夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

我老公好似好好 但我成日覺得佢唔關心我。 其實我要求係未太高

他: 洗衫 洗碗 返工 唔打機 唔懶玩 工作狂 whatever i cooked said is good
Everytime we fight he will comfort me, but 開始大家成熟了 變咗大家互相冷靜之後無事。 唔知咁算好定吾好。

我: 煮飯 返工 溫柔 可愛 但情緒化

最近一次 我話我工作辛苦 但他放工 都無問吓我 今日點 關心吓我

I feel like, 我心情好時他心情差
我心情差時他心情好。

I really dont know what is our problem
一個人生活又lonely, 但兩個人一起亦不容易。身體已差了很多 因成日生氣太傷身

我知我可能身在福中不知福, 所以請教您們點醒我

歡迎任插

瑪瑙宮

歡迎任插

只知, 您唔要大把人要

子爵府

回覆樓主:

愛情沒甚麼道理
不愛就不愛

wcpcelia    發表於 16-6-7 15:58
未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

回覆:點算做好老公? 歡迎任插

你真是生活枯燥得閒得濟?自己都吾知想㸃係嗎?

大宅

要好好珍惜 始終都係兩個個體 性格一定有唔同
佢亦唔係你心入面條蟲 你唔開心可以講出黎同佢分享下 大家要好好溝通同包容 你亦唔可能要求佢每日都高度戒備 你地問題其實不大 攞出黎得閒傾下啦

大宅

一嚿大番薯 發表於 16-5-17 11:13
要好好珍惜 始終都係兩個個體 性格一定有唔同
佢亦唔係你心入面條蟲 你唔開心可以講出黎同佢分享下 大家要 ...

Already always talk about it
But he just 唔上心 keep telling him repeatedly
I dont hv patient!!

瑪瑙宮

請問佢有咩缺點

子爵府

即係你認為佢所有優點加埋都cover唔到1個缺點?冇人係十全十美架。

翡翠宮

dont have the patience, 咪搵過個囉.

佢都終有一日會同你講; 你用盡佢既patience.

大宅

男人 : 好多時 可做晒好多手板眼見功夫. 希望幫到太大
但並不察覺太大從來無欣賞佢做這些事.
大多數 男人都不細心
(只是別人太大覺得你老公幾好 ah)

女人 : 你幫我做呢D野有乜用? 我又無叫你做
點解你唔關心一下我. 你點解唔知我想點
自已有無關心過老公. 心中可能只說 做埋D無謂野

男 VS 女 : 思想 和 行為 大不同

mychungyi    發表於 16-6-11 04:41
wcpcelia    發表於 16-5-17 15:41
Bob_Lennon    發表於 16-5-17 12:23

伯爵府

係迷生活耐左,日子有D悶呀,穩D野刺激下穩翻拍拖時嘅感覺!

大宅

Nancy20090615 發表於 16-5-17 11:19
請問佢有咩缺點

Stubborn!!!! 其他都ok

男人通常有咩缺點?睇下佢有沒有

大宅

Danny3101 發表於 16-5-17 11:43
男人 : 好多時 可做晒好多手板眼見功夫. 希望幫到太大
但並不察覺太大從來無欣賞佢做這些事. ...

Danny3101!! U r so rite!!

你係咪過來人?(男人?)
不過我有關心他
佢都話我好好

所以我覺得男人都係衰,你對佢好時係不會用心對你
但永遠你話佢 丙佢 佢先做下的門面野

why????

瑪瑙宮

Ctmp01 發表於 16-5-17 12:07
Stubborn!!!! 其他都ok

男人通常有咩缺點?睇下佢有沒有

睇 bk 都大把鴉

大宅

QY08040408 發表於 16-5-17 11:49
係迷生活耐左,日子有D悶呀,穩D野刺激下穩翻拍拖時嘅感覺!

唔悶
我估係佢仲意工作多過我

我之前睇書 話男人娶老婆返屋企之後就覺得thats his already. No need to keep fighting and work hard to keep it。 and will just go out to the world to fight for others things, such as work.

重心再不是女人因he already has the ownership

洋房

簡單,唔嫖唔賭有準時俾家用就是好老公,我身邊好多人都做唔哂,包括我,你話我標準低,其實現實就係咁!你估咁多童話故事? 或者決定繼續追尋.........

大宅

回覆 Ctmp01 的帖子

當然是過來人.

男人 跟本 好難理解 女人想乜

好多的女人 會強加 男人 用 他的方法做事
男人卻 認為 只要 結果相同 就 ok.

正如 那句 : 不是你心裡條虫

如果你丙C6. 佢做番D野. 巳好好了.

正如 你在別人口中聽到 讚你 C6 的說話會特別好聽!

公爵府

回覆樓主:

男人~理性
女人~感性

佢做咁多家務和其他可能覺得已經實際上幫到你和關心你, 係少左一句2子到問侯你就認為佢所做嘅嘢沒有價值?

瑪瑙宮

Ctmp01 發表於 16-5-17 12:16
唔悶
我估係佢仲意工作多過我

佢唔好您唔會嫁佢, 事實男人心中的第一位未必係老婆, 何必去深究佢咩野係第一位, 佢有對您唔好咩? 就係無, 您就 '了' d 唔好野黎話佢. 身在福中不知福呀 jm .

大宅

Don167 發表於 16-5-17 12:24
簡單,唔嫖唔賭有準時俾家用就是好老公,我身邊好多人都做唔哂,包括我,你話我標準低,其實現實就係咁!你 ...

我認。我活在童話世界 or i should say
我想活在童話世界。

我不完美但要求對方完美

what is really important in a relationship?? Really $ ?家用?gamble? I thought should be love?

Love can solve (hide) everything

首頁

尾頁

跳至