親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

第一次自己plan哂成個行程,平時都係屋企人plan. 可比比意見嘛?thanks

Day1
1205到福岡
住博多
行下運河城

Day2
搭Yufuin no Mori 3(預計1234到)
住由布院,會行吓沿住金鱗湖條街
如果想睇油菜花田係咪一定要上山(由布岳)?
旅館無包晚餐,會係出面搵食

Day 3
搭Yufuin no Mori 2(1416返到博多)
住博多2晚
麵包超人館
釣船茶屋晚餐

Day4
舞鶴公園賞櫻 (4月中先到,應該水尾都無?)
柳橋連合巿場 (街巿)
鳥栖outlet
晚餐@博多

Day5
1255機返香港

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

呀, 我都係第一次自己plan, 我諗舞鶴公園賞櫻應該未必睇得到啦

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

carebearsss 發表於 16-3-29 13:46
第一次自己plan哂成個行程,平時都係屋企人plan. 可比比意見嘛?thanks

Day1
如果唔買 pass 由布院之森預先上網訂票比較好,否則多數無位

伯爵府

引用:Quote:carebearsss+發表於+16-3-29+13:46+

原帖由 shinku 於 16-03-29 發表
如果唔買 pass 由布院之森預先上網訂票比較好,否則多數無位
其實如果就咁睇,係咪唔買pass都唔會貴好多?因為除咗由布院之森都唔會點搭JR, 巿內來回應該搭¥100巴士多

p.s. 無揸車,全程公共交通工具

伯爵府

引用:Quote:carebearsss+發表於+16-3-29+13:46+

原帖由 shinku 於 16-03-29 發表
影住個mon畫質差唔好意思
想問點解3個大人都只係¥5220??我係咪揀錯咗咩?

大宅

引用:Quote:原帖由+shinku+於+16-03-29+發表如果

原帖由 carebearsss 於 16-03-29 發表
你呢個價應該未包要買埋的普通票價錢呀。應該係4550yen一個大人先岩。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+carebearsss+於+16-03-29+發

原帖由 sovivi 於 16-03-30 發表
你呢個價應該未包要買埋的普通票價錢呀。應該係4550yen一個大人先岩。

...
Thanks

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

carebearsss 發表於 16-3-29 21:00
其實如果就咁睇,係咪唔買pass都唔會貴好多?因為除咗由布院之森都唔會點搭JR, 巿內來回應該搭¥100巴士多
...
其實無論去邊都好,大部份pass都係睇你去邊,景點點排,先決定到買定唔買,
如果你計過覺得買pass唔抵就唔需要買

珍珠宮

carebearsss 發表於 16-3-29 23:57
呢個只係特急票價,未計乘車費,要買埋乘車票先得,
否則上唔到車

男爵府

2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第四回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

引用:第一次自己plan哂成個行程,平時都係屋企人

原帖由 carebearsss 於 16-03-29 發表

Day1
去完可否告訴這plan是否good, 謝

大宅

回覆:北九州行程

唔好意思,搭單一問,由博多去熊本,要5130yen, 只是30多分鐘車程,咁只是去熊本一個地方,來回咪仲貴過買pass, 我有冇睇錯?

首頁

尾頁

跳至