夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前同c6嘈交,之後就反去我媽到住左好幾個月。我地好少傾計,從來無叫我反去住,無哄過我。姐係係咪佢覺得嘈交果次佢無錯所以五叫我反去五哄我?
咁樣同分居無分別。

男爵府

引用:之前同c6嘈交,之後就反去我媽到住左好幾個

原帖由 yp.phoebe 於 16-05-01 發表
之前同c6嘈交,之後就反去我媽到住左好幾個月。我地好少傾計,從來無叫我反去住,無哄過我。姐係係咪佢覺得 ...
大家拗頸⋯ 睇下邊個願意先放低。我唔覺得放低代表「輸」,只係以大局為重丶更著緊大家的關係。佢唔搵你,你可以搵佢丶關心佢。定係大家的關係已經可有可無?(咁索性分開啦)

cheungngstella    發表於 16-5-1 15:43
me-ism    發表於 16-5-1 09:03

子爵府

佢已經發現冇咗你嘅生活好爽丶好自由

公爵府

其實你走返娘家前, 你要諗下你嘅男人會唔會氹你返去, 因為有d男人唔論佢自己有錯與否, 都唔會氹你返去, 除非你諗住離婚, 唔係就唔好用離家出走對付佢,因為佢會為啖氣真係唔理你都得. 我有個朋友個老公就係呢種人, 我朋友走返娘家一年, 真係不聞不問, 最後都離了婚. 如果佢係好錯, 無得原諒, 咁就唔走唔得啦, 所以無乜把握就唔好離家出走呀!

伯爵府

回覆:我地係咩關係?

兩公婆有咩都可以直接心平氣和咁講嘛,你諗下而家解決唔到件事,反而仲多左呢件事去鬥氣。

子爵府

咁實要有人行出第一步既⋯如果佢唔行你又唔行,個後果係點呢?你都會估到
你真係想贏左場交輸左個家咩
有咩好返就慢慢傾下

I can be mean as fxck. Sweet as candy, Cold as water. Evil as hell. Or loyal like a soldier. It all depends on you.

男爵府

之前同c6嘈交,之後就反去我媽到住左好幾個月。我地好少傾計,從來無叫我反去住,無哄過我。姐係係咪佢覺得 ...
其實,2公婆嘅嘢,點解要攪到周圍唱,仲要比屋企人知,莫講話男人要面,你自己呢?。。。。我覺得除左有人身威脅之外,欲D就咁,係我都頂唔順。。難道佢真的起手「先」打你?

無論邊個錯,大家成年人喇,如果仲想行落去,就成熟D處理,唔掂傾到掂。。走得一次就有第二次,換個角度,你係佢都唔會搵你啦。。幾個月了,你喺BK先問呢個問題,其實你有幾緊呢個「家」,佢都會諗你有幾緊佢啦

瑪瑙宮

您地似分緊居

大宅

回覆 KarenGerard 的帖子

非常同意

伯爵府

2024年龍年勳章

KarenGerard 發表於 16-5-1 09:22
其實,2公婆嘅嘢,點解要攪到周圍唱,仲要比屋企人知,莫講話男人要面,你自己呢?。。。。我覺得除左有人 ...

完全同意

伯爵府

2024年龍年勳章

yp.phoebe 發表於 16-5-1 03:44

分居

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

結左婚定拍緊拖先, 有d人拍緊拖叫男友做 c6 (老公)喎

結左婚 唔一齊幾個月都唔搵你, 係真係好有問題
如果拍拖... 幾個月都唔搵你, 你知乜料啦

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

老公等緊分居夠期入紙離婚吧
樓主想唔想再一齊?

子爵府

畀面勳章

你主動搵對方傾下。。
不要浪費時間估估下。。

侯爵府

系你自己要走,佢又無趕你走,甘點解系佢叫你翻去,而吾系你自己翻去呢?
如果調轉,走個個系你老公,你會叫佢翻去嗎?

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

除非佢打你,否則嘈下交兩個傾點佢,點解要走返娘家?都幾個月喇!你仲想吾想同佢走埋下半世?有時為感情退一步吾好再計較下去喇,面子值幾錢?仲想一齊既就自己做下野……

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

公爵府

如果佢無錯(即是你錯?)都要佢氹你返去嗎?只能說你不再是佢心中公主。你如果用鬥氣方法面對,雙方只會越行越遠。佢有第二個你唔好怨同喊,只能怪自己刁蠻扭擰

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

瑪瑙宮

您自己行得開幾個月, 佢都覺得您唔重視屋企, 唔重視佢, 幾個月咁長, 佢習慣左無您了.

大宅

走了就不要回頭

珍珠宮

引用:其實你走返娘家前,+你要諗下你嘅男人會唔會

原帖由 Miulo 於 16-05-01 發表
其實你走返娘家前, 你要諗下你嘅男人會唔會氹你返去, 因為有d男人唔論佢自己有錯與否, 都唔會氹你返去, 除 ...
係,一般吵鬧返外家住係好錯嘅決定。
除非你唔想有彎轉。
男人要面絕對唔希望比第三者知,更何況係你外家。
佢可能都覺得自己無咩錯,你返得去一次,下次有咩吵鬧你咪又係返,所以覺得反正都重重覆覆,覺得攰,咪由得你囉,反也好,唔返也好。
反正佢一個人自由自在

Miulo    發表於 16-5-2 11:18

首頁

尾頁

跳至