自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係HKE的FB, 好多人鬧。想知呢間公司有咩問題?點解咁多人鬧?
利申:so far 搭過2次,準時起飛。服務不錯,打上hotline好快聽,行李出得快,快過CX, A380大機。又多平飛promotion, 不過近排promote一出,少飛咗。

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:係HKE的FB, 好多人鬧。想知呢間公司有咩問

原帖由 eg123 於 16-04-04 發表
係HKE的FB, 好多人鬧。想知呢間公司有咩問題?點解咁多人鬧?
利申:so far 搭過2次,準時起飛。服務不錯 ...
最近之前買落去大阪嘅平飛,臨時改時間,攪到好多人要改日子同酒店或者去唔成,但又冇得賠,除非加錢改

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:eg123 的帖子

fb d人鬧乜?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

見到fb 度有人鬧, 但唔知人地鬧乜?

子爵府

行李出得快過cx?

Sorry, 唔講唔知,我以為出行李時間同邊間航空公司係無關係嘅。

maylmm    發表於 16-4-4 22:02

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 eg123 於 16-04-04 發表係HKE

原帖由 ^曾小姐^ 於 16-04-04 發表
最近之前買落去大阪嘅平飛,臨時改時間,攪到好多人要改日子同酒店或者去唔成,但又冇得賠,除非加錢改

...
咁ge 情況,抵俾人鬧!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 eg123 於 16-04-04 發表係HKE

...
我有買飛去大阪,亦有被改航班,雖然有delay,但只不過delay2小時,可接受,行程冇受影響。

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

珍珠宮

引用:行李出得快過cx?Sorry,+唔講唔知,我以為出

原帖由 mowaiyan11 於 16-04-04 發表
行李出得快過cx?

Sorry, 唔講唔知,我以為出行李時間同邊間航空公司係無關係嘅。 ...
的確冇乜關係的

珍珠宮

引用:係HKE的FB,+好多人鬧。想知呢間公司有咩問

原帖由 eg123 於 16-04-04 發表
利申:so far 搭過2次,準時起飛。服務不錯 ...
唔知FB啲人鬧乜,不過,我只可以講,香港人,習慣將自己嘅問題,當成人地嘅問題,而解決唔到嘅問題,就係"態度差"

水晶宮

回覆:為何Hong Kong Express咁多人不滿?

早2日, 有人開post 呻。有人訂咗機票之後, 見到航空公司減價, 打電話上去客户服務部 “了解” 、“学野”何解機票會做特價。最後佢係攪到投訴個客户服務部講得唔清楚取消套貴機票冇得full refund.

連自己買貴咗向來係海鮮價的機票都有得去嘈, 香港d long lai 客 何其多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

引用:早2日, 有人開post 呻。有人訂咗機票之後,

原帖由 birdbird 於 16-04-04 發表
早2日, 有人開post 呻。有人訂咗機票之後, 見到航空公司減價, 打電話上去客户服務部 “了解” 、“学野”何 ...
香港特色,輸打贏要

子爵府

birdbird 發表於 16-4-4 07:19
早2日, 有人開post 呻。有人訂咗機票之後, 見到航空公司減價, 打電話上去客户服務部 “了解” 、“学野”何 ...

糸,我自己都好怕D麻煩客人,將自己既問題推哂比人仲覺得自己岩哂。社會真系病了。我吾系做呢行,但都有機會要對客的。

男爵府

咁你真係太好彩喇樓主,我試過搭唯一一次,明明買左行李,佢都可以話我冇買,要我回程果轉即場比7佰幾蚊港幣,搞refund搞左好耐...當時cs話會退..年幾喇,近期佢竟然話冇record我申請過refund....我放棄喇,癈是勞氣

男爵府

irismamabbkwok 發表於 16-4-4 07:37
咁你真係太好彩喇樓主,我試過搭唯一一次,明明買左行李,佢都可以話我冇行,要我回程果轉即場比7佰幾蚊港 ...

咁都得
咁佢都食人唔少$。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實我搭過2次都冇不愉快經驗。暑假會搭第三次

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:係HKE的FB,+好多人鬧。想知呢間公司有咩問

伯爵府

...
係,4月中飛,已經改左2次,希望唔好再改

wcpcelia    發表於 16-4-4 14:59

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:早2日,+有人開post+呻。有人訂咗機票之後,+

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我前年搭過去台中,細機好嘈,好辛苦,所以今次再出門,我比貴啲搭大機,無揀廉航

翡翠宮

間間航空公司都有delay的情況,睇下delay的頻率姐。

我坐過一次HK Exprxx,我果次係去東京,回程時可能行李過左限額要收錢,我見有d人,即場改手提攞上機。又有d人在duty free買左好多手信,超过左航空公司規定。當排隊登機時,我已經想像到,機內可放手提行李的位有幾爆,空姐請各位旅客把自己的小手袋放在椅下,以便謄出多點位放行李,咁好多人都好合作。但突然有個女仔好大聲話:點解我要跟你指示?!

我想講,其實好多唔合作的人,又要攞最多的著數,又唔願俾錢。

首頁

尾頁

跳至