美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

雪花秀好唔好用呢?見到效果嗎?定有其他推介?謝謝

伯爵府

peachc 發表於 16-3-21 20:14

上年用過,質地幾好,比較稀,易吸收,唔lup!
我本身無咩斑,不過一個夏天,無點黑到嘅~
當然,防曬有做足!

男爵府

引用:雪花秀好唔好用呢?見到效果嗎?定有其他推

原帖由 peachc 於 16-03-21 發表
用過一段時間,無乜效果,所以都諗緊買邊隻接力,不過諗唔到都會繼續用

大宅

回覆:邊款美白精華素好用

用咗fancl 超過2年,效果有但慢,諗紧轉唔轉其他eg CDP, 雪花秀, Clarins.

皮膚係混合乾肌,膚色唔均勻但冇斑

洋房

引用:雪花秀好唔好用呢?見到效果嗎?定有其他推

原帖由 peachc 於 16-03-21 發表
Hi,我用緊隻護膚品,超正,用咗一星期已經明顯白咗,firm咗,毛孔細咗。

珍珠宮

回覆:邊款美白精華素好用?

電視日日賣廣告 Laneige 水x肌

水晶宮

引用:用咗fancl 超過2年,效果有但慢,諗紧轉唔

原帖由 silent_audrey 於 16-03-22 發表
用咗fancl 超過2年,效果有但慢,諗紧轉唔轉其他eg CDP, 雪花秀, Clarins.

皮膚係混合乾肌,膚色唔均勻但 ...
我自己幾鍾意fancl嘅美白精華配方,溫和,慢,但有效,佢美白成份係乙基維生素C,另一敏感皮膚嘅牌子Atorrege AD+ C5 ex都係用呢個美白成份。

大宅

我用shiseido White lucent ok 喎

大宅

引用:我用shiseido White lucent ok 喎

原帖由 edwinahahaha 於 16-03-22 發表
請問去唔去到斑?

子爵府

edwinahahaha 發表於 16-3-22 10:07
呢隻唔錯, 但宜家好似出左新版, 新版效果唔清楚, 但舊版好好(個包裝係紫紫地色), 我D斑都淡左, 因為我之前一次過買落好多, 到宜家仲用緊舊版...唔知新版同舊版係咪一樣

大宅

回覆 meibomeibo1990 的帖子

我覺得班淡少一點,去唔清,但整體白了和暗瘡印去得快d

大宅

我E+試caudlie 希望有效

伯爵府

引用:Quote:原帖由+silent_audrey+於+16-03-22+

原帖由 Elenalan 於 16-03-22 發表
我自己幾鍾意fancl嘅美白精華配方,溫和,慢,但有效,佢美白成份係乙基維生素C,另一敏感皮膚嘅牌子Atorre ...
其實維C美白產品係唔係最好係晚上用?

伯爵府

Elenalan 發表於 16-3-22 09:10
我自己幾鍾意fancl嘅美白精華配方,溫和,慢,但有效,佢美白成份係乙基維生素C,另一敏感皮膚嘅牌子Atorre ...
fancl 美白好好!以前細個曬到成舊炭都係用佢買返!用三支10ML 就白到!果時一支細細支10ML,上年買返佢地18ML 果支,但唔知點解用左之後會出粒粒!試過幾次都係咁,唯有放棄

水晶宮

forgive?forget? 發表於 16-3-22 16:58
其實維C美白產品係唔係最好係晚上用?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17437563&extra=page%3D1

大宅

Elenalan 發表於 16-3-22 09:10
請問你有無用過Haba既White Lady? 呢隻成份好似幾好~

大宅

回覆:ilikep 的帖子

剛推出來香港時用過,好lup,lup到黏手,而家唔知個formula有冇改。

水晶宮

引用:Quote:Elenalan 發表於 16-3-22 09:10 我自

原帖由 ilikep 於 16-03-22 發表
請問你有無用過Haba既White Lady? 呢隻成份好似幾好~
用過好多支,我鍾意White Lady配方簡單無添加,佢用Sodium Ascorbyl Phosphate (SAP)主要美白成,SAP抗氧化能力稍次於左旋C(L-Ascorbic Acid (AA)), 刺激膠原生長能力亦比AA弱,但美白效果快見效,有研究證實SAP比AA更深入皮膚底層。WL最大優點係冇添加防腐,air-tight pump裝亦令SAP較穩定,比同類產品如Janssen更見效果因為SAP保存得好d。但唔好貪心買大支,細支30ml兩個月內用哂最好。

唯一缺點係較乾,要多做保濕。

別墅

回覆:邊款美白精華素好用?

啱啱喺日本買左支cpb嘅美白精華!今個夏天就試試佢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至