影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 18-9-20 17:07
其實無必要刻意去超越邊個,自己做好本份就得。

琅琊榜節奏,後宮部分,靖王演技,我吐槽無數次了。

天盛應該冇諗到湖南會咁狠,將70剪到五十幾集,本身後面人物太多,情節太複雜,咩權謀要舖墊,講得清楚咪叫舖墊,唔清唔楚咪叫癈話,可能100集咁多冇人買啩。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

rose-mag 發表於 18-9-20 23:22
天盛應該冇諗到湖南會咁狠,將70剪到五十幾集,本身後面人物太多,情節太複雜,咩權謀要舖墊,講得清楚咪 ...

有d野,天盛自己唔爭氣。呢幾晚湖南台播涼生,每晚開播之前都有20分鐘特輯,介紹劇情,角色背景。人地涼生咁簡單的都市愛情劇都咁樣,其實天盛咁複雜就更應該係咁。天盛自己搞做個紀錄片,不過只響網上放係唔夠噶,點解唔響電視台放呢?仲有,一早話自己唔營銷,唔買收視,唔買點擊率。真係唔湊米氣。好劇都要宣傳營銷噶,呢個世界邊有咁多“自來水”?琅琊榜一樣有營銷!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 18-9-21 00:21
有d野,天盛自己唔爭氣。呢幾晚湖南台播涼生,每晚開播之前都有20分鐘特輯,介紹劇情,角色背景。人地涼生 ...

以之前見爆料果個導演講,你唔買收視,電視台有關嘅人(賣收視水軍果d) 會有方法整你,唔知係咪咁,或者播紀錄片都要買時間,你睇快本都係就完至上,有鬼用咩。

公爵府

rose-mag 發表於 18-9-21 01:14
以之前見爆料果個導演講,你唔買收視,電視台有關嘅人(賣收視水軍果d) 會有方法整你,唔知係咪咁,或者播 ...

唔買收視都算,一開播,坤哥就呼籲粉絲睇dvd版,話電視版cut左好多。大佬,我係湖南衛視,我都玩你喇!

雖然佢係私下講,不過俾人偷拍左,粉絲又蠢,大肆宣傳叫人唔好睇電視!粉絲自己都唔睇,就唔好話收視差!就唔好怨人亂cut!我係湖南衛視,我腰斬佢!

王國長老

hugoma2015 發表於 18-9-21 16:03

唔買收視都算,一開播,坤哥就呼籲粉絲睇dvd版,話電視 ...

咁又蠢d, 應該真係同湖南交惡,結果玩死自己套劇。

公爵府

rose-mag 發表於 18-9-21 23:51
咁又蠢d, 應該真係同湖南交惡,結果玩死自己套劇。

全世界都知湖南鍾意亂cut,咁都賣版權俾佢?但湖南包裝好,出價高,呢d就自己衡量咯。但賣左之後叫人唔好睇,點都有d過橋抽板。

王國長老

hugoma2015 發表於 18-9-22 04:01
全世界都知湖南鍾意亂cut,咁都賣版權俾佢?但湖南包裝好,出價高,呢d就自己衡量咯。但賣左之後叫人唔好 ...

其實有兩個版本,觀眾會自己衡量,想睇會揾dvd版睇架啦。

公爵府

rose-mag 發表於 18-9-22 04:49
其實有兩個版本,觀眾會自己衡量,想睇會揾dvd版睇架啦。

呢個薄荷小勝係芒果台工作人員,馬天宇江湖地位唔夠,人地咪唔俾面咯!叫粉絲唔睇電視版,無論如何都係大忌。以後電視台唔買呢個明星d片,杯葛佢

伯爵府

hugoma2015 發表於 18-9-22 08:50
呢個薄荷小勝係芒果台工作人員,馬天宇江湖地位唔夠,人地咪唔俾面咯!叫粉絲唔睇電視版,無論如何都係大 ...

我黎捧下妳場,未睇何以前不停煲胡歌,最愛鮑家明,他倆是不同風格的好演員,人品也公認

王國長老

hugoma2015 發表於 18-9-22 08:50
呢個薄荷小勝係芒果台工作人員,馬天宇江湖地位唔夠,人地咪唔俾面咯!叫粉絲唔睇電視版,無論如何都係大 ...

邊套劇?而家涼生就係馬天宇演嘅,雖然好多鍾漢良粉都追,但小說應該係馬天宇同孫怡係主角,電視劇唔知會唔會因有鍾而大改。

公爵府

rose-mag 發表於 18-9-22 09:16
邊套劇?而家涼生就係馬天宇演嘅,雖然好多鍾漢良粉都追,但小說應該係馬天宇同孫怡係主角,電視劇唔知會 ...

就係涼生咯,馬的演技真係麻麻,講野又口齒不清。我睇緊原著,覺得2個男主差唔多戲份。馬的角色係小朋友階段戲份多。

公爵府

AC117 發表於 18-9-22 09:16
我黎捧下妳場,未睇何以前不停煲胡歌,最愛鮑家明,他倆是不同風格的好演員,人品 ...

哈哈,多謝,我都欣賞小哇,鍾意納蘭,逆水寒。不過最鍾意係鹿鼎記康熙

伯爵府

hugoma2015 發表於 18-9-22 09:47
哈哈,多謝,我都欣賞小哇,鍾意納蘭,逆水寒。不過最鍾意係鹿鼎記康熙
...

哈哈!妳勁過我,這三套連cut 都無看過 純花痴以琛,四少,陸總,王爺,但反而最欣賞阿四哥

我係九爺被一哥迷到

王國長老

hugoma2015 發表於 18-9-22 09:45
就係涼生咯,馬的演技真係麻麻,講野又口齒不清。我睇緊原著,覺得2個男主差唔多戲份。馬的角色係小朋友階 ...

涼生個故事去到後面好狗血亦好白痴,唔改的話真把鬼。馬天宇,樣係有,但咁耐演技都始終如一。。。做男一擔唔到戲,個樣一直都長唔大,感覺又弱,以前睇怪俠一枝梅,佢反串旦角個妝幾靚,拍得住哥哥程蝶衣個妝,但演技就差好多好多。

公爵府

AC117 發表於 18-9-22 09:52
哈哈!妳勁過我,這三套連cut 都無看過 純花痴以琛,四少,陸總,王爺,但反而最欣賞阿四哥

...

我鍾意睇古裝,所以好多都睇過

公爵府

rose-mag 發表於 18-9-22 10:03
涼生個故事去到後面好狗血亦好白痴,唔改的話真把鬼。馬天宇,樣係有,但咁耐演技都始終如一。。。做男一 ...

係啊,佢無男主格。

涼生,開頭好睇,兄妹情幾感人。不過係咪愛情,我覺得值得商榷

伯爵府

hugoma2015 發表於 18-9-22 10:13
我鍾意睇古裝,所以好多都睇過

大6 d 時裝劇,生活啟示錄應該是最好了,最美明明是港人導演點會有咁差英文配音,蘇蔓仲話係英文老師 唔係陸總真係好難睇完又睇,涼生d 服裝完全都唔啱身份,點似窮學生,在鄉下也是官仔骨骨

講吻戲小哇無得輸,看完無懈可擊以為胡歌同唐唐都不會拍吻戲,但當胡歌拍閆姐,小哇拍唐唐又是兩會事,可以咁現實又自然

公爵府

AC117 發表於 18-9-22 11:46
大6 d 時裝劇,生活啟示錄應該是最好了,最美明明是港人導演點會有咁差英文配音,蘇蔓仲話係英文老師 ...

我好膚淺,我睇戲就睇男主靚唔靚仔

小哇仲有一套時裝片,叫《午夜陽光》,我都有睇!

伯爵府

hugoma2015 發表於 18-9-22 12:37
我好膚淺,我睇戲就睇男主靚唔靚仔

小哇仲有一套時裝片,叫《午夜陽光》,我都有睇!

我還要真靚仔,最佩服胡歌小鮮肉,破相後仲咁正,佢五官同小哇一樣唔係完美,但有攝人魅力

首頁

尾頁

跳至