親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:京阪四天快閃遊遊記

樓主 兩大三細 佩服我都想但我老公唔肯話搞唔掂

請問你三小分別幾大?有拎車嗎?

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

睇緊

大宅

Sorry 呀,噚日掛住寫blog,又要同d細路溫書做功課,都無上過嚟睇留言,多謝你哋支持呀,雖然個trip 好短,又無乜特別行程,不過我會寫好佢架喇

只許周官放火 不許百姓點燈

大宅

引用:追看請問京都是否那一間酒店?

原帖由 Pandalok 於 16-03-23 發表
追看請問京都是否那一間酒店?
你係問京都邊間酒店?我住呢間
http://www.vessel-hotel.jp/sp/campana/kyoto/

大宅

燒肉店叫じゅうじゅうカルビ,响京都五条,其實嗰度係住宅區,有幾間酒店,除咗間超市之外就乜都無,雖然d嘢幾好食,但唔駛得山長水遠嚟食,因為佢仲有好多分店,可以揀間交通方便或者旺區嘅分店
http://www.tomato-a.co.jp/jyujyukarubi/store/kinki/17.html

大宅

引用:請問燒肉店地點。+24小時超市係咪fresco+五

原帖由 kmpurin 於 16-03-23 發表
請問燒肉店地點。
24小時超市係咪fresco 五条店?大唔大?多唔多水果賣?
謝謝
係呀,間超市就係fresco五条店,間舖唔算大,但d貨種類都齊全,主要賣食品,有時令水果,都幾新鮮幾靚㗎

大宅

引用:Quote:dogdogling+發表於+16-3-23+12:25+快

原帖由 wingyee_ma 於 16-03-23 發表
樓主,
請教梅田站大丸寄存行李,係點架?要收費嗎?
京都燒肉係邊間?
大丸地庫1樓退税counter 隔離有個service counter可以寄存行李,頭3個鐘500円,之後每小時100円,响大丸買嘢滿3240円嗰500円就會唔收。記存時佢先會收你500円,拎翻行李時如果可以出示收據就退翻500円,過咗3個鐘之後嗰d存放費就要照俾

大宅

引用:樓主+兩大三細+佩服我都想但我老公唔肯話搞

原帖由 蕃茄薯仔湯 於 16-03-24 發表

如果想同小朋友去旅行两公婆一定要有共識,如果唔係盞大家辛苦,一係就嗌交收場,你再同老公傾下先啦
我d仔分別3、4同8歲,兩個細仲會瞓晏覺㗎,我無帶車仔,不過酒店有得借

大宅

引用:樓主+兩大三細+佩服我都想但我老公唔肯話搞

如果想同小朋友去旅行两公婆一定要有共識,如果唔係盞大家辛苦,一係就嗌交收場,你再同老公傾下先啦
我d仔分別3、4同8歲,兩個細仲會瞓晏覺㗎,我無帶車仔,不過酒店有得借

大宅

畀面勳章

繼續追看,想知京都個間係咩酒店。

水晶宮

引用:Quote:原帖由+蕃茄薯仔湯+於+16-03-24+發表

原帖由 dogdogling 於 16-03-24 發表
我d仔 ...
我都知呀
佢話三個輪住帶
我話想要一家人既回憶 佢就叫我理性啲
可能因為我啲仲細啦 我最大都唔夠五歲

希望最細果個都有番三歲 就可以一家出遊啦

大宅

引用:Quote:原帖由+dogdogling+於+16-03-24+發表

我都知呀
佢話三個輪住帶
我話想要一家人既回憶 佢就叫我理性啲
你都係3個?小朋友幾大呀?
我最勁嗰陣係老大5歲,老二歲幾,老三5個月去東京,不過真係超攰,好在老公好合作好幫到手,所以先會去
如果你老公唔同意就咪制,費事自己辛苦又要俾佢埋怨

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 wingyee_ma 於 16-03-23 發表

大丸地庫1樓退税counter 隔離有個service counter可以寄存行李,頭3個鐘500円,之後每小時100円,响大丸買 ...
唔該晒,好清楚

男爵府

引用:Quote:dogdogling 發表於 16-3-23 12:25 快

原帖由 wingyee_ma 於 16-03-23 發表
樓主,
請教梅田站大丸寄存行李,係點架?要收費嗎?
京都燒肉係邊間?
我暑假正有呢個問題,請問樓主,若住難波美國村附近有冇咩大場或好方法可暫托呢?

你快樂,所以我快樂 !!!

水晶宮

引用:Quote:原帖由+蕃茄薯仔湯+於+16-03-24+發表

你都係3個?小朋友幾大呀?
我最勁嗰陣係老大5歲,老二歲幾,老三5個月去東京,不過真係超攰,好在老公好合 ...
嘩 你仲勁

呢家大仔差不多五 二女三半 細女歲鬆

全部處於曳既年紀

我老公 肯定會咦咦唉唉
不過年尾我都想一家人去台灣 小小地試下先 希望到時啲細路又大左啲 會易handle 啲

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 kmpurin 於 16-03-23 發表請

係呀,間超市就係fresco五条店,間舖唔算大,但d貨種類都齊全,主要賣食品,有時令水果,都幾新鮮幾靚㗎

...
thank you.
我4月中會同朋友去京都,諗住食完晚飯一齊去行下同買水果

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

大宅

期待Day 2.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

dogdogling 發表於 16-3-24 10:04
大丸地庫1樓退税counter 隔離有個service counter可以寄存行李,頭3個鐘500円,之後每小時100円,响大丸買 ...
唔好意思....想問多小小, 是否 一件行李500 YEN? 三件 1500YEN

大宅

Day 2 有喇:
快閃關西 day 2

首頁

尾頁

跳至