美容扮靚

跳至

首頁
34567...42

尾頁

大宅

引用:Quote:vgng33+發表於+16-3-25+17:54+我喺旺

原帖由 jessica_bbb 於 16-04-01 發表
咁想問下係咪即係5號色Shine會有閃粉呀?
想顯白~ 但鼻毛孔比較明顯 係咪matte for 遮毛孔?
...
係呀,matte 係遮毛孔的,不過如你係乾肌可能會浮粉,混合肌適用.....shine其實也沒太多閃粉

複式洋房

KayleeZ 發表於 16-4-1 10:39
係呀,matte 係遮毛孔的,不過如你係乾肌可能會浮粉,混合肌適用.....shine其實也沒太多閃粉

...

我是混合肌呀 就T字位比較油~ 毛孔較大呀~
咁Matte 6號會唔會白番少少少 想起碼有亮白感~ 唔想太過自然XD

公爵府

引用:Quote:原帖由 skyfree333 於 16-03-31 發表

原帖由 KayleeZ 於 16-03-31 發表
呢set 都抵呀,好似多100有個刷,佢有2款 ,1) 普通 spf27,2) Rich moist spf50,佢人仔兌約HKD570 (直送 ...
唔該哂
你上次買premium係邊買啊?
依款同你page1講個幾款好似又唔同
佢只係粉狀同餅狀嘅分別還是內容都有不同?
依d粉係可以當粉底用定當普通乾粉用啊?

大宅

引用:Quote:原帖由+fany+於+16-03-31+發表我一向

原帖由 KayleeZ 於 16-03-31 發表
用掃上薄些自然些,用粉樸上會厚些少但遮瑕力會再強些,不過JI本身遮瑕力都好好

顏色我用bisque,已經係最 ...
謝謝回覆!有用過ji的掃和烟脂嗎?好用嗎?

別墅

回覆:宅靚靚:礦物粉分享

男爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

KayleeZ 發表於 16-3-31 18:39
用掃上薄些自然些,用粉樸上會厚些少但遮瑕力會再強些,不過JI本身遮瑕力都好好

顏色我用bisque,已經係最 ...

我最近都買左OM既SPF 50+ 碎粉 我係乾性皮膚 佢真係好貼面 一D都唔乾 又啱我膚色但對我黎講最大缺點係完全遮唔到我D斑 遮瑕力低 同埋因為係碎粉 用時要倒出黎 成日整到周圍都係

依家我考慮緊 Jane Iredale PurePressed Base Pressed Mineral Powder 想問佢既遮瑕力會唔會好過OM SPF 50+ (遮瑕力應該同佢最BASIC既18色碎粉差唔多 )
JI同OM既premium比 邊隻遮瑕力好?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:我的礦物粉分享用了礦物粉也有一段日子,越

原帖由 KayleeZ 於 16-03-22 發表
我的礦物粉分享

用了礦物粉也有一段日子,越來越迷,越買越多,實在太喜歡礦物粉的輕透自然妝感,上妝超快 ...
Priori 有無review?

大宅

回覆 Elenalan 的帖子

咁我又沒呢個問題。我有JI支liquid foundation色都夾到。不過我都想試其他。
JI香港賣得都貴特別有係logon on擺檔個間。

大宅

引用:Quote:原帖由+kaling228+於+16-03-25+發表

原帖由 KayleeZ 於 16-03-25 發表
Classic
http://item.rakuten.co.jp/0909tv/100255_a/
Thx! 為何我訂購唔到,好像只送國內,唔送國外!

大宅

引用:Quote:原帖由+kaling228+於+16-03-25+發表

原帖由 KayleeZ 於 16-03-25 發表
Classic
http://item.rakuten.co.jp/0909tv/100255_a/
最後訂了!但兩條link 退回確認電郵説不送國外!請問MJ 我地係點訂購?謝謝!

大宅

引用:+本帖最後由+jessica_bbb+於+16-4-1+10:51+

原帖由 jessica_bbb 於 16-04-01 發表
其實premium 就結合左 shine 的亮麗,同matte 的遮毛孔(遮瑕強些少)....而且保濕少少所以較貼面,而且spf50啱夏天用.....但係premium 難買d,但得2色only ..... 不過如你的想亮麗d......你用完matte 可以用番光影粉/用閃粉的finishing power 補番光亮感

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-31+發表呢s

原帖由 skyfree333 於 16-04-01 發表
唔該哂
我第一頁係premium (銅色蓋) 同 Classic (銀蓋) 2款都係粉狀,之前第8頁set 裝就係粉餅狀.......搽完防曬/daily cream就可以上粉了,是powder foundation ,之後唔使再撲碎粉,就keep到成日唔會暗

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-31+發表呢s

原帖由 skyfree333 於 16-04-01 發表
唔該哂
我係日本楽天買的.....粉狀 / 餅狀其實差不多,不過餅狀係(好似係) 加左d礦物油或其他添加成份先會壓實成餅狀,不過方便d,上粉時d粉唔會飛來飛去,又方便帶出街補妝.....

粉狀成份簡單d,真係純礦物粉......睇個人喜好,有d人好堅持要純100% 礦物,我就無咩所謂,好用又上妝靚就Ok

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-31+發表用

原帖由 fany 於 16-04-01 發表
謝謝回覆!有用過ji的掃和烟脂嗎?好用嗎?
掃好用

胭脂無用,因為太多胭脂,同埋d色唔及引我,外國comment 又無咩人話佢胭脂好用....我用becca / tarte 的mineral blush (呢2隻好用又持久),或用番everyday mineral /honeypie 的礦物胭脂

子爵府

引用:我的礦物粉分享用了礦物粉也有一段日子,越

原帖由 KayleeZ 於 16-03-22 發表
我的礦物粉分享

用了礦物粉也有一段日子,越來越迷,越買越多,實在太喜歡礦物粉的輕透自然妝感,上妝超快 ...
有冇用過Jane iredale 同 only mineral 既liquid foundation 呀?好冇用呀?thanks

大宅

引用:+本帖最後由+littlepig2012+於+16-4-2+22:0

原帖由 littlepig2012 於 16-04-02 發表
我覺得JI 比 OM 遮瑕係好d,其實JI 真的好用,普通膚色我建議買JI ,又易買到......但係我介乎fair 和light之間膚色,所我bisque 唔夠白偏少紅,妝溶合後會有少少少暗,但OM (premium light ogre色)就可以keep 成日都白唔暗,所以我覚得OM 適合我d白皮人

飛粉方面,我係fancl買網面碎粉合可防止飛粉,取粉又均勻d,不過要$60,但上粉方便好多,OM 只有 premium都係網面粉盒

大宅

引用:+本帖最後由+littlepig2012+於+16-4-2+22:0

原帖由 littlepig2012 於 16-04-02 發表
吖仲有,你遮瑕有無用番礦物粉遮瑕 / mineral face corrector?.....其實礦物粉如有深印及班要再係底上番concealer先上粉先

我自己用緊EDM的multi tasking concealer 可上YouTube 睇效果同上粉手法,好多暗瘡紅印都遮到,不比cream狀的concealer 差,好用,我無斑但有時有暗瘡印,用佢遮曬........不過貪方便可用番平時的concealer遮 ,等佢乾乾地先上粉也遮到

男爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 KayleeZ 的帖子

謝謝你的回覆 答得好詳細

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-22+發表我

原帖由 cindy618 於 16-04-03 發表
Priori 有無review?
無呀,因我乾肌,通常我上網search comment 唔乾先會買 ,呢隻因為comment 話略乾先無係我個buy list 度

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-25+發表Cla

原帖由 SARAJK 於 16-04-05 發表
最後訂了!但兩條link 退回確認電郵説不送國外!請問MJ 我地係點訂購?謝謝!

...
我用代運咋 買OM確係幾麻煩

首頁
34567...42

尾頁

跳至