想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都試左差唔多一年都未有聲氣,不斷一路都有人同我講試下拜龍母娘娘,今日終於抽到時間去。第一次去我同c6 揸車上去,都好易搵,其實就係玄圓學院附近,但我地去到路口見得條小路又唔知上面有冇得泊車,所以偷雞泊左係路邊,再自己行上去。之前睇bk 都見jm 話要行斜路都有小小心理準備,但行行下就見到有的士上,行左大概10mins 到左門口見到有parking, 個下c6 就話算啦,當行下山比d 誠意ma!
我同c6 其實都唔係迷信既人,冇宗教信仰,所以上到去都唔係好識點拜,係之前一路睇左呢到其他jm 既share 知大概要做咩咁。一去到,其實條氣仲喘緊,因為keep 住都係斜路同樓梯,抖定左,就見到有個婆婆賣寶既,我地就去買左份22蚊既實,我地自己帶左3個橙3個apples 去 (最後冇拎走,但最後諗諗下唔知係米應該拎返去食左佢),婆婆教我地點上香,點拜點化寶,但最後拜完先醒起唔記得中間個大爐要上5支,不過我地每一個位都好誠心咁講自己個名幾多歲同住邊,想求生bb , 品幾下就上香,最後就拎住分寶向跪龍母娘娘誠心祈求,再拎去另一邊化左份寶佢。化寶個到有個男人幫我地化,佢問我地姓咩,講左幾句好意頭既說話,我地就比左封利是佢。btw, 我見有人摺寶,但我地唔識,揚都冇揚開就化左,唔知有冇影響呢?!

複式洋房

回覆樓主:

化完份寶我地就上左2樓想摸龍床,上到去見到拜2拜打個招呼,就見到有個婆婆,我地行埋去話想摸龍床求子,婆婆就好好咁帶我地入去個房仔到,教我地點同龍母娘娘祈求,再面向龍床,跟佢講左幾句祈求既說話,自己叫咩名,想求咩,不過我都係細細聲,口up up 咁唔係大聲唸出黎,希望龍母娘娘聽得清楚啦 。婆婆叫我地放2封利是落龍床,再摸,我就摸到龍母保佑,c6 係老少平安,我就呆左幾秒,c6 好似冇咩反應咁,跟住婆婆叫我地放係銀包跟身帶住,我問婆婆龍母保佑好唔好,佢就笑笑口話“你話呢,龍母娘娘保佑你梗係好啦“,佢就話有左返黎還神呀,我再問個張紅字要擺到幾時,係米年尾點到要返黎還神,婆婆就話可能你唔駛年尾就有左要返黎還呢,我同c6 最後比左封利是婆婆,c6仲返轉頭添多次香油
我地冇作福冇求讖,因為唔識,又唔知要點做,同埋我地驚求到下下纖唔開心,又知要等好耐解纖,所以今次當係誠心祈求,交比個天安排比我地好了。
希望真係好快唔駛等年尾啦
小小share, 希望幫到想去既jm 啦,大家可以搭的士去到門口咁就唔駛行,不過其實行下都ok, 唔太辛苦,同埋記得帶多小小利是,因為見到唔同既人幫你都可以心意心意比封利是佢
大家加油

大宅

最關心BB問題熱投勳章

謝謝分享

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Thx for sharing

大宅

回覆樓主:

我尋日都上去龍母廟呀

民房

謝謝分享, 因為有朋友近排都問點去同要做D咩野, 謝謝

子爵府

畀面勳章

我上年6月去咗,求簽,仲walk in等4/5個小時珍姑解簽,黎緊我要去還神喇

各位加油

複式洋房

jj0608 發表於 16-5-23 15:09
我尋日都上去龍母廟呀

其實我都唔肯定我做既step 岩唔岩,成個過程都好快,因為冇排隊作福,你有冇排?

複式洋房

mmki 發表於 16-5-23 18:41
我上年6月去咗,求簽,仲walk in等4/5個小時珍姑解簽,黎緊我要去還神喇

各位加油

太好啦,such a good news!!祝你順順利利

子爵府

畀面勳章

kittaitai 發表於 16-5-23 18:44
太好啦,such a good news!!祝你順順利利

我當時係大吉簽,心中暗喜點知珍姑話「會有,遲啲啦,去睇中醫,耐心等下」

珍姑解簽前有位蘇伯幫我睇簽文,話年尾會有,女黎嘅~

到12月,我都灰灰地,都未有,點知2月中排卵期去日本,2月尾check到中咗,last m係1月尾,未過立春都未係新一年,真係年尾喎!

早前check埋T21,係女~

好快大家都有好消息

大宅

回覆樓主:

珍姑太多人,我趕住返屋企,搵左方姐解簽。我唔洗作福。同行朋友求姻緣就要作福。

大宅

mmki 發表於 16-5-23 18:57
我當時係大吉簽,心中暗喜點知珍姑話「會有,遲啲啦,去睇中醫,耐心等下」

珍姑解簽前有位蘇伯幫我睇簽 ...

恭喜你!!!

別墅

jj0608 發表於 16-5-23 19:00
恭喜你!!!

恭喜

複式洋房

我都想去拜下, 星期日係咪都開門?

別墅

mmki 發表於 16-5-23 18:57

珍姑解簽前有位蘇伯幫我睇簽 ...

想問蘇伯係咩人呀?

子爵府

畀面勳章

siuuu2828 發表於 17-5-17 12:18
想問蘇伯係咩人呀?

打理間廟嘅伯伯,十分好人

首頁

尾頁

跳至