想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我今年22, 18打後就已經成日唔準. 之前睇仁安, 驗出左有呢個病差不多8個月, 個女西醫都係比左D避孕藥我食. 听叫我試三個月, 睇下情況點先. 但我KEEP住食左8個月, 之後睇到好多POST都講食避孕藥無用, 同對身體唔好, 就停左. 到而加已經停避孕藥三個月無食, 都未泥過M.

西藥其實好傷身, 所以我唔想睇西醫, 見好多人最後都係睇返中醫調理身體.
所以我諗住睇中醫, 但之前仁安女西醫話如果三個月唔泥就要通經.
大家覺得有冇需要睇中醫前睇多次西醫食通經藥?
有沒有成功懷孕的多囊媽媽有中醫介紹?!
我真係好擔心, 想結婚前有好身體先生到BB.

複式洋房

我都有呢個病,我睇時珍堂的張劍虹,而家6w4

禁止訪問

大宅

回覆:teddyy 的帖子

Can pm your EC info ?
Thanks

複式洋房

teddyy 發表於 16-4-11 02:54
我睇果個醫師係專睇婦科既,都係睇依到d jm介紹

My story:

妳好啊~見到妳個舊post,果位中醫好得, 我都睇左好多位中醫,但都未夾到我,可否給我pm中醫師資料嗎?我都有多囊,仍然努力睇中醫調理先, 無言感激

複式洋房

回覆:teddyy 的帖子

我睇左個舊post,好鼓舞!
我之前都睇過2個中醫,但都唔夾,請pm你個醫師資料俾我!診金大約幾多?謝謝!

別墅

您好﹗見到你個Post, 個位中醫好似幾好,可能PM我?謝謝﹗

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:有多囊卵巢症, 有沒有成功懷孕的多囊媽媽有中醫介紹

朋友多囊,自然懷孕,已生一子。

洋房

回覆 seaman1982 的帖子

你朋友睇的是那位醫師? 睇了幾內先成功有左?

洋房

回覆 teddyy 的帖子

大家都要加油呢

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:回覆 seaman1982 的帖子你朋友睇的是那位醫

原帖由 babybabyplease 於 16-04-13 發表

你朋友睇的是那位醫師? 睇了幾內先成功有左?
佢冇咩睇醫生,佢睇過下中醫但又懶睇下又唔睇咁,佢話最主要係放鬆心情,佢冇特別計日子,得閒就驗下紅D,見到兩條線就交下功課,佢話幾個月先有一次兩條線,好似見到第三次左右就bingo了。

洋房

同大家講下先, 最後我睇左萬寧工茸行有限公司-註冊中醫 黃德源. 因為睇過見有兩個多囊媽媽都最後都睇好左,生左BB
佢一連開左5日藥比我, 加埋都差唔多$700. 不過佢都幾有耐性, 唔問佢都會講你知個病會點, 同好耐心答你講既野.
之前個肚間唔中都會谷住谷住咁, 但食左一日就已經癿得無咁谷, 希望有用啦!

複式洋房

引用:我睇果個醫師係專睇婦科既,都係睇依到d jm

原帖由 teddyy 於 16-04-11 發表

My story:
睇曬你個舊post, 真係好感動呀!
我今年都34歲喇,冇避一年都仲未有,我check左塞左一邊,C6就丁丁差D,去睇過家計會,試食2cycle排卵藥,我本身都有睇開廣華中醫,不過調理左一年半都未有,所以想轉下中醫,可唔可以PM我你個中醫資料呀?

洋房

最重要還是放鬆心情呢

大宅

畀面勳章

回覆:有多囊卵巢症, 有沒有成功懷孕的多囊媽媽有中醫介紹

我超級多Long友

試左3年自然有左大女
大女出世半年後有埋細女

得閒睇下我D po

別墅

引用:我睇果個醫師係專睇婦科既,都係睇依到d+jm

原帖由 teddyy 於 16-04-11 發表

My story:
Can u pm me ?~~ thxthx

大宅

teddyy 發表於 16-4-11 02:54

My story:

請問可以pm中醫師的資料給我嗎?thanks!

複式洋房

JC_bb 發表於 16-4-14 00:18
睇曬你個舊post, 真係好感動呀!
我今年都34歲喇,冇避一年都仲未有,我check左塞左一邊,C6就丁丁差D,去 ...

妳好,請問妳廣華中醫是否妳自己煲藥,定妳自己會揀藥粉?定係揀藥粉冇咩效果?可以pm妳睇邊個中醫師給我嗎?

大宅

回覆:有多囊卵巢症, 有沒有成功懷孕的多囊媽媽有中醫介紹?!

放鬆心情。。
我都有多囊症,自細M期唔準,食左差不多八年避孕藥,之後結婚停藥、冇避一年有左仔仔,而家3歲啦。。希望再有一個💪🏻

大宅

朋友多囊,用艾貼後來有佐。不過好多人有多囊都自然懷孕,加油。

首頁

尾頁

跳至