美容扮靚

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

好耐無在美容版出post,忙碌過後稍為有時間寫post。今次試Guerlain,之前無用過佢地嘅product,純粹網上有blogger介紹就試下!
我買左兩次、用左十日到有以下feedback~
(updated 產品價錢在 #39)

先講上圖,第三格:

1) 左二: 好出名的珠光base,試上手時勁多閃粉都有些卻步,但上到臉唔會!而且即時睇到提亮膚色,係最明顯見到有光澤的base!
(PS: 我本人好怕油林林,上臉會覺得好清爽)。
枝base本身有控油,好香花味,我個人認為值得買!($565)

2) 左三: 同枝base係同一系列,主打光澤,帶少少粉色,無控油的,如果想夏日透薄可以選擇呢個,佢會比Dior Nude Air & YSL 羽毛粉底厚少少,有少少遮瑕,但可以接受 ($425),全日個妝好貼。

3) 左四: Guerlain底妝入面最高遮瑕嘅foundation,但一d都唔厚!因為試過要有同等遮瑕度的濕粉底都厚過呢枝。我本身有少少凹凸洞同毛孔要遮,用左Guerlain呢枝foundation完全唔洗再用遮瑕的。好鍾意呢枝濕粉,好易推,唔厚又貼❤️❤️推介 ($700)

4) 左一: BA上妝前一直用呢枝保濕toner幫我抹,為左買夠$3000加$190換,如果唔厭佢香味太濃,這也是一枝上妝前好用的toner!

5) 右一: 第二次去guerlain買野時試到呢枝佛手柑、桂花、抹茶味 嘅香水!其實係2015年嘅collection,不過因為試左2016出嗰枝,個人都係喜歡呢枝,所以最後一枝我買左。($560)

其次我仲買左波波粉(正正正 $480),出街用的波波粉 ($480, 不過已經跌崩左少少 /_\\,胭脂 ($400 好上色),美白粉餅 ($565),兩次購物送左下面的gift & samples!

*Guerlain一直唔搵代言人賣廣告,所以我會覺得產品有此質素但都係around $4xx-5xx 其他牌子一定唔得

*除左base外,粉底粉餅都無控油,如果好多油未必適合

*遮瑕一流,用Guerlain我可以放棄concelar 了

*唔hard sell,有折扣、gift送,相對係抵買

仲要開工,唔寫得咁多,大家都分享下Guerlain la

kamanma    發表於 16-4-10 18:10

侯爵府

蜜雪兒 發表於 16-4-8 13:25
好耐無在美容版出post,忙碌過後稍為有時間寫post。今次試Guerlain,無用過佢地嘅product,純粹網上有blogg ...
好耐無你消息喇~~~~終於又出毒POST,今次又搞到個個買GURELAIN。

侯爵府

引用:Quote:蜜雪兒+發表於+16-4-8+13:25+好耐無

原帖由 KAY+2 於 16-04-08 發表
好耐無你消息喇~~~~終於又出毒POST,今次又搞到個個買GURELAIN。
覺得好用,個妝會比Dior CT, nude air, forever, 花蜜更靚(四枝都有),所以忙完一定要寫。。把握lunch time 打字

侯爵府

蜜雪兒 發表於 16-4-8 13:46
覺得好用,個妝會比Dior CT, nude air, forever, 花蜜更靚(四枝都有),所以忙完一定要寫。。把握lunch time ...
你呢句比DIOR好,實大把人試啦

男爵府

畀面勳章

你終於都放毒啦!見到你既post就會好開心架啦!
好多時都毒到好多JM買野!

你買既,我只用過gold foundation sample,呢個粉底又真係coverage 好好,不過係咪冬天先岩呢,之前我去bday makeup,個Jm用我用掃上好貼,好靚,但個掃原來冇得買!

我之前買左佢蘭花既skincare,有lotion, emulsion and eye cream,我覺得一般咋,果時至在可以有6次facial送埋,不過facial又係令我失望既,做左一次,未有咩效果!

男爵府

畀面勳章

蜜雪兒 發表於 16-4-8 13:46
覺得好用,個妝會比Dior CT, nude air, forever, 花蜜更靚(四枝都有),所以忙完一定要寫。。把握lunch time ...
你用過咁多Dior foundation??想問你forever用後感?

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

回覆樓主:

miss you

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好耐冇見你出post, 估唔到你會買guerlain

侯爵府

引用:Quote:蜜雪兒+發表於+16-4-8+13:46+覺得好

原帖由 KAY+2 於 16-04-08 發表
你呢句比DIOR好,實大把人試啦
真心覺得好,因為我今日專登用番Dior forever (控油) ,個妝容對比下覺得比較浮同脫色 (但昨晚我訓足九個鐘),所以隔左咁耐無post野都有衝動寫Guerlain d product 係幾好

侯爵府

引用:你終於都放毒啦!見到你既post就會好開心架

原帖由 mk1979 於 16-04-08 發表
你終於都放毒啦!見到你既post就會好開心架啦!
好多時都毒到好多JM買野!
Hihi 宜家我自己出來開工作室 (您會估到我做邊類型的😃) ,所以呢幾個月真係忙左好多,但我有上BK取經的

我有跟大家用valmont,Dior etc,guerlain用過好而又無咩人寫所以決定要寫。

Guerlain make up我覺得幾好,以前係自己走漏眼,因為佢完全無廣告,BA都話公司唔賣廣告所以係我一直走寶。

佢嘅skincare我係BA幫我上妝時試過,我會覺得香味太濃,但好就好在部分skincare都無酒精,不過skincare黎講我暫時會用番美容院牌子+醫學品牌 & Valmont & cdp

侯爵府

引用:Quote:蜜雪兒+發表於+16-4-8+13:46+覺得好

你用過咁多Dior foundation??想問你forever用後感?
我本身就買左nude air & 花蜜foundation,再睇大家d posts所以入埋ct & forever,forever 係最控油嗰枝,我今日就係專登用番佢,想同Guerlain compare一下,今早我用埋dior新出無耐白色嗰枝base (35度防曬、遮毛孔) 一齊上妝的。

控油黎講,Dior 會略勝少少,
但妝容細緻度,遮瑕,光澤,一定係Guerlain,我怕我自己個人感覺誤導大家,所以我用左十日到,直到今天compare 番Dior forever先有衝動寫guerlain有幾好。

Guerlain base & foundation 系列化出來無咁黃,有遮瑕得來算薄身,用埋波波粉更有光澤,影相會上鏡過用cdp。

我用左Guerlain兩日問我公司一位幫手做admin的姐姐,有咩分別,佢話平時到夜晚我個樣就算化左妝都會暗d,無咁精神,但今晚好似剛剛化妝,個妝仲貼,同埋雅緻,無溶。

問我老公,佢就話,平時化左妝,耐左會出油,呢兩日好似無乜?(但天氣愈來愈熱)。

侯爵府

引用:miss+you+

原帖由 lovelycats1437 於 16-04-08 發表
miss you

侯爵府

引用:真係好耐冇見你出post,+估唔到你會買guerla

原帖由 Pollyowen 於 16-04-08 發表
真係好耐冇見你出post, 估唔到你會買guerlain
宜家忙左好多,收工就陪屋企人,所以好懶出post😁😆😆......我係睇完blogger先去試,無抱d咩好大期望,我仲估應該同用緊嗰d差不多,所以覺得有驚喜

男爵府

畀面勳章

蜜雪兒 發表於 16-4-8 15:27
Hihi 宜家我自己出來開工作室 (您會估到我做邊類型的😃) ,所以呢幾個月真係忙左好多,但我有上BK取 ...
你好犀利,自己開工作室!咁樣樣親力親為一定好忙架啦!不過最緊要你enjoy!
我之前買左guerlain支highlight 筆,即好似YSl明采筆咁,我覺得好用過YSL!

男爵府

畀面勳章

蜜雪兒 發表於 16-4-8 15:39
我本身就買左nude air & 花蜜foundation,再睇大家d posts所以入埋ct & forever,forever 係最控油嗰枝,我 ...
嘩,你全部dior foundation齊晒喎!我好想試forever,因為我出油勁,BA話夏天用佢岩我,不過未有sample,要試左先再考慮!但其實我手頭上仲有4支粉底用緊,所以真係要清下貨先!花蜜foundation一直好想試,奈何BA話冇出sample!

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:初試Guerlain (good)

好耐無見你!多謝分享!

I 大蚊豬   

男爵府

回覆:初試Guerlain (good)

上次感謝週guerlain入左手但未用 你講完即刻想開黎試
波波粉你係全面上定highlight only?

子爵府

引用:好耐無在美容版出post,忙碌過後稍為有時間

原帖由 蜜雪兒 於 16-04-08 發表
好耐無在美容版出post,忙碌過後稍為有時間寫post。今次試Guerlain,無用過佢地嘅product,純粹網上有blogg ...
左3係foundation?見佢係牙膏裝,係咪cream狀呀?

Guerlain foundation 俾我想象中平d!

侯爵府

引用:Quote:蜜雪兒+發表於+16-4-8+15:27+Hihi+宜

你好犀利,自己開工作室!咁樣樣親力親為一定好忙架啦!不過最緊要你enjoy!
我之前買左guerlain支highlight 筆 ...
您說得對,咩都要落手親力親為,之前未請到清潔姐姐,早上我做清潔,收工老公過來一齊攪衛生.......

我有些潔癖,所以怕污糟

Guerlain 我未試過highlight pen呀,不過佢地粉質確實幾好👍🏻👍🏻

侯爵府

引用:Quote:蜜雪兒+發表於+16-4-8+15:39+我本身

嘩,你全部dior foundation齊晒喎!我好想試forever,因為我出油勁,BA話夏天用佢岩我,不過未有sample,要試左先 ...
我早排發現自己有好多foundation已經開超過兩年,所以丟曬,先入Dior,Dior 花蜜幾厚,唔係咁易推,宜家呢個天氣試唔到花蜜有幾好的。而forever,我覺得都值得去試上臉,到counter同BA講想試臉,佢地應該都肯試上臉小部分的。試完又試下Guerlain,睇邊個適合自己多d

首頁
12345...14

尾頁

跳至