親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hotel Jen@新山
係永安book房,約$700一晩,非海景,包早。
雙床房,每張床約3呎半,床有碌,可以迫埋兩張床一齊,不過lock唔實,好易郁。
酒店保養同清潔做得麻麻,好多塵同嘖。洗手盤同廁所都塞,要搵人解決。
早餐ok,比Legoland好好多,喇沙好味,不過tea & coffee唔得。小朋友6歲以上收MYR 2x。
以同一地點,可考慮隔離新開嘅somerset。

Legoland
Pirate themed deluxe,經asiatravel訂,MYR 1207一晚,包早,有2張bunk beds加一床雙人床。要留意bunk bed下格床會頂頭,唔適合大人瞓,有老人家同行要留意。
無論你book幾多張床嘅房,浴室只有一個。

Fairmont Singapore
Deluxe room,包早,永安訂$1400。
Check in時自己主動問酒店可唔可以加錢轉premier room(翻新房),答案係可以,只需加SGD 20一晚便可。如果有小朋友同行(11歳以下),可免費加rollaway bed。
上到房,最吸引係個境,望到金沙同榴槤造型嘅濱海藝術中心。晚上仲可欣賞埋激光show。
出發前上網睇過,自己心儀premier room,不過永安兩種房價格相差$400一晚,所以訂咗最平嘅房先,到時再算。
酒店service好,冰同themometer即call即有。
早餐至11:00,5星酒店質數,有鮮搾果汁,茶係twinings。小朋友6歲以上要收SGD22.95。

大宅

引用:Hotel+Jen@新山係永安book房,約$700一晩,

原帖由 奀豬豬 於 16-03-29 發表
雙床房,每張床約3呎半,床有碌,可以迫埋兩張 ...
Fairmont日夜境

大宅

回覆:奀豬豬 的帖子

房間

別墅

thanks for sharing

大宅

回覆:奀豬豬 的帖子

請問早餐六歲以下是否free呢

大宅

回覆 奀豬豬 的帖子

請問房內有沒有 小朋友牙刷及室內拖鞋, 沐浴露, 洗頭水提供?

男爵府

BK Milk勳章

回覆:2016復活節新山新加坡小小分享

Thank you

大宅

引用:請問早餐六歲以下是否free呢 +

原帖由 keikeiangel 於 16-03-30 發表
請問早餐六歲以下是否free呢
Legoland大人細路都包,其餘兩間酒店6歲以下唔收早餐錢,不過唔肯定每間房最好可以free幾多過小朋友。

大宅

引用:回覆+奀豬豬+的帖子請問房內有沒有+小朋友

原帖由 co609 於 16-03-30 發表
回覆 奀豬豬 的帖子

請問房內有沒有 小朋友牙刷及室內拖鞋, 沐浴露, 洗頭水提供?
除咗Legoland有小朋友拖鞋及牙刷供應,其餘兩間都無提供。

男爵府

引用:Quote:原帖由 奀豬豬 於 16-03-29 發表Hote

Fairmont日夜境
嘩,正!

別墅

引用:Quote:原帖由 奀豬豬 於 16-03-29 發表Hote

Fairmont日夜境
我都係永安book房去到upgrade,個view堅正!

大宅

引用:Hotel Jen@新山係永安book房,約$700一晩,

請問legoland 是book 哪日子有12xx 一晚?
在asiatravel8月末見!😊

我也bmook 了fairmont 😄在8月暑假同小朋友去玩,也是在永安订了deluxe房, 想問upgrade to premier room及加rollway bed可否出發前email to request?
or 去到check in先可request to pay sgd_20 upgrade!
酒店出外玩方便\"嗎?🙏🙏🙏

Thanks a lot.

大宅

引用:Quote:原帖由+奀豬豬+於+16-03-29+發表Hote

原帖由 jessyleung 於 16-04-02 發表
請問legoland 是book 哪日子有12xx 一晚?
在asiatravel8月末見!😊
用DBS咭係asiatravel訂酒店有85折!
http://www.asiatravel.com/cards/dbs-hk/

我無預先send email去Fairmont request upgrade,check in時先要求轉房及加床。

大宅

回覆:jessyleung 的帖子

另外,Fairmont地點一流,好方便,幾分鐘行到去city hall (MRT)。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

AV1S 發表於 16-4-1 16:52
我都係永安book房去到upgrade,個view堅正!

你係咪都係加S$20 一晚就可以 upgrade?

點解你都係去到至upgrade? 因為去到至upgrade 比直接book premier room 平好多?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

奀豬豬 發表於 16-3-29 18:29

premier room 有兩種房.

premier 房係隨酒店揀一間俾你? 定係呢個價係upgrade 到primer room 港景房?

別墅

引用:Quote:AV1S 發表於 16-4-1 16:52 我都係永

原帖由 bosch 於 16-04-02 發表
yes,加20,去到先upgrade

首頁

尾頁

跳至