想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題。唔知多唔多姊妹係子宮天生向後屈的呢?

想交流一下生B心得。

中醫話天生子宮向後屈的相對向前屈的比較難成孕,想向各位指教一下用咩體位dodo會容易bingo呢?

另外,dodo完後一般正常都話要墊高pat pat靜止一陣等等有時間游去卵子。咁唔知呢招係咪同樣適用於子宮向後屈的人呢?

已經試左大半年都無聲氣,好沮喪。

有無邊啲成功生到b的人可以交流下心得

複式洋房

同路人,半年都係聲氣,真係好唔開心,中藥,補品都食曬,中醫都話身子好好應該好易有,但偏偏係向後,都唔知丁丁有無成功入去

別墅

回覆:子宮天生向後屈的請交流

我開始用紅d之後2-3個cycle就中咗,產檢時先知自己係向後屈,但又應唔係好難中!不過當時都有晾高一陣先,同埋我period一向好準!
再分享少少,果時見有人話向後屈會難啲生,bb冇咁易出!但我由0開到10用咗2個鐘多少少,所以應係好個人,唔係必然!
加油呀!

別墅

回覆:Palapachan 的帖子

我係後屈。試左第三個cycle用男上女下中左,但可惜小x...而家努力緊。大家加油

別墅

angelon 發表於 16-4-11 12:58
我開始用紅d之後2-3個cycle就中咗,產檢時先知自己係向後屈,但又應唔係好難中!不過當時都有晾高一陣先, ...
難得聽到好消息. 聽到都開心.

咁唔通我用紅D用得唔正確?

係咪由測到最深粗, 然後KEEP 住每幾個鐘測, 測到開始轉淡, 係呢個毛文估計就係剛排卵, 按道理應該呢個時候開始交功課, 應該好易BINGO.

唉, 但都係食白果. 難道我計錯數?!

別墅

回覆 neckmum 的帖子

我N年前曾經睇過某個婦科西醫, 佢話我地子宮向後屈的, 平時日常要多D做某D運動, 只怪當時無記住.

只記得其中一個動作, 就係貓式動作, 佢話平時多D做, 每日做幾分鐘會對個子宮好. 你地上網揾下打貓式動作就會知係乜.

當保健, 會減少平日的M痛.

另外, 記得上網睇過, 曾經有人話我地呢D同路人, DODO時最好試下用狗仔式, 會容易俾D精精行得順D快D. 但果位姊妹又無講到究竟係咪完事後都要KEEP住呢個動作一陣呢?! 唔知了.

別墅

引用:Quote:angelon+發表於+16-4-11+12:58+我開

原帖由 Palapachan 於 16-04-11 發表
難得聽到好消息. 聽到都開心.
果時我又冇check咁密,係朝早一次,見佢開始深色又試下,最深又試下咁囉!不過我覺得最重要係放鬆啲心情!因為我果時試咗2-3個cycle就中咗,心情唔係太緊張!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

後屈,已bingo
有朋友都係後屈,生兩件
應該係冇咩影響的。

男爵府

我n年前董醫生話我係後屈,到結婚8年第一次自然有好快流咗,3年後再自然但宮外孕切咗一邊。第二年IVF失敗。再第二年再IVF終於成功。
果次之外無人話過我後屈,但兩邊輸卵管都唔靚,最後兩條管亦因宮外孕切晒,無管用了。
有時都唔知後屈問題大定條管唔靚事多啲,搞到結婚11年先用IVF生到bb

子爵府

畀面勳章

引用:如題。唔知多唔多姊妹係子宮天生向後屈的呢

原帖由 Palapachan 於 16-04-11 發表
如題。唔知多唔多姊妹係子宮天生向後屈的呢?

想交流一下生B心得。
我係最近做盆超得知係後傾,但我2013年生左阿仔,我最近試緊第三個cycle,想生第二個,但因經期長,有開始睇返中醫調理,個中醫建議我照,早2日要拎埋報告俾佢睇

佢完全唔會覺得無咩野:*天生子宮向後屈的相對向前屈的比較難成孕*(佢唔認同)
亦唔會話要咩體位,我今個月開始食中藥,佢話起碼3個月先有明顯改善 ,但叫我可以繼續試,雖然我都會覺得會唔會因為我係後傾,所以都會難易中,由12月尾試,但中醫咁講,我只好認同佢

公爵府

我兩胎都係自然一擊即中,可能當時後生易有,都係普通男上女下體位,我係生完第一胎產後檢查先知自己子宮後屈,生bb過程都好快,2~3個鐘ok

最近想生bb問婦科醫生,我會唔會難懷孕,佢答我咁易有2個就知唔關事,天生的後屈係冇關係,但後天唔記得咩影響就係難有bb,而超聲波係照唔出咩原因而後屈

伯爵府

畀面勳章

我係後屈~~之前第2個cycle已經中~~不過小X左~我係小x完先知係後屈~依家試左半年多D都未中~~

別墅

引用:我係後屈~~之前第2個cycle已經中~~不過

原帖由 水滴滴 於 16-04-11 發表
我係後屈~~之前第2個cycle已經中~~不過小X左~我係小x完先知係後屈~依家試左半年多D都未中~~

...
同路人。我都係身三個cycle中,亦都係小x左先知係後屈。就黎半年到而家都食白果

大宅

同事都係後屈,醫生都係話難中啲,但同事都自然bingo,第一胎時38歲,依家第二胎42歲啦!所以放鬆啲,繼續加油!

別墅

我都係後屈,用狗仔式,完事後keep住個姿勢10mins, 再用枕頭墊住瞓到第二朝。

複式洋房

我都有lee個問題,努力咗9年都無

禁止訪問

回覆:Palapachan 的帖子

別墅

emimi 發表於 16-4-11 14:13
我兩胎都係自然一擊即中,可能當時後生易有,都係普通男上女下體位,我係生完第一胎產後檢查先知自己子宮後 ...

介唔介意講下你幾歲? 你咁易bingo好可能係你兩公婆機能十分健康。

別墅

我呀媽都後屈,生左我地四姊弟,我都係後屈,尚在努力中。。。

別墅

我嚴重後屈 第一次試左年半 小產
第二次做完自調到狗仔式 等足一個中 就中了

首頁

尾頁

跳至