跳至

首頁

尾頁

大宅

KellynEric 發表於 17-1-19 21:16
如果唔係offshore,行onshore即係搵左份工過去做住先至申請Skill immigration?

我反而好怕要行onshore, ...

Thanks

係我表達得唔好

我之前唔清楚你係未有job offer 係手就offshore申請到resident visa. 所以先話如想攞到resident Visa 而唔係work visa就要offshore 揾工先,而我先生好怕離岸揾工,因為真係唔知佢好既要求同work culture

大宅

babycatrina 發表於 17-1-19 14:29
多謝回覆

想問有160分會直接批resident visa還是都係work visa? Thanks!

呢個真係難答你,之前140分的都有批work VISA,要睇返個案同要求,如果真係想過去,早d申請,知道結果後在決定都唔遲,等等下可能又會改例

大宅

Yukiruirui888 發表於 17-2-6 01:21
呢個真係難答你,之前140分的都有批work VISA,要睇返個案同要求,如果真係想過去,早d申請,知道結果後在 ...

Got it, thanks!

大宅

回覆 johnychan 的帖子

你好呀, 我都係IT 人, 想請教下, NZ 搵工容易嗎? 謝謝

洋房

回覆 媽媽工作室 的帖子

始終IT都有好多工種,而紐西蘭IT生態跟香港各有不同,你可上seek.co.nz或trademe.co.nz揾下有冇公司請你的專業。

首頁

尾頁

跳至