親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下五日四日行程可以點分配,二日華欣三日曼谷好唔好?請賜教

大宅

回覆樓主:

我訂左 Hilton hua hin 2晚, 2大2小,包早餐,貪方便就腳。

大宅

我訂左rest detail hotel

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我訂咗Marriott

我大B叫做卓恆呀~2月11日出世,3.65kg
我小B叫做卓邦呀~11月7日出世,3.32kg

大宅

ronleung 發表於 16-5-6 19:33
我訂左 Hilton hua hin 2晚, 2大2小,包早餐,貪方便就腳。

你買package 定點!大約幾錢!?

大宅

魚b 發表於 16-5-7 08:35

大宅

四少奶 發表於 16-5-10 16:15
我訂咗Marriott

呢間係咪都幾貴?how much?

男爵府

kawaipris 發表於 16-5-10 16:23
呢間係咪都幾貴?how much?

我上cathy網買package, 酒店連機票2晚2 人共$4xxx, 可能新開有promotion, 所以咁平

大宅

四少奶 發表於 16-5-10 16:15
我訂咗Marriott

我都預備八月去,你幾時去,番黎分享一下
:-P

男爵府

easy 發表於 16-5-10 18:51
我都預備八月去,你幾時去,番黎分享一下

我明天出發, 返嚟同大家分享吓

大宅

四少奶 發表於 16-5-10 18:53
我明天出發, 返嚟同大家分享吓

Enjoy & 等你

大宅

kawaipris 發表於 16-5-10 16:22

我係agoda 訂
因為果期係泰王生日
泰國人long weekend所以貴d
2k左右

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

魚b 發表於 16-5-7 08:35
想問你訂左邊隻房? 見佢有pool access, 但好少圖

大宅

TMC3012 發表於 16-5-11 08:38
想問你訂左邊隻房? 見佢有pool access, 但好少圖

我book 左 jacuzzi 房

http://jessika.pixnet.net/blog/post/26087819-20100312-0318-華欣飯店-rest-detail-hotel-hua-hin-房間

呢個係pool access 房

http://woosasapeipei.pixnet.net/blog/post/57557125-《華欣》rest-detail-hotel-來度假吧!

TMC3012    發表於 16-5-11 20:36

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

剛剛由華欣返到曼谷, 而家塞車中。

講返早兩晚入住既Marriott Hua Hin Resort, 依間酒店好新, 一切設備都好齊全,而地理位置亦相當唔錯。
先講地點, 出酒店門口左面行10分鐘就係Market Village, 夜晚向左邊行15分鐘會去到Chatchai夜市, 如果唔怕熱, 可以唔駛叫tuktuk車, 不過叫tuktuk都係大約130 baht.

講返房間, 我地住3層高大樓晚頂樓, 房間內冷氣好夠, 雖然冇浴缸, 但佢竟然用上Thann既沖涼用品,仲有body lotion, 好正。 酒店行出去可以直到海灘, 門口有security看門口。

要注意係,佢地暫時仲有免費wifi供應, 不過好似話好快就會收費, 如果想有免費wifi用,就要申請入marriott club先得喇。

酒店早餐超正, 不過亦都唔平, 見張單寫要9xx baht/ 位, 7-11歲半價, 6歲以下免費。 所以買package要連早晨好d.

缺點係, 佢地執房好大頭蝦, 竟然唔記得放牙刷,電視接收唔夠好。

男爵府

回覆樓主:

補幾張相先

男爵府

引用:剛剛由華欣返到曼谷,+而家塞車中。講返早

原帖由 四少奶 於 16-05-13 發表
剛剛由華欣返到曼谷, 而家塞車中。

講返早兩晚入住既Marriott Hua Hin Resort, 依間酒店好新, 一 ...
我下個月都會去華欣,想請問你係咪包車去華欣架,如係幾錢呢?曼谷機場到華欣係咪三個鐘?唔好意思好多問題問,

大宅

四少奶 發表於 16-5-13 18:01
補幾張相先

我6月尾都會住Marriott, 我想問你check in 和check out時 是否要等很久?我見啲人話要等成1個鈡(emoji)
另外,你住這兩天酒店full 唔full, 我見好似好多人住,食早餐都要等位,是否真的?

最後,你是幾點由華欣出曼谷的,是包車還是搭旅遊巴?大約用咗幾多個鈡出到曼谷。因為我會由marriott check out後,直接撘旅遊巴出曼谷機場返香港,所以想知大約要預多小時間出機場和星期五出曼谷交通是否很塞車?

謝謝!

大宅

引用:Quote:原帖由+四少奶+於+16-05-13+發表剛剛

原帖由 小魔童 於 16-05-13 發表
我下個月都會去華欣,想請問你係咪包車去華欣架,如係幾錢呢?曼谷機場到華欣係咪三個鐘?唔好意思好多問題 ...
我easter包車去要4個幾鐘,塞車

首頁

尾頁

跳至