想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我m小姐不嬲好唔准
冇辦法用due day計, 今個月dodo 冇計係咪排卵先do, 諗住relax 下但竟然而家dodo左15日了m小姐都唔肯黎 (照常點遲都應該來左), 我知如果冇bingo 就一定要睇醫生打破卵針, 但我唔想放棄住又驚係有只係太細驗唔出 我見Cb建議19後日驗有冇jm可以話我知dodo幾多日後冇就一定冇... 等我死左條心 咁樣等落去真係人都癲

大宅

藍藍mami 發表於 16-4-17 18:36
我m小姐不嬲好唔准
冇辦法用due day計, 今個月dodo 冇計係咪排卵先do, 諗住relax 下但竟然而家dodo左15日了 ...

其實計驗孕既日子唔係計dodo後幾多日。。係計排卵後幾多日。。一般驗早孕係排卵後10-14日。。你依家除左每日用紅d mon住,或者你可以去選擇驗血睇下中唔中~

大宅

引用:Quote:藍藍mami+發表於+16-4-17+18:36+我m

原帖由 ka_angel 於 16-04-17 發表
其實計驗孕既日子唔係計dodo後幾多日。。係計排卵後幾多日。。一般驗早孕係排卵後10-14日。。你依家除左每 ...
多謝你嘅回覆 , 我知呀但係今個月我哋冇用紅d, 諗住 隨心do, 我係想知如果唔計排唔排卵最後一次dodo之後幾多日一定有消息

伯爵府

回覆 藍藍mami 的帖子

假如你dodo個幾日都唔係排卵,又點會有消息?如果係咁岩排卵,14天便可知道

男爵府

引用:Quote:原帖由 ka_angel 於 16-04-17 發表其

原帖由 藍藍mami 於 16-04-17 發表
多謝你嘅回覆 , 我知呀但係今個月我哋冇用紅d, 諗住 隨心do, 我係想知如果唔計排唔排卵最後一次dodo之後 ...
簡單d計,正常排卵後14-16日m到,卵子可生存3日左右,咁即係3+16=19, 最後一次do後19日都驗唔到,機會較細,但唔排除有人有特別情況

大宅

回覆:love-momo 的帖子

完全明白多謝你, 我本身係冇咩拉絲, 今個月又計都好攰所以同c6打算放鬆一個月想做就做, 點知道又隔咁耐都冇m, 所以想睇下係咪有機會, 多謝你嘅回覆

大宅

回覆:love-momo 的帖子

我唔知do個日是否排卵, 不過就算係, 照你的計法19日都會驗得出

大宅

回覆:Froggreen 的帖子

我唔知當日有無排卵 我哋真係計得好辛苦 所以只係想開開心心 見咁多日都冇m 想睇下會唔會有機會 都係口不對心 咁就算假設我撞正當日排卵, 都係14日頂多加多一個星期會驗到, 或者我等多幾日就去睇醫生 多謝你嘅回覆

別墅

引用:我唔知當日有無排卵+我哋真係計得好辛苦+所

原帖由 藍藍mami 於 16-04-17 發表
我唔知當日有無排卵 我哋真係計得好辛苦 所以只係想開開心心 見咁多日都冇m 想睇下會唔會有機會 : ...
我支持你選擇唔驗紅d放鬆下。咁前面都用放鬆黎面對。不如依家都放鬆等待la~呢個時候去打破卵針都冇幫助ga la~破卵針太早或太遲打都冇用。如果隔個半月都未黎m就驗孕la~

大宅

引用:Quote:原帖由+藍藍mami+於+16-04-17+發表我

原帖由 PP_LHY 於 16-04-18 發表
我支持你選擇唔驗紅d放鬆下。咁前面都用放鬆黎面對。不如依家都放鬆等待la~呢個時候去打破卵針都冇幫助ga ...
多謝你了解 有時好多人會問點解想要又唔check住.. 有時我都係想放鬆下
今日已經day 50, 有d唔知係谷m/ bingo 徵兆 會等多幾日等到dodo後17日再驗

別墅

引用:Quote:原帖由+PP_LHY+於+16-04-18+發表我支

原帖由 藍藍mami 於 16-04-18 發表
多謝你了解 有時好多人會問點解想要又唔check住.. 有時我都係想放鬆下
今日已經day 50, 有d唔知係 ...
唔好等la~如果已經day5x就驗la~萬一真係中左趕唔切做產檢!

大宅

回覆:PP_LHY 的帖子

今日係dodo後16日 岩岩冇飲水三個鐘驗左CB 冇 洗咪等多三日?

大宅

藍藍mami 發表於 16-4-18 19:10
今日係dodo後16日 岩岩冇飲水三個鐘驗左CB 冇 洗咪等多三日?

...

樓主我見你係其他人既post出左張深粗既紅d,而你又話自己m不嬲都唔準,咁不如你當自己遲排,今晚同老公恩愛恩愛下啦~反正cb都顯示冇。。

大宅

引用:Quote:藍藍mami+發表於+16-4-18+19:10+今日

原帖由 ka_angel 於 16-04-18 發表
樓主我見你係其他人既post出左張深粗既紅d,而你又話自己m不嬲都唔準,咁不如你當自己遲排,今晚同老公恩 ...
都得?我重驚如果有bingo會驚動到 我試下今晚褸下佢dodo, 我發現佢知我目的係生b佢成日hea交功課

大宅

藍藍mami 發表於 16-4-18 19:51
都得?我重驚如果有bingo會驚動到 我試下今晚褸下佢dodo, 我發現佢知我目的係生b佢成日hea交 ...

哈哈~我老公都係咁,佢話因為有壓力
對於等bingo恩唔恩愛好,唔好太激烈應該冇大問題反正都係等不如博下都好丫

首頁

尾頁

跳至