自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

染髮正常都包洗吹啦 但染完要剪就唔會包
點會染髮但洗、吹續樣計架唔通搽完上頭就咁走返自己屋企過水咩
通常漂染某隻顏色 係需要洗幾次頭慢慢甩色先達到你想漂既顏色 但剩染點會要洗幾次甩色等效果 明顯比人呃
不論染或漂或電 即使唔係同一日做 或隔日 半個月~一個月 都係一定傷的

大宅

回覆樓主:

489$唔上色 咁不如同個師父講 自己去萬寧買盒5x$黎搏會上色冇咁嬲啦
樓主唔好再幫襯間野喇

子爵府

引用:染髮正常都包洗吹啦 但染完要剪就唔會包點

原帖由 Yoshikitty 於 16-05-20 發表
點會染髮但洗、吹續樣計架唔通搽完上頭就咁走返自己屋企 ...
講得啱

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

間舖頭巧立名目啫,大部份都包洗頭啦!

不過,如果你只係想染淺色,可試吓呢隻。。。。澳洲organic,無難嗅氣味。

不用漂色,唔會傷頭髮,可直接上色。
我試過棕啡色,好出色。
葡萄紫不是太出色,要陽光下才可以見到,同相片有分別。
不能完全蓋白頭髮,只會令白頭變棕色。

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

染髮不一定包洗剪, 間間package吾同

子爵府

Fanfanho 發表於 16-5-19 23:47

話說早兩日去左樓下間salon染頭.普通染啡色.首先我頭髮先過sh ...

我係以前大埔試過冇下次
負離子直髮加挑染680以為係全包
點知埋單1380因為唔同質素既膏、洗沖、護髮素要另外計
果時好細個聽到個價錢呆左唔識問點解俾完錢就走左

大宅

間間髮型屋都唔同...就算同一間唔同髮型屋收費都唔同.

大宅

真係整個髮都要做定 research... 免坐定比人

大宅

日日媽媽 發表於 16-5-20 10:06
我係以前大埔試過冇下次
負離子直髮加挑染680以為係全包
點知埋單1380因為唔同質素既膏、洗沖、 ...

我都係...個一刻唔識點答.以家回想先唸咁搞笑?剪唔包洗有聽過.但染唔包咁我點?你話搞掂我頭都唔洗就走?

大宅

ytwmama 發表於 16-5-20 10:25
真係整個髮都要做定 research... 免坐定比人

其實呢個價錢整一個頭唔緊要.都知出面整係貴.但係佢又比唔到隻色同搞到勁傷就真係唔值囉

大宅

emt1314 發表於 16-5-20 09:23
間舖頭巧立名目啫,大部份都包洗頭啦!

不過,如果你只係想染淺色,可試吓呢隻。。。。澳洲organic,無難 ...

係邊處可以買到?因為我用過普遍自己染既.都唔得.我先出去染.

大宅

Yoshikitty 發表於 16-5-20 08:12
489$唔上色 咁不如同個師父講 自己去萬寧買盒5x$黎搏會上色冇咁嬲啦
樓主唔好再幫襯間野喇
...

我自己隻姐.間野無搵2年緣勒.但知個日無啦啦收工見到個頭好唔靚.就唸住佢會進步啦.點知(emoji)我個頭好傷以家.再比佢整多次仲傷...都唔知點好

大宅

Yoshikitty 發表於 16-5-20 08:10
點會染髮但洗、吹續樣計架唔通搽完上頭就咁走返自己屋企 ...

係囉.我染咁咁多年次次一染完就上色. 真心第一次係咁既效果!

大宅

cffw 發表於 16-5-20 04:37
染髮係唔包洗剪。
我同樓主有類似經驗。
去咗一間朋友介紹話好好嘅髮型屋。

我最貴都係$800.但出黎效果係好既.都心服口服呀.包洗剪焗染.好後悔點解唔去番去開個間

大宅

回覆:染左幾年頭髮.都係第一次聽...

我都試過染啡色,染到一忽忽,我個頭好黑好難上色,就係自己染唔到先出去比人染,比人染同自己染一樣咁差,係我就唔會返去補染,去第2間,第1次都染得咁差,第2次唔會有改變!

大宅

Chengpinky 發表於 16-5-20 10:34
我都試過染啡色,染到一忽忽,我個頭好黑好難上色,就係自己染唔到先出去比人染,比人染同自己染一樣咁差, ...

其實我都驚有呢個問題.就係佢唔知會點幫我整.仲衰多2次.但今次個經理話佢親自出馬.我先番去整番.如果再比個靚仔整.我打死唔濟!
如果整2-3百幾蚊我當我唔好彩.大拿拿500蚊...我辛苦錢黎嫁

象牙宮

Fanfanho 發表於 16-5-19 23:47
話說早兩日去左樓下間salon染頭.普通染啡色.首先我頭髮先過sh ...

租貴, 生意手法。使人人消費多D。先可以賺多D錢。
電發也是用同类手段。。
正如美容一樣。

有簡單路不走, 帶人游花園。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

Fanfanho 發表於 16-5-20 10:29
係邊處可以買到?因為我用過普遍自己染既.都唔得.我先出去染.
盒上面有地址及電話,我係灣仔買的(南洋酒店斜對面電車站附近)
你可以先試一扎仔,測測時間,染嘅時間越來越淺色。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

333s 發表於 16-5-20 10:37
租貴, 生意手法。使人人消費多D。先可以賺多D錢。
電發也是用同类手段。。
正如美容一樣。

仲要串我用隻平野先唔上色.我真係學識小.第一次聽藥水同顏色係有關.好彩個經理話唔係.佢亂講.如果個經理同佢同一把咀.我咩都唔會係到整.叫佢比番產品我我走人算數

大宅

emt1314 發表於 16-5-20 10:38
盒上面有地址及電話,我係灣仔買的(南洋酒店斜對面電車站附近)
你可以先試一扎仔,測測時間,染嘅時間越 ...

謝謝你呀.btw,有無護髮焗油推介?好鬼傷個頭(emoji)

首頁

尾頁

跳至