夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

taylortse 發表於 16-6-15 14:11
好後悔
佢太自我中心,自己乜都啱哂,我做乜野都係錯,少少事就鬧人,對個仔唔好…
而家我對已經無哂感情, ...

點解咁似我老公

子爵府

Fu121314 發表於 16-5-29 00:17
臭脾氣(x哂老母,鬧全家),無理取鬧,同一件事,自己做就得,我做就死得!(例如,湊b時唔小心令佢跌到), ...

對我好, 從未吵架超過半天, 肯比家用, 做家務, 但事事衝動常攪出大頭彿獲獲金, 做事獨行獨斷從來唔同你相諒

唔知禁樣係好家唔好? ?

大宅

我老公肯比家用, 做家務.
但有小三幾年,嗌過無數次交,每次都話會飛佢,但過無耐,又一齊,我好傷心。
又嗜酒,每次飲酒必定要飲到醉才停,大吵大鬧。
講離婚好多次,每次我都唔捨得。好傻。
今次我交通意外,第一時間打電話比拒求救,但佢飲到爛醉,連我講乜都唔知,死心了。
我無後悔嫁比佢,因為我哋真係開心過,只是日子久了,變了,
最傷心的時候已經過去,而家反而覺得解脫
緣盡

複式洋房

臭脾氣(x哂老母,鬧全家),無理取鬧,同一件事,自己做就得,我做就死得!(例如,湊b時唔小心令佢跌到), ...

本来想講一大堆,寫唔出來!已厭倦

大宅

Silver1127 發表於 16-6-1 00:30
我老公唔嫖,唔賭,唔盪,唔吹,對住外人總係笑笑口,外人面前佢係好好先生,好愛家庭,我係世上最幸福的女 ...

我老公嫖賭飲蕩吹,乜叉都做曬
係佢面前扮跳樓都唔走
自己冇能力又(emoji)️個仔

annie ;-)

男爵府

Kenny_ip 發表於 17-2-7 23:30
冇溝通,每分每秒見到佢就係到打機,同打機的朋友講野多過我。個女啲野吾洗理,自己一腳踢,慘過做工人。
...

我屋企嗰個一樣,識佢嗰陣已經日日、夜夜上網打機,就算出街都機不離手,脾氣暴躁又冇上進心,基本上家庭大半開支都係我出,佢一日除咗半日係返工外,另外半日就係喺房,仔女喺學校做緊乜,唔知,成績係點,唔理,考試叫佢幫手同佢地溫吓習,唔願。我同仔女同佢講嘢,好多時好似對住空氣咁,唔應唔答,以為結婚生咗仔,情況會好啲,結果自己太天真太傻,佢如是者放工之後入房打機,放假全日都係打機,其實呢種人,明知自己冇家庭觀念,仲咩仲要結婚,娶老婆生仔唔知為乜?試過同佢約法三章,但好咗幾日又故態復萌。佢唯一好處就係唔嫖唔賭,但我真心後悔同呢個男人結婚,寧願做剩女,樂得輕鬆自在,可惜次次的唔起肝同佢離婚,不過宜家屋企樣樣事都係我搞,如果真係離婚,我諗我應該適應到嘅。

男爵府

臭脾氣,成日無啦啦發我脾氣!如果我發脾氣,佢會發得勁過我,好似係我唔啱咁!
特別係啱啱生完個女,而家都無100日,佢差不多兩星期就發脾氣一次有時我真係想同佢講離婚,結婚無兩年,都唔知點解會咁

複式洋房

回覆樓主

其實都唔係後悔,只係結婚後有埋小朋友後,就變得唔係好關心你,再做埋全職主婦後,就睇死你,咁先睇到真面目

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

冇上進心,同十年前人工一樣,冇能力,冇承擔,當我係工人,頂多係這頭家的partner. 後生時我諗捱下捱下日子會好D ,但只有我捱,捱到我倉老曬,又連累到我媽要幫我,佢毫無羞恥之心,而家見到佢都想嘔。

大宅

1)不解溫柔,不錫我,令我覺得孤獨
2)對兒子唔好
3)曾有外遇
4)事業不濟
5)性格人品唔好

大宅

回覆樓主:

勁小氣,勁小事就黑面,馬後炮,懒

子爵府

FF0318 發表於 19-1-27 23:31
本来想講一大堆,寫唔出來!已厭倦

認同,you are not alone.
今天年初一,我自己走出街自己行,困獸猶鬥,同一屋簷下但如陌路人。
究竟點解我要受這種苦,離婚是否解脫

大宅

兩個女人,八十萬債....完!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我老公都好易發脾氣,衝動! 大家湊&教小朋友既方法唔到,大家價值觀一樣都好唔同!成日要我同佢ml, 唔做就發老脾,黑我面!

侯爵府

我有後悔嫁比我老公㗎,我識佢時他和他家人沒有向我表白佢患有情緒病,直至結婚後的一年後他因為工作關係引發佢情緒問題,個時我才知道佢有情緒病,不停講野唔肯瞓,令我好困擾,直至帶佢入醫院治療,最後出院就慢慢開始康復,後來每隔幾年又病發一次,近十年我覺得好辛苦,樣樣要就佢唔可以係佢面前亂講野,驚影響佢情緒,而家仲成日亂發脾氣,我真係自己受哂唔敢同人講,但佢又對個家和我和仔女好好,如果我離開佢的話佢一定受唔住,唉,咁我可以點呢?

大宅

回覆樓主:

到,極度後悔,有得返轉頭,寧願做剩女

複式洋房

wbowbo 發表於 16-5-30 12:29
以前細, 唔識野, 鐘意佢就嫁, 家用冇比過, 外家事不理, 現在人大了, 知道咩叫好男人, 好老公。 ...

一樣

洋房

又要搵倒錢,又要照顧好老婆,又要take care好啲仔女。呢個世界上邊有咁多好老公好dad.....

首頁

尾頁

跳至