跳至

首頁

尾頁

複式洋房

airforce1 發表於 16-9-30 07:40
公司名PM 你。用集運,再一次過寄去搬運公司嘅倉,佢地會同你收貨同拼櫃。基本上你唔會見到件野直至澳洲拆 ...
可以PM 埋我嗎? 唔該你

複式洋房

回覆 airforce1 的帖子

好方法,可以pm公司名俾我嗎?是否移民第一個櫃不用打稅?是否海關會用寄件者的名去chk是否第一次寄?咁如果下次用我先生名寄,也可以欠稅嗎?

子爵府

虎到金來勳章

ShermanYue 發表於 17-3-31 12:12
回覆 airforce1 的帖子

好方法,可以pm公司名俾我嗎?是否移民第一個櫃不用打稅?是否海關會用寄件者的名 ...

請問邊度睇唔洗打稅?搬運公司話D野要用過一年以上至唔洗打税,佢話通常check 傢俬同電器。

複式洋房

公司名PM 你。用集運,再一次過寄去搬運公司嘅倉,佢地會同你收貨同拼櫃。基本上你唔會見到件野直至澳洲拆 ...

請問可否PM 集運分司名,我七月Melbourne 定居,謝謝。

複式洋房

想要香港到澳洲搬運公司名同淘寶集運公司名 謝謝

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Hello, 我都明年會到澳洲,開始做功課,麻煩可以俾d 資料我參考一下嗎,謝謝!

大宅

複式洋房

我都想係淘寶買傢俬然後集運去澳洲,請問可否PM 運輸公司的資料給我? Thanks!

男爵府

熱血勳章

複式洋房

請問可否PM埋我?我都想係淘寶買傢俬. 謝謝

大宅

Can pm the company name and procedure ?

別墅

airforce1 發表於 16-9-27 22:54
今日先寄完,我所知最平的方法,但有重量20kg 限制,而總長度不可過2000mm, 即一個拖喼size都冇,琴一定搬運 ...

想問淘寶後點寄過去?

別墅

我都想要詳細資料,請pm我,thx!

大宅

helenchanz 發表於 17-3-31 20:07
請問邊度睇唔洗打稅?搬運公司話D野要用過一年以上至唔洗打税,佢話通常check 傢俬同電器。
...
點check用多過小過半年? 你原裝盒就話,咁當然成20尺貨櫃,你點都報d係新

大宅

Mis_ca 發表於 17-6-5 05:40
想問淘寶後點寄過去?
你淘search 澳洲集運。但淘一d細件高價值,不要淘傢私。基本上傢私可用十年以上,所以只有移民個一次機會可淘

別墅

snowbar88 發表於 16-12-19 19:56
大家好 我啱啱成功係澳洲收到香港寄d箱喇 10月底pack走 11月中就到澳洲 之後一直係海關等清關 12月中送到澳 ...

(emoji)(emoji)點解睇唔到?你指要用機頂盒?

大宅

my friend suggested SwiftRelo
also she suggest an online shopping website called "wish" similar to TaoBao

大宅

Mis_ca 發表於 17-6-16 09:48
(emoji)(emoji)點解睇唔到?你指要用機頂盒?

香港數碼電視跟大陸制, 外國用唔到。
我係2016年9月準媽媽~ 多多指教!

複式洋房

唔該可唔可以都PM我公司名,因為我依家都揾緊搬運公司,諗住八月搬去澳洲。

別墅

請問邊間公司?可否pm詳細資料?thx

首頁

尾頁

跳至