婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自從同9962嘈交,我搬左返娘家!
老公為修補關係,諗住叫我同個女返去食飯。點知99同我老公講 話我自以為事,唔認我做新抱,唔會比我入佢門口!叫我老公淨係帶個女返去。老公話女女以家認人,只係痴媽媽,佢竟然話帶左佢返去先,睇佢搞唔搞得掂,完全唔理我個女bb感受!
講真,如果一世唔見就最好但老公又話想修補關係,我應該點做?

男爵府

回覆:Mandyhuiii 的帖子

買啲野去到門口佢都唔比你入,就係佢小氣
你老公明事理就唔會再逼你
過一排先再算

Jolin_Yuen    發表於 16-4-21 12:37

大宅

回覆:99話唔比我踏入佢門口

現在好似係你c6自己一廂情願想修補炸喎…

日月水火    發表於 16-5-7 22:20

男爵府

咪試下比老公自己一個帶個女返去囉
你唔比佢試過就盞佢怨你

複式洋房

回覆:zzz333 的帖子

係 我一d都唔想

侯爵府

我的育兒心得勳章

同C6講而家係佢呀媽唔俾你入門,既然咁,都唔會返,個女我生,跟呀媽,都唔會返!

littlecrystalli    發表於 16-4-18 14:13
mother904    發表於 16-4-17 15:55

複式洋房

回覆:xavierma215 的帖子

我就係唔想比佢地掂呀b 因為62食煙成身煙味 唔洗水掂呀b 佢地生活習慣好污糟

複式洋房

引用:咪試下比老公自己一個帶個女返去囉你唔比佢

原帖由 xavierma215 於 16-04-17 發表
咪試下比老公自己一個帶個女返去囉
你唔比佢試過就盞佢怨你
我就係唔想比佢地掂呀b 因為62食煙成身煙味 唔洗水掂呀b 佢地生活習慣好污糟

大宅

正呀,以後分開住

大宅

回覆:Mandyhuiii 的帖子

唔見就唔好見,個孫都無得見。你99都唔想修補大家關係,點解要委屈自己呢~~~女人要識得愛自己~

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

同老公搬出去囉,一了百了

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

水晶宮

最初吵架,你有無唔著的地方?如果自己都有唔啱的地方,咪順C6意囉,同意返去食飯,如果99唔比自己入門,可以比囡囡跟C6返去,但只此一次。
如果C6攪唔掂佢阿媽,咁大家以後都唔見,也可以。但囡囡就唔會再跟C6單獨返去。

男爵府

我的育兒心得勳章

如果係我,成件事我無唔啱,我唔會返去住。不過老公要帶個女返去會由得佢,交帶佢個女喊得勁就帶佢番翇企。

Jolin_Yuen    發表於 16-4-21 12:38

大宅

瞓得好勳章

回覆 Mandyhuiii 的帖子

其實有無機會可以同老公好好坐低傾下,我反而覺得,老公可以用得粗口駡你全家,即刻佢都好大壓力,佢都好唔開心(因為同你的關係破裂),如果佢唔重視你,都唔會咁興咁鬧,(當然感覺你一定唔好受)男人要比佢感受你尊重佢,你重視佢,佢就會同你企埋同一陣線了,你估佢唔知自己老母煩咩,你估佢好痕比佢老母日日話佢咩,呢個時間,係難為樓主,你咪當老公係大b咁湊,佢覺得你聽佢意見,尊重佢,佢就可以妥協你,唔去最後個步,不要諗離婚。我覺得可以有偈傾的,試左先

大宅

瞓得好勳章

回覆 Mandyhuiii 的帖子

我明樓主為bb好,唔想佢地掂b,不過咁做,只會令關係更破裂,老公只會覺得你唔合作,唔比機會去修補,反而,你同佢一齊上去(全程叫聲老爺奶奶咪唔好出聲)佢唔比你入,咪佢小家(記得當住老公面做)女點都要比次佢見,佢搞唔掂要你湊,你就可以大條道理,記得扮可憐咁同老公講:我都好想修補奶奶關係,可惜佢唔肯,老公我都好唔開心呀,通常男人係咁情況下,係唔會幫自己老母(樓主記得扮晒好想修補個樣)總之做戲做全套,務求老公覺得你盡晒力,係佢老母唔啱咁。

男爵府

樓主都退佐一步99都仲唔會接受睇黎都冇乜下文架喇,我前兩日都同99吵黎,之後冷戰佐幾日,我唔想咁樣繼續落去,今日我同佢道歉佐,佢都接受佐

公爵府

要睇你同6299吵有幾大鑊,如果鬧到趕你走,應該都好罄,咁都好難修補,咁索性不相往來就算啦!

伯爵府

仲好啦光明正大唔駛去
佢真係以為你好希罕果下好笑

禁止訪問

引用:自從同9962嘈交,我搬左返娘家!老公為修補

珍珠宮

又係要仔唔要乸!當人地係乜?!咩叫做帶左番去先,睇佢搞唔搞得掂。。咁搞得掂,個女係咪就跟埋佢?!
同老公講,大家都需要時間去冷靜,欲速則不達~依加需要嘅係一人讓一步,總之個女要見嫲嫲,你唔反對,但一定要在場,等你99覺得ok嘅,大家先再考慮下一步啦!

美菲絲    發表於 16-4-19 00:04
ivory0915    發表於 16-4-17 17:03

首頁

尾頁

跳至