在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

家住天水圍,遲啲小朋友就返幼稚園,諗住請姐姐湊,但屋企好細,間間房比姐姐後連廳都基乎冇,好唔想!但因為放假唔定時,放工有時返早有時返夜,唔知會唔會有屋村姨姨肯湊......有冇都係返shift嘅朋友,係地係點湊架?比吓意見~~

大宅

時間唔定時, 搵工人會好D, 有D工人唔介意冇獨立房的, 你跟AGENT講呢點.

大宅

我就係因為呢個問題, 轉左返office hour
老公比較熱愛工作:):)

男爵府

我有舊同事,單親。
為咗生活,經常 要收夜晚11點,小朋友細個時(出世冇耐)開始請工人,大咗 放學去功課班。現在讀中學,小朋友完全唔聽舊同事支笛,佢好後悔,但當時冇得選擇。

如果有得選擇,點解唔俾一個返正常工?

別墅

回覆:chicikoobi 的帖子

但本身有個工人已經冇私穩,仲要冇房比佢咪大家都有私穩😪😪

別墅

引用:+本帖最後由+babywoman+於+16-3-22+10:43+

原帖由 babywoman 於 16-03-22 發表

我有舊同事,單親。
我都想搵到份返一至五,朝九晚五,但我呢啲學歷低嘅就算唔介意人工都好難搵到寫字樓做😪😪

別墅

回覆:joycejo9211 的帖子

其實我兩個雖然返shift,但我地假期算多,兩個人計埋撞假起碼有十五日hold day可以自己湊.....放夜最夜都係放九點半,撞啱兩個都返夜就一個月有五日左右

翡翠宮

有冇長老可以幫手?冇嘅話都係工人湊好D

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

試下問下鄰居有冇人肯湊 ,近D, 接送都方便D。
或者試下去BK 鐘點版度問下, 可能有EE 肯湊。
其實你地 放9點半, 大約幾點回到天水圍, 如果10點前, 可能都有EE肯呢~
Childhood is journey, not a race.

水晶宮

未返幼稚園之前(即係現在), 咁係邊個湊?
Childhood is journey, not a race.

別墅

引用:未返幼稚園之前(即係現在),+咁係邊個湊?

原帖由 是是但但 於 16-03-22 發表
未返幼稚園之前(即係現在), 咁係邊個湊?
而家係有位好熟嘅屋村姨姨湊,喺姨姨度過夜,放假就湊回家,平時返早放工後or返夜返工前去同佢玩個幾鐘,但因為唔喺天水圍,要搭半個鐘車,到返幼稚園就想同返我地喺天水圍住&讀書......

水晶宮

你試下在鐘點工人都搵下。同埋fb有個group, 叫托兒好幫手。
試下搵下, 應該都搵到既~

首頁

尾頁

跳至