自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

事源咁的, 之前係淘寶買左個夾萬係用手密碼+鎖匙的, 黎到之後發現無左鎖匙同另一個新既芯, 同賣家講囉, 初先佢叫我俾夾萬上既條碼俾佢配返俾我, 但返來佢又話個廠同佢講已無左主鎖匙, 佢地亦唔SURE 係邊個鎖匙模, 所以就算配俾我都未必能開到, 最後只肯退返一半錢俾我同俾個新既芯俾我搵師父整啵。
請問各位有咩建議?! 我網上就咁打夾萬開鎖果D都搵唔到有咩人、公司做開呢D鎖咁...謝謝

男爵府

回覆 Chirley 的帖子

我之前試過夾萬開唔倒,最後搵開匙佬開返

水晶宮

YM609 發表於 16-4-16 14:44

我之前試過夾萬開唔倒,最後搵開匙佬開返
就咁普通開鎖既都得?! 請問你個夾萬都只係鎖匙+密碼咖?!
之後再配新鎖匙?!

大宅

Chirley 發表於 16-4-16 14:48
就咁普通開鎖既都得?! 請問你個夾萬都只係鎖匙+密碼咖?!
之後再配新鎖匙?!
...

如果個夾萬係新買而開唔到, 最好搵另一廠家再買一個. 因為你搵人開鎖, 再整翻好, 一定貴過買過個新嘅.

男爵府

係呀, 普通果D就得. 我個係用密碼同有後備匙, 但原來後備匙開唔倒, 之後佢直頭幫我換所.

水晶宮

Blobfish 發表於 16-4-16 14:52
如果個夾萬係新買而開唔到, 最好搵另一廠家再買一個. 因為你搵人開鎖, 再整翻好, 一定貴過買過個新嘅.
...
其實原先我都諗住香港買, 不過買唔到隻泥啡色見淘寶有先買,
價錢都唔係特別平....再買又再煩過, 所以先打算開

水晶宮

YM609 發表於 16-4-16 14:53

係呀, 普通果D就得. 我個係用密碼同有後備匙, 但原來後備匙開唔倒, 之後佢直頭幫我換 ...
多謝你既建議

首頁

尾頁

跳至