親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:我舊年在鴨寮街買過,14天無限上網,用Roge

原帖由 csk 於 16-05-03 發表
我舊年在鴨寮街買過,14天無限上網,用Roger網,我覺得幾方便。
請問好用嗎?我黎緊會去多倫多!係咪大部分地方都收到?

男爵府

開心吸收勳章

carrie_1102 發表於 16-5-12 21:38
請問好用嗎?我黎緊會去多倫多!係咪大部分地方都收到?

我在Montreal、多倫多、溫哥華都有用,主要上網,唔覺收唔到。

伯爵府

引用:+本帖最後由+csk+於+16-5-13+13:50+編輯+\\Q

原帖由 csk 於 16-05-13 發表
Thx

伯爵府

引用:+本帖最後由+csk+於+16-5-13+13:50+編輯+\\Q

原帖由 csk 於 16-05-13 發表
漏左問,你記唔記得係咩電訊公司架?

大宅

3, 上個月朋友在鴨寮街買過,好似約hk$240,無限數據用2星期,用rogers 網絡,留意開卡時間!會跟香港時間!朋友在多倫多時間11:40am 開卡,即只用了20 mins 就計佐一日!

大宅

回覆樓主:

今日經過和記,原來都有上網咭賣,但約要320,貴過大家提議的鸭寮街

侯爵府

畀面勳章

回覆:加拿大上網咭

有無D係—個月家? thanks

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mysterious22 發表於 16-5-3 10:49
黎緊會去多倫多14天,想問下邊到有上網咭賣?鴨寮街有無?定係要去到當地先有?謝謝! ...

我都係在鴨街買,3牌,在HK可先register. 去到換卡即用,無限data.
$248-250

男爵府

salad妹妹 發表於 16-5-10 18:28
呢張

現在在Toronto 衫香港張卡好ok, 去咗美國幾日 係Toronto 買咗美國卡一樣無問題

侯爵府

畀面勳章

請問有無card 可以在Toronto 上綱又打電話呢? thanks

男爵府

上網睇加拿大 pre-paid card, 大約七十加幣 (HK$420)有1G data 加冇限話音.

如果香港買,有冇話音?

侯爵府

畀面勳章

three 有這張one month ,但exclude idd, but last for a month, 2g data.

http://www.three.com.hk/website/appmanager/three/home?_nfpb=true&pageid=652001&_pageLabel=P200470391219567710594&lang=eng#howtouse

anyone used this?

侯爵府

畀面勳章

男爵府

回覆 daisy17772 的帖子

依個好似唔係 international sim

侯爵府

畀面勳章

引用:回覆 daisy17772 的帖子依個好似唔係 inter

原帖由 bbchai 於 16-05-29 發表
回覆 daisy17772 的帖子

依個好似唔係 international sim
oh thank you. 重未揾到張差不多一個月,可上網又打voice call.

伯爵府

想問下有無人用過3果張上網咭?我跟佢指示set name同APN,但上唔到網

複式洋房

Push

子爵府

回覆 louie22 的帖子

https://item.taobao.com/item.htm?id=532941509476&toSite=main
剛剛係taobao 介紹呢張, 有無人用過呀? 美加都可以用呀.

侯爵府

畀面勳章

引用:回覆 louie22 的帖子 https://item.taobao.

原帖由 cecilau 於 16-06-01 發表

https://item.taobao.com/item.htm?id=532941509476&toSite=main
thanks for sharing.

but be reminded to check the spec requirement .

furthermore, some say t mobile coverage not extensive enough?

男爵府

cecilau 發表於 16-6-1 14:56

https://item.taobao.com/item.htm?id=532941509476&;toSite=main

CNY278 about HKD330 exclude shipment cost.

If buy a pre paid SIM in Canada for one mth 2G with unlimited voice and text, about CND70, about HKD420.

I will buy in Canada and guarantee can use in Canada for such pricing

http://www.fido.ca/web/page/portal/Fido/PrepaidPlans/Plans?lang=en

首頁

尾頁

跳至