想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今年生日我就40喇, 我想問下有無邊度可以check下自己仲有無卵子, 老公check過精子無問題, 係唔係都唔洗再check其他嘢嫁喇?

男爵府

回覆樓主:

你想check下基礎卵泡定點?

基礎卵泡就m到2-3日去搵醫生照陰超,睇有幾多粒卵泡係卵巢發展

睇你本身既卵子存量就去驗血,驗AMH值

大宅

lotus51 發表於 16-4-27 13:50
今年生日我就40喇, 我想問下有無邊度可以check下自己仲有無卵子, 老公check過精子無問題, 係唔係都唔洗再ch ...
我去生育中心到CHECK AMH 可以CHECK到你個卵巢有冇早衰. 我30歲 AMH 1.95 = 4X幾歲既卵巢. 所以我剛做完IUI 等結果中.
你想生就快D去CHECK 下.

大宅

love-momo 發表於 16-4-27 14:05
你想check下基礎卵泡定點?

基礎卵泡就m到2-3日去搵醫生照陰超,睇有幾多粒卵泡係卵巢發展

原來真係有分別, 唔該晒, 我搵下邊度有得CHECK先,

大宅

karen131433 發表於 16-4-27 14:47
我去生育中心到CHECK AMH 可以CHECK到你個卵巢有冇早衰. 我30歲 AMH 1.95 = 4X幾歲既卵巢. 所以我剛做完I ...
生育中心係唔係家計會呀? 原來真係會有早衰既問題可以相差咁遠嫁!! 多謝晒你既資料.希望你

大宅

lotus51 發表於 16-4-28 15:09
生育中心係唔係家計會呀? 原來真係會有早衰既問題可以相差咁遠嫁!! 多謝晒你既資料.希望你
...
唔係家計會,係私家中心名黎架. 你上綱可以搵到

男爵府

lotus51 發表於 16-4-28 15:07
原來真係有分別, 唔該晒, 我搵下邊度有得CHECK先,

有心建議快d check, 我見過20幾歲既得返40歲既功能,最終只有做Ivf,所以唔係一定年輕就得

祝福你!

大宅

love-momo 發表於 16-4-28 15:13
有心建議快d check, 我見過20幾歲既得返40歲既功能,最終只有做Ivf,所以唔係一定年輕就得

祝福你!
咁誇張..... 我都BOOK左5月中BODY CHECK到時會叫醫生幫我安排. 唔該晒你.

首頁

尾頁

跳至