美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我本人未生b時身型都仲可以,但自從生完b之後就一發不可收拾,生完已經重了十磅,跟住要湊bb跟本冇機會可以出去做運動,加上係屋企冇嘢做就想搵嘢食,食下食下就越來越肥,加上自己本身又勁鐘意飲檸檬茶所以搞成咁,連屋企人都話我肥咗好多,我好唔開心,我上個月磅過竟然有148磅,我本身160cm高,所以今似決心減肥,我上個月18號開始介甜嘢和人每個星期去跑步,今日磅輕咗8磅,其實我唔知算唔理想,但今次一定要有恆心先得,我目標係減到110磅,希望今次成功

大宅

回覆:有冇靚媽同我一樣只靠節食和做運動減肥

💪💪💪💪💪💪💪

大宅

回覆:chunheilo 的帖子

我個情況同你好似。而家開始介凍野同零食

子爵府

引用:我本人未生b時身型都仲可以,但自從生完b之

原帖由 chunheilo 於 16-04-12 發表
我本人未生b時身型都仲可以,但自從生完b之後就一發不可收拾,生完已經重了十磅,跟住要湊bb跟本冇機會可以 ...
一個月唔夠輕左8磅成績好好呀!
我減肥從來不食藥、做美容機或節食(與其話節食不如話改變飲食,純粹單靠食少d最終可能引致減慢新陳代謝率,之後再食少d都瘦唔到,身體只會減去水份,食番多少少就激肥)……

我155cm,做女時一直95至100磅,陀到生已差不多146磅,生完都135磅……慢慢自己降至118就唔曉瘦了……

後來我做番運動,唔太大量,一星期2至3次,另外食少左碳水化合物同糖份……近年幾終於回復做女時身型,而家98磅……

大家加油!!

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

同你差不多,幾年肥左好多,而家做ftm要迫自己努力減返到結婚前11x水平(其實都唔瘦但自己滿意)

盡量唔食零食甜品,食得少食得精,日日踩單車
活在當下,愛得及時

男爵府

梗係work la
最有效嘅方法添
我生完兩個由143磅減到115 有決心同持之以恒就得
加油!

複式洋房

回覆 chunheilo 的帖子

加油呀 不過老左身陳代謝慢 真係難左

瑪瑙宮

我係, 但要有恒心, 一定得.

男爵府

我都係靠運動同控制飲食減肥,每日控制卡路里維持係1200左右,另加60mins運動,10日減3磅,係慢d,但健康

別墅

jm淨係跑步同節食? 好西利!

子爵府

同你一樣, 已痩8 lbs, 但個多星期已冇再落, 是否平台期??

禁止訪問

男爵府

我3月4號上磅都係148磅, 脂肪率33.6%。 之後減少食量冇運動下, 今日磅131磅, 脂肪率30.5%。 我167cm, 理想減到120。

侯爵府

回覆 jesswu 的帖子

請問做什麼運動? 可否分享

男爵府

大家努力!

子爵府

引用:我3月4號上磅都係148磅, 脂肪率33.6�之

原帖由 heilongmama 於 16-04-13 發表
我3月4號上磅都係148磅, 脂肪率33.6%。 之後減少食量冇運動下, 今日磅131磅, 脂肪率30.5%。 我167cm, 理想 ...
你這個半月食什麼? 減左成17磅咁多??

禁止訪問

男爵府

JO_100 發表於 16-4-14 13:53
你這個半月食什麼? 減左成17磅咁多??
可能我1直好大食, 中午2碗白飯加大量送菜。呢個半月每餐食1碗紅米加糙米飯, 蒸魚/蒸肉小量, 1碗菜。 盡量7點前食完。 1星期只可出去食1餐勁d, 例如食outback。所以落磅好快, 但我估之後會減得慢好多。

子爵府

引用:Quote:JO_100 發表於 16-4-14 13:53 你這個

原帖由 heilongmama 於 16-04-14 發表
可能我1直好大食, 中午2碗白飯加大量送菜。呢個半月每餐食1碗紅米加糙米飯, 蒸魚/蒸肉小量, 1碗菜。 盡量7 ...
明白! 睇你差吾多cut 左 大半食量, 吾怪得可瘦這樣多。大家一齐努力!

首頁

尾頁

跳至