嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

割包皮之後o既問題.....??

割包皮之後o既問題.....??

有朋友囝囝最近割完包皮,但係過左兩三天後發現啫啫頭有d黃黃綠綠之分泌物,請問是否正常?另外於第六天起,又見到啫啫頭有d皮膜生出來,是否真會這樣,雖然朋友已帶小朋友見醫生,醫生當然話無問題,因為個醫生就係幫佢小朋友做手術o既,請有小朋友做過裡個手術o既家長幫幫手,Thanks!

伯爵府

Re: 割包皮之後o既問題.....??

是正常的, 冇問題, 我bb都係咁,放心啦!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

通常幾大才可割.

複式洋房

我朋友個 b 一出 世就好長好長, 而家唔割, 大個左都一定要割, 所以醫生就係佢出左世幾日後同佢割包皮啦.
個朋友話個 bb好快康復, 沒有任何問題出現.

伯爵府

一出世就可割, 反而滿月後好多e生都唔會幫bb割

複式洋房

Someone said, that is better to arrange this operation before Primary school (6 years). As that kind of operation may need the boy stay at hosptial 1 or 2 days. And the boy will 'feel shy' to let people /friends / classmates to know he have such operation.

複式洋房

Apple011:
Thank you!

如果各位媽咪真係想幫小朋友割包皮o既話,就要早d做啦,因為朋友o既小朋友今年兩歲半,做完後都有發脾氣,但就回復得好快,我朋友眼見d八歲o既小朋友痛到唔肯落床,同好怕羞,所以要做就早d做啦

洋房

一出世就可割, 反而滿月後好多e生都唔會幫bb割

Dear Apple011,

為什麼滿月後好多e生都唔會幫bb割 ?

do you know how much it charges in public hospital /private hospital ??

伯爵府

因為bb太大過, 會掙扎得緊要 (bb仔做係唔打麻醉針的), 容易整親, 以我所知, 政府係唔做的, 除非真有必要,一定要去私家診所. 幾千蚊.

民房

Hi Judyma,

Sorry for writing in English.

My son is almost 3 years old and also need to do the 'BB' operation. I plan to let him do the operation before he go to K1 this Sep. May I know how long your friend's BB recovered from the operation? Actually I'm quite worry because I'm afraid how my son will become after the operation. Will the BB be very painful? How long will it last?

Many thanks!

ChunHoMa

子爵府

我想問你地話一出生就割?? 係醫生叫定係你地自己認為要割呀?? ?-( ?-(
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

民房

請問你地點知bb需要割包皮ga?咁細個, 以為大個的先知添? ?-(

首頁

尾頁

跳至