3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Del

複式洋房

係唔係冇乜胃口? 有D BB打完針之後會係咁嫁

複式洋房

引用:係唔係冇乜胃口?+有D+BB打完針之後會係咁嫁

原帖由 siu_mama 於 16-03-23 發表
係唔係冇乜胃口? 有D BB打完針之後會係咁嫁
佢不嬲食得唔多 但有時特別差!完全唔吞唔咬,迫都迫唔到!我都唔知佢係咪出緊牙唔舒服定無胃口?我已經比d開奶茶佢飲,都作用不大 我覺得係佢唔鍾意食野。次次都要迫佢食 bb偏食真係好辛苦!

大宅

引用:就黎1歲!食固情況極差!其實佢不嬲都唔鍾

原帖由 Lunman48226 於 16-03-23 發表
就黎1歲!食固情況極差!
其實佢不嬲都唔鍾意食野
8,9個月果時都好d 有時一餐可以食到一個大人碗多d既粥 ...
麵包食唔食?或者試下blw, 睇下情況有冇好轉

侯爵府

畀面勳章

試下加D味比佢看看會唔會有好轉..因為過了1歲喇. 加少少鹽都可以既.

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Lunman48226+於+16-03-23+發

原帖由 emily1209 於 16-03-24 發表
麵包食唔食?或者試下blw, 睇下情況有冇好轉
我有試blw 佢唔肯拎 捉佢手放落口 佢扔開 但餅乾擺佢面前佢自己會拎黎食 餵佢食餅乾就即刻開口 一餵粥就合實 係咁另頭

複式洋房

引用:試下加D味比佢看看會唔會有好轉..因為過了1

原帖由 ff520 於 16-03-24 發表
試下加D味比佢看看會唔會有好轉..因為過了1歲喇. 加少少鹽都可以既.
有加啦!其實煮d野麵有味!有加芝士,整白汁果d 有時都加少少鹽 糖 我自已試過味道唔差 但佢一見匙羮就另頭 喊 格硬餵都唔吞 都唔知點解就係唔食 係唯獨鍾意食零食 好似我地食餅乾 蛋卷 朱古力佢就想食

侯爵府

畀面勳章

我聽過最誇張係飲奶飲到1年級..好恐怖啊..

禁止訪問

複式洋房

引用:我聽過最誇張係飲奶飲到1年級..好恐怖啊..

原帖由 ff520 於 16-03-25 發表
咁食固食得點?淨係掛住飲奶?

複式洋房

引用:太鍾意食甜野?你加下d+蕃茄汁個d+得唔得?

原帖由 ice-lemon 於 16-03-25 發表
太鍾意食甜野?你加下d 蕃茄汁個d 得唔得?我bb 都係咁,正餐都係食好少,之後我都有加膳兒加俾佢等佢唔好 ...
蕃茄會食多少少.. 一時時..
想問膳兒加係咩黎?

子爵府

畀面勳章

ff520 發表於 16-3-25 10:07
有飲都好好喇...迫唔到

別墅

回覆:有無bb係唔鍾意食固

我BB14個月都係咁!你地以上嘅方法都試過晒。真係有苦自己知。佢肚餓喊到抽束咁都唔願食你啲飯,我諗無邊個父母會忍心繼續餓佢。冇辦法,佢仲肯飲奶都好過無。我BB好彩仲鍾意食生果同埋生果味baby food.你都可以試下,好過無固體到肚。如果可以嘅話試下加隻蛋黃入去。好有營養,又有鐵質。最怕淨飲奶唔夠鐵。

複式洋房

引用:我BB14個月都係咁!你地以上嘅方法都試過晒

原帖由 trastephen 於 16-03-26 發表
我BB14個月都係咁!你地以上嘅方法都試過晒。真係有苦自己知。佢肚餓喊到抽束咁都唔願食你啲飯,我諗無邊個 ...
真係!有苦自己知。。自問咩方法,咩口味都煮過,軟硬都唔得!佢係唔食就唔食 喊成個鍾就係唔肯吞,又有咩方法迫佢吞呢。。唉!見到佢食咁少野,又擔心,又餵到好辛苦 我用奶粉蒸蛋佢都食到少少 但我想佢食下菜肉同飯 唔想無營養

禁止訪問

男爵府

引用:就黎1歲!食固情況極差!其實佢不嬲都唔鍾

原帖由 Lunman48226 於 16-03-23 發表
就黎1歲!食固情況極差!
其實佢不嬲都唔鍾意食野
8,9個月果時都好d 有時一餐可以食到一個大人碗多d既粥 ...
同我個囡有95%相似,佢13個月喇~好瘦啊

洋房

ice-lemon 發表於 16-3-27 17:06
營養奶粉黎架,bb 未戒得曬所以都補下,早晚一杯
我都有俾大女飲膳兒加,又係早晚一杯

子爵府

回覆:有無bb係唔鍾意食固

我大孖 就黎13個月 都係呃緊佢食糊仔 勁抗拒食粥食麵 仲要唔鍾意飲奶

公爵府

回覆:Lunman48226 的帖子

咁試下換過其他嘢,整d酸甜嘅,睇下會唔會有胃口

首頁

尾頁

跳至