嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

X型揹帶 or ergo360揹帶好用?
我想係bb 8個月前用!因為我已有hip seat!
如果自己一個邊隻方便?
邊隻條腰無咁攰?

別墅

ergobaby hip seat

別墅

如果你買左HIPSEAT,我覺得你可以買ERGOBABY ORIGINAL 版都得

我唔建議X型揹帶,因為X型揹帶佢地腰無BELT 架

BB用左3-4個月有成10幾磅重

X型揹帶將D 力哂係SHOULDER度架

我都係建議用番ERGOBABY / BABY BJORN

不過我見媽媽你話有條HIPSEAT ,所以唔買360 都得

360 多左係前揹(BB向出面望野),ORGINAL 就無得BB向出面,一定係向住媽咪同後揹~

因為價錢都差幾百元架^^

我都幫我堂嫂買左ERGOBABY ORIGINAL ~

之後送HIPSEAT~

當然,如果媽媽你話想多條做SPAREzb,想BB望向前~,買360 都可以

大宅

引用:如果你買左HIPSEAT,我覺得你可以買ERGOBAB

原帖由 sarahbabe 於 16-04-06 發表
如果你買左HIPSEAT,我覺得你可以買ERGOBABY ORIGINAL 版都得

我唔建議X型揹帶,因為X型揹帶佢地腰無BELT ...
因為hipseat要等bb再大d識坐條腰骨夠力先坐得,我個細b現在先個幾月大人仔,想買條而家可以揹既,照你咁講我就買ergobaby 啦,thank you

首頁

尾頁

跳至