。。特別係宜家D小朋友早熟。。。 D父母咁搞真係害死個小朋友。。。 對性好奇個個小朋友都會,但要好好正確引導佢,如果唔係就

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:華美+發表於+16-3-24+01:40+你咁講嘅

原帖由 beiette 於 16-03-24 發表
明明係女更衣室,點解要我地入格換衫 先唔講我地係唔係D排櫈換衫着衫,有無諗過我地沖完涼係只會 ...
如果個個入格連換衫都入格,一來入面好濕,二來令等沖涼的更耐。沖涼完包毛巾出來合理啦,但有男生,點都吾適合。特別個男仔不是換衫,好無聊眼啤啤

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

我個人認為上了小學就不應該再跟媽媽入女廁、更衣室!

男爵府

唔好話5歲, 小朋友3歲已經開始識好多野.
最後果次帶呀仔入女更衣室係3歲, 佢已經問D姐姐, EE身體上既問題.
所以之後一定要佢跟爸爸入男更衣室.

首頁

尾頁

跳至