熱愛空中瑜伽( ^ω^ )

一之蘭太太
|

自從兩年前為咗陪個女矯正寒背 兼增高 首次接觸空中瑜伽 一試就愛上了
為咗每日都玩到 直情響屋企安咗一套日日做 個個都話我身形靚咗

Ha Ha 有無人好似我咁癲㗎?

333s
|
一之蘭太太 發表於 16-5-13 07:50
自從兩年前為咗陪個女矯正寒背 兼增高 首次接觸空中瑜伽 一試就愛上了
為咗每日都玩到 直情響屋企 ...

有興趣, 未玩過,。不過好似很貴是么?
在那里玩。

yoga, 經濟 ...
一之蘭太太
|

回覆 333s 的帖子

就係因為一般學費貴 所以學咗2年後 自己響屋企安咗一套囉
rachie
|
原帖由 一之蘭太太 於 16-05-13 發表

自從兩年前為咗陪個女矯正寒背 兼增高 首次接觸空中瑜伽 ...
jm, 你之前有冇玩過普通瑜伽?

333s
|
一之蘭太太 發表於 16-5-13 08:56
回覆 333s 的帖子

就係因為一般學費貴 所以學咗年半後 自己響屋企安咗一套囉 ...

yoga 有平有貴。 有的選擇。
空中...

自己響屋企安咗一套囉 ... 你家樓底多高?
安裝沒有要求么?費用多少?

一之蘭太太
|

回覆 rachie 的帖子

我之前完全未接觸過普通瑜伽的 因為地下瑜伽大部份屬於伸展性 不能滿足我想消耗很多熱量

而空中瑜伽 係你用自己嘅體重 配合一連串動作 又可以減輕頸椎及脊椎壓力 從而改善體型 我女嘅寒背已經完全康復了
加上每次做完都汗流浹背 排毒效果非常之好

333s    發表於 16-5-13 12:37
一之蘭太太
|

回覆 333s 的帖子

我係跟導師學咗2年 學費都用咗幾萬 所以決心響屋企安裝一套
成套千零蚊 在家裝修師傅幾百蚊 依家日日有得玩 慳好多

空中瑜伽嘅吊床尺寸有長短簡 以我家8尺幾樓底雖然低咗小小 但係夠玩就已經好滿足了
rachie
|
原帖由 一之蘭太太 於 16-05-13 發表

回覆 333s 的帖子
要有幾多空間先可以装?

一之蘭太太
|

回覆 rachie 的帖子

最重要一個人足夠可以向前後左右以平躺姿勢伸展
333s
|
一之蘭太太 發表於 16-5-13 09:52
回覆 333s 的帖子
我係跟導師學咗2年 學費都用咗幾萬 所以決心響屋企安裝一套

空中是高消費的。也要有地方哦。是釘在天花还是墻上?

我家地方有限, 總不能占用客飯廳吧。 我可能得个唸字。
yoga + 跳午。互補不足之處, 一動一靜。

LeungBB2013
|
一之蘭太太 發表於 16-5-13 07:50
為咗每日都玩到 直情響屋企 ...

請問仔之前係邊度學呀?

一之蘭太太
|
我們之前在中環學的
Smartkidadrian
|
我係炮台山學緊,唔算貴,我覺得幾好,小班教,導師可以每個都照顧到
camanbi
|
其實肥玩唔玩到?
一之蘭太太
|
回覆 camanbi 的帖子

只要你無懷孕丶心臟病丶高血壓丶眼睛黃斑病變丶剖腹生產後九個月內丶或筋骨受過重傷⋯都可以玩㗎
auemily
|
wawaliluk
|
原帖由 一之蘭太太 於 16-06-14 發表

只要你無懷孕丶心臟病丶高血壓丶眼睛黃斑病變丶剖腹生產後九個月內丶或筋骨受過重傷 ...
未玩過瑜伽,可以照學空中瑜伽嗎?

一之蘭太太
|
回覆 wawaliluk 的帖子

我都係由零開始㗎
anju
|
原帖由 Smartkidadrian 於 16-06-14 發表
我係炮台山學緊,唔算貴,我覺得幾好,小班教,導師可以每個都照顧到
可pm 我嗎?

Yan1225
|
一之蘭太太 發表於 16-6-14 08:59

只要你無懷孕丶心臟病丶高血壓丶眼睛黃斑病變丶剖腹生產後九個月內丶或筋骨受過重傷 ...

眼睛黃斑病變唔玩得嫁咩?