自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:原帖由 洗米華 於 16-04-01 發表我覺

原帖由 Philover 於 16-04-02 發表
但我本身唔係諗住要退嘅,我原意係打去問點解我買完之後,個票價就即時drop咗,之後經佢解釋後,我先問佢係 ...
向來機票價格有升有跌, 你打電話去追究點解價格下調, 你擺明揾cs 出氣。再者, 套機票係有寫有冇得refund. 你現在執着個cs 員工一句説話去投訴, 你不如自己先睇清楚自己買咗咩。

大宅

引用:Quote:原帖由+LedTV+於+16-04-02+發表買機

有架,試過CX可以退
CX可以冇罰款退票?
我無記錯我上次CX退一張罰一千。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆:想投訴航空公司票務問題,可以點做

咁天真……

伯爵府

回覆:想投訴航空公司票務問題,可以點做?

樓主可以等佢改航班時間,之後要求退款!呢班野成日改時間,早機轉晚機,佢唔肯退咪等下loh..

不過買機票不嬲要睇fare class,每張機票有自己terms and condition, 廉航/傳統平機票做任何改動都一定要收錢,不要太天真

大宅

HK expxxx 嘅 cs 真係會過左office hour 覆電話,我試過佢七點幾打嚟,我上次係買飛揀錯時間,cs 應承免手續費比我改,但要跟當時價補差價,我無改佢當close file, 之後等到臨出發最平價打去講番,佢有紀錄應承過照比我改,如果佢應承過你應該有記錄,即使次次唔同人,睇你當時點同佢傾

大宅

回覆:Philover 的帖子

好想知道差幾多令你要退票再買過⋯⋯

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:好想知道差幾多令你要退票再買過⋯⋯

原帖由 shita0107 於 16-04-02 發表
Hke 張機票已經平,我估相差不太大……

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

HKE一向可退票,但只退機場税、燃油附加,條款一向有寫。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:咁天真……

原帖由 Sumyeema1 於 16-04-02 發表
咁天真……
咪係,話客服話無條件退,呢D生意很難做

大宅

引用:Quote:原帖由 Philover 於 16-04-02 發表但

原帖由 birdbird 於 16-04-02 發表
向來機票價格有升有跌, 你打電話去追究點解價格下調, 你擺明揾cs 出氣。再者, 套機票係有寫有冇得refund. ...
我完全冇打去出氣,我只係第一次用佢哋嘅apps, 打去問吓佢哋嘅運作模式,學吓嘢啫,唔係人人都諗住打去CS就諗住發洩,呢層你諗多咗喇

大宅

回覆:洗米華 的帖子

公爵府

其實買機票時一定有terms 俾你睇,只不過你無留意

錯就錯在cs 答錯你,但啲terms 寫曬喺度,你投訴都唔會獲得退款,佢至多賠句sorry 俾你,話cs 經驗不足

大宅

引用:\\\"當時我仲問及若果我稍後見到平價機票,是

原帖由 大笑姑娘 於 16-04-02 發表
"當時我仲問及若果我稍後見到平價機票,是否可以重複購買而取消源有嘅一套,客服當時以肯定嘅語氣話,可以 ...
CS除咗接受投訴,就係要幫客戶解決問題,我喺駛用apps有問題,有可疑打上去問都好正常,點解會覺得我唔可以咁做呢?

水晶宮

Philover 發表於 16-4-2 08:33
我完全冇打去出氣,我只係第一次用佢哋嘅apps, 打去問吓佢哋嘅運作模式,學吓嘢啫,唔係人人都諗住打去CS就諗住發洩,呢層你諗多咗喇.

打上去 cs '學下野'.... 學學下就變投訴.

natjosejim    發表於 16-4-2 08:58

大宅

其實如果冇得賠唔緊要嘅,我覺得就唔好將個客點嚟點去。凡事都有第一次,我唔試過都唔知呢間公司嘅客服質素係咁樣。
就如好似BK呢度,經過呢個post, 我先知有啲JM係會善意提醒留言,但有啲喺未知咩情況下就不斷批評,我係提問啫,唔係嚟受審嘅。
好多JM成日話今時今日BK唔同哂,有嘢都唔會再分享,就算開post都只係短短一句唔解釋,原來就因為知道會有部份人講嘢會咁。
不過都好多謝另外一啲善意嘅JM嘅提醒,令我獲益良多。問題我會自己搵辦法解決的了,謝謝

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 yubiwa310 於 16-04-02 發表

真架!
只要填好信用卡資料再按確定,彈去visa 認証唔入一次性sms,呢個時候取消booking都當交易完成。

佢地cs 咁覆我:

根據您的情況,由於您當時按確認鍵,銀行直接授權接受該付款,因此不需要輸入一次性密碼。請聯係銀行獲得更多資訊。

而銀行就話唔關佢地事,要問番hke。但錢照係信用卡戶口扣數。

大家好,我是子悠~~

水晶宮

其實有好多人開 post 呻, 到頭來比人教訓,
係源於開 post 者自己都唔知自己係 '神 diu'.
情況就有如 冇幾耐之前 有個人 post 上網話警察抄牌, 自己在video 中卻操口爛舌, 最後佢比人插.

大家的回應, 係比開舖人睇下自己行為的另一面及帶給其他人的感覺.

大宅

引用:Quote:原帖由 Philover 於 16-04-02 發表真

原帖由 yubiwa310 於 16-04-02 發表
真架!
只要填好信用卡資料再按確定,彈去visa 認証唔入一次性sms,呢個時候取消booking都當交易完成。
原來係咁,又學到嘢

大宅

引用:好想知道差幾多令你要退票再買過⋯⋯ +

原帖由 shita0107 於 16-04-02 發表
我都想知平咗幾多

珍珠宮

其實我都試過幫老公買貴咗,打去CS,可以幫我改,但收手續費,係港龍

首頁

尾頁

跳至