自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

15週年勳章

winner128 發表於 16-4-25 18:24
睇多個醫生聽多個意見好d, 早前我朋友睇開個牙醫話杜唔到牙根,要收$15000 做植牙,之後我介紹佢睇我個牙醫 ...
$5000 平喎, 可 pm 牙醫嗎?

侯爵府

yannieyanyan 發表於 16-4-29 18:53
我連埋牙套番去5次

我個friend 返去四次咋,我早幾年整大牙返去三次添,我諗每個人情況唔同,所以價錢都有出入。

男爵府

hashtag影視迷勳章

JKCHUNG 發表於 16-4-25 17:36
今日去check 牙, 牙醫話隻大牙(智慧齒前面個隻)蛀得好勁,要杜牙根,但佢話近神經線,唔幫我做,叫我搵 ...
檢查後:醫生很細心、解釋不舒服位置要點樣整,畫了幅圖。
我做了杜牙根(大牙)$3000-$4000/3次+牙套$3000/2次,因我智慧齒和大牙後面蛀了少少(收補返$500)。
[img][/img]

大宅

引用:Quote:winner128 發表於 16-4-25 18:24 睇

原帖由 十七 於 16-04-26 發表
麻煩你, 我都想要牙醫資料.. 個牙醫OK嗎? 因為我勁怕整牙的!
我今日去整左,個牙醫ok呀,做緊d咩都會講聲,整整下仲同我講差唔多整完啦,雖然唔係話好熱情嗰d,但語氣溫柔,足以令我感覺無甘驚,整整下個人都慢慢放鬆左

大宅

引用:Quote:yannieyanyan 發表於 16-4-29 18:53

原帖由 winner128 於 16-04-29 發表
我個friend 返去四次咋,我早幾年整大牙返去三次添,我諗每個人情況唔同,所以價錢都有出入。
...
就算6千都應該唔算貴啦,我之前問過博愛都要6千,其實我問你之前已經book左彭醫生,見你講嗰個甘平咪問定先,一睇你pm原來係同一個,真係好蹺

公爵府

回覆:杜牙根, 有無人可以分享下邊度做ok 同幾錢?

剛剛睇完杜如風個post,仲呆左一呆,杜牙根係佢邊個呢

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:yannieyanyan 發表於 16-4-29 15:42

原帖由 winner128 於 16-04-29 發表
我問左佢真係收$5000之喎,會唔會你個情況唔同呀,有d 人返去三次,有d 要四次。
...
can you pm me the dentist contact? thanks

侯爵府

yannieyanyan 發表於 16-4-29 23:21
就算6千都應該唔算貴啦,我之前問過博愛都要6千,其實我問你之前已經book左彭醫生,見你講嗰個甘平咪問定先 ...

我睇左呢個牙醫好多年喇,之前出面d牙醫洗牙收緊四百幾,但佢仲收緊$280, 而家由商場搬左上寫字樓先叫加價貴番D, 同埋我覺得佢唔會hard push 你,價錢覺得唔合理放低$100驗查費走人就得,我老公冇左隻大牙,驚前面D牙會走位,諗住去佢到鑲返隻假牙,點知佢話我老公一把年紀前面D牙唔會再移位,叫我老公慳番D錢,仲教你點擦牙會乾淨D,keep 得好唔使返黎洗牙添。

侯爵府

daisy17772 發表於 16-4-29 23:44
can you pm me the dentist contact? thanks

check pm

侯爵府

yannieyanyan 發表於 16-4-29 23:12
我今日去整左,個牙醫ok呀,做緊d咩都會講聲,整整下仲同我講差唔多整完啦,雖然唔係話好熱情嗰d,但語氣溫 ...

可能人夾人緣,我有d friend 覺得佢問一句答一句,其實有野問佢既話會答得好清楚。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:winner128 的帖子

可以pm我牙醫資料嗎?

男爵府

我隻大1牙都係要專科杜牙根,普通科成功唔翻發比率得30%-40%,
連鎖牙醫開我 杜+牙套=$11000+$5000
而家自己搵左另一個專科 杜+牙套=$6500+$3500,
今日杜最後一次,之前做左兩次,過左麻醉藥都完全唔痛

男爵府

回覆 winner128 的帖子

請問牙醫話幾歲先唔會再移位?

男爵府

請問大家杜完牙根是不是一定要加牙套?有無人試過唔加牙套?

男爵府

回覆 winner128 的帖子

可以俾你個牙醫資料我汙嗎??該曬!!

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:daisy17772 發表於 16-4-29 23:44 ca

原帖由 winner128 於 16-04-30 發表
check pm
thank

大宅

開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

winner128 發表於 16-4-25 18:24
睇多個醫生聽多個意見好d, 早前我朋友睇開個牙醫話杜唔到牙根,要收$15000 做植牙,之後我介紹佢睇我個牙醫 ...
可以pm 牙醫資料給我嗎?thx

大宅

我 老豆話我樓下嗰間收2500,仲未試過,喺淘大

伯爵府

引用:我隻大1牙都係要專科杜牙根,普通科成功唔翻

原帖由 Lyllianlo 於 16-04-30 發表
我隻大1牙都係要專科杜牙根,普通科成功唔翻發比率得30%-40%,
連鎖牙醫開我 杜+牙套=$11000+$5000
而家自己 ...
可以 pm牙醫資料我嗎?謝謝!

大宅

引用:睇多個醫生聽多個意見好d,+早前我朋友睇開

原帖由 winner128 於 16-04-25 發表
Jm 可以pm你個牙醫比我嗎?thanks

首頁

尾頁

跳至