請問大家覺得韓國「Gwell」嘅空氣清新機好用嗎?

Lovemei
|
早幾日喺百老匯見到有一個韓個版子「Gwell」嘅「LUVA PUREAIR 全新超離子納米空氣清新機」,清新範圍約700尺,但在網上找不到用家評價,我想買嚟主要對於鼻敏感,除臭同除新裝修的甲全!
請問大家有用過嗎?評價如何,或有沒有其他介紹呢,最好細部的。因屋企地方唔大,謝謝

sfccwy
|
呢個牌子有冇寫可以去甲醛?幾耐更換濾網?

我之前去百老匯睇空氣清新機,職員又係介紹我韓國牌子,因為唔出名兼網上冇咩資料可以睇到,怕第二時唔出濾網嘥左部機,最後買左sharp

Lovemei
|
原帖由 sfccwy 於 16-04-11 發表
呢個牌子有冇寫可以去甲醛?幾耐更換濾網?

我之前去百老匯睇空氣清新機,職員又係介紹我韓國牌子,因為唔 ...
有寫可以去甲全呀!
請問sharp 好用嗎?係咪好大部的?

sfccwy
|
Sharp KC-Z380,都大部㗎,同款有細部d,不過比細d單位用,你可以去sharp網頁睇下

yuensiu
|
我都想知,今日去百老匯問又係介紹韓國個部機。
eee_babyking
|
我估sell呢部commission最多
又話大機無人買 無人買 應該不會出gum多model

gigichan910
|

我有用呀,當初都係佢介紹我
講到好勁,但我都係貪細部先買既
但我覺得效果好好,吸味,空氣清新各方面都做得好。
因為以前老公有食煙,佢同朋友上黎成班一齊食,的確吸到好多味,最明顯係我覺得煙味停留既時間少左好多。
我自己就無再鼻敏感發作了
ps 用左大概三個月

Lovemei
|
我上個月已忍唔住買左,主要想吸甲酫,我通常要喺屋企先開,所以唔算成日用到。暫時未見到太大成效
yuensiu
|
gigichan910 發表於 16-5-22 23:56
我有用呀,當初都係佢介紹我
講到好勁,但我都係貪細部先買既
但我覺得效果好好,吸味,空氣清新各 ...

我見sales講話唔洗換濾網,好似幾方便.老公要求買細機!
本身想買sharp,不過sales話其他機到期要換濾網同換個利子盒,
所以1516中,上網又找唔到Luva既資料
gigichan910
|
yuensiu 發表於 16-5-23 11:49
我見sales講話唔洗換濾網,好似幾方便.老公要求買細機!
本身想買sharp,不過sales話其他機到期要換濾網同換 ...

其二我係唔洗換濾網先買的.
因為洗就得,我覺得好方便
yuensiu
|
gigichan910 發表於 16-5-23 12:00

我都係諗住小朋友訓覺先開,咁我再去百老匯問下先
yuensiu
|
gigichan910 發表於 16-5-23 12:00

我仔同老公睇左好多部都係鐘意gwell呢部,我話買完要買個榴槤返屋企食,睇下吸唔吸到味先我主要買比仔女鼻敏感同氣管敏感用
gigichan910
|
yuensiu 發表於 16-5-28 11:41
我仔同老公睇左好多部都係鐘意gwell呢部,我話買完要買個榴槤返屋企食,睇下吸唔吸到味先我主要買 ...

哈哈!我以前老公有食煙,
試過一班人六七個上黎party一齊食,
之後我陀左bb買左呢個,都係試過一班人上黎食,但煙味散走個個速度明顯有分別。
不過宜家c6就介左,都係當普通清新機用。
個時sales同我講吸味好勁架。
yuensiu
|
gigichan910 發表於 16-5-28 12:09
哈哈!我以前老公有食煙,
試過一班人六七個上黎party一齊食,
之後我陀左bb買左呢個,都係試過一班人上黎 ...

想問除左洗濾網,仲有無其他野到期就要換嫁?我頭先都係睇過下,要明日先得閒落去問同買。
yuensiu
|
我本來想買sharp個個都話好
gigichan910
|
yuensiu 發表於 16-5-28 12:10
想問除左洗濾網,仲有無其他野到期就要換嫁?我頭先都係睇過下,要明日先得閒落去問同買。
...

我有朋友做百記經理
佢知道我買左之後,我買翻黎開頭,我話我一星期洗一次。佢就話

要洗個part係吸到塵ge,可以用滴露暖水浸洗,一至兩個月洗一次都得。

另外有塊黑色碳網之類ge野,用黎吸味ge,
我朋友話可以一至兩年先換一次,或者當你用量大,發覺吸味功效減低就可以去百記買翻。無記錯好似 around $1Xx-2xx一塊左右。

而你要用部機ge香分功能的話,就要拎起黑色碳網,如果唔係d香味會比佢吸翻哂ga la
gigichan910
|
yuensiu 發表於 16-5-28 12:13
我本來想買sharp個個都話好

其他對我黎太大部,
我買個時sales話,宜家韓國呢部好hit,又話佢做空氣清新方面好出面我都唔知係咪。
不過我當時都係貪細部,同埋佢話吸味勁,我就買左
yuensiu
|
gigichan910 發表於 16-5-28 12:17
我有朋友做百記經理
佢知道我買左之後,我買翻黎開頭,我話我一星期洗一次。佢就話

唔該晒,我剛剛湊左仔去上堂,有d時間去問下先。
a-mi
|
原帖由 gigichan910 於 16-05-23 發表
請問邊部唔洗換

a-mi
|
有冇JM用lQAir/Tefal-有部話可以分解新裝修甲銓/Philips?邊部好用?