親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因第一次去台灣,有無景點好介紹?新奇有趣。一家四口(14歲女+10歲仔)自由行。希望萬能的jm有好提議

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:因第一次去台灣,有無景點好介紹?新奇有趣

原帖由 mermaid2002 於 16-04-06 發表
因第一次去台灣,有無景點好介紹?新奇有趣。一家四口(14歲女+10歲仔)自由行。希望萬能的jm有好提議:love ...
大個仔大個女,可去坤水晶燒玻璃杯、去鶯歌玩DIY陶瓷。我地日日都用緊呀

台北市飲飲食食、浸溫泉(台北市:北投、烏來、宜蘭:礁溪),行誠品打書釘

山揸肉    發表於 16-4-7 11:38

男爵府

引用:Quote:原帖由+mermaid2002+於+16-04-06+發

原帖由 Charlotte_mom 於 16-04-06 發表
大個仔大個女,可去坤水晶燒玻璃杯、去鶯歌玩DIY陶瓷。我地日日都用緊呀

台北市飲飲食食、浸溫泉( ...
好靚呀

男爵府

引用:Quote:原帖由+mermaid2002+於+16-04-06+發

原帖由 Charlotte_mom 於 16-04-06 發表

Charlotte:多謝你的回覆。我印象記得,你好似有個女同我的女兒差不多年紀,我在ek看到的。上年去北海道問題,也是你熱心回答想請教一下:台北到宜蘭的行程,可否給我參考一下。謝謝

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+16-04-06+

原帖由 mermaid2002 於 16-04-07 發表
Charlotte:多謝你的回覆。我印象記得,你好似有個女同我的女兒差不多年紀,我在ek看到的。上年去北海道問題 ...
係呀我仔女各自大你1-2年。我要今晚返屋企開機先po到link

禁止訪問

大宅

回覆 mermaid2002 的帖子

你地會坐咩車由台北去宜蘭?

珊瑚宮

引用:如果只去 3D2N, 台北 + 宜蘭, 都係一個幾好

原帖由 tst1800 於 16-04-07 發表
如果只去 3D2N, 台北 + 宜蘭, 都係一個幾好的行程, 落埋花蓮就更好.
去埋台東,綠島

男爵府

引用:Quote:原帖由+mermaid2002+於+16-04-07+發

原帖由 Charlotte_mom 於 16-04-07 發表
係呀我仔女各自大你1-2年。我要今晚返屋企開機先po到link
謝謝

男爵府

引用:回覆+mermaid2002+的帖子你地會坐咩車由台

原帖由 1105sad 於 16-04-07 發表
回覆 mermaid2002 的帖子

你地會坐咩車由台北去宜蘭?
唔識路。包車

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+tst1800+於+16-04-07+發表如

原帖由 12312 於 16-04-07 發表
去埋台東,綠島
環島遊

珍珠宮

花蓮有咩玩嫁?

男爵府

2024年龍年勳章

樓主唔好意思,剛才按收藏此貼時錯誤按到反對,不過唔識取消返!
請admin幫手取消返,thanks!

王國長老

引用:Quote:原帖由+1105sad+於+16-04-07+發表回

原帖由 mermaid2002 於 16-04-07 發表
唔識路。包車
搭長途車由台北市去宜蘭都好便。似香港返大陸中港車,去車站買飛下一班就上。
宜蘭似元朗,點去點一係叫街車、一係包車。

大宅

Charlotte_mom 發表於 16-4-6 23:47

好靚呀,你幫襯邊檔啊?

王國長老

吹玻璃
http://www.baby-kingdom.com/foru ... p;extra=&page=1

台北+宜蘭7日, 我台北-宜蘭-台北係搭長途巴
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ad&tid=12625120
夠薑你可以玩飛行傘, 不過唔知而家天氣岩唔岩, 我PO入面條LINK己經唔WORK, 試呢個:
http://emmm.tw/L3_content.php?L3_id=31445

以上資料應該夠用喇

王國長老

ipmrs 發表於 16-4-7 14:06
樓主唔好意思,剛才按收藏此貼時錯誤按到反對,不過唔識取消返!
請admin幫手取消返,thanks!
...
我唸你要在左手邊聯絡管理員至整到喇

王國長老

Currytso 發表於 16-4-7 17:24
好靚呀,你幫襯邊檔啊?
多謝先杯定碗呢?
杯係在誠品生活松菸店坤水晶

碗就在鶯歌陶趣天堂

Currytso    發表於 16-4-8 09:27

男爵府

引用:吹玻璃+http://www.baby-kingdom.com/forum

原帖由 Charlotte_mom 於 16-04-07 發表
吹玻璃
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17373522&extra=&page=1
謝謝分享

男爵府

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 16-4-7 19:57
我唸你要在左手邊聯絡管理員至整到喇

謝謝提點!我已send request 比 admin 幫手!

剛剛收到admin的回覆:
「您好,有關記錄儲存於系統資料庫內,站務管理員不能更改,閣下既已向樓主致歉,而有關主題評價(反對)亦不會影響樓主及所有用戶瀏覽及發表,因此我們不會取消該主題評價,請見諒!」

首頁

尾頁

跳至