0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

近排bb夜晚果覺有時可以訓到11-12個鐘,變左有時一日只食4餐(4個鐘一餐),其實4-6個月bb多唔多只食4餐?每餐最多食到幾日多ml?
我果件臨訓前果餐好多時食到250ml, 今日好誇張食到300ml, 攪到我有d驚佢唔識飽...

大宅

我個b三個幾月⋯
佢未夠3個月果陣已經一日4餐,因為一訓就10個鐘
每日食720ml、我反而驚佢食太少...

複式洋房

我個囡囡都係都夠3個月就一日食4餐,因為好多時食完夜晚7、8點果餐奶之後就瞓覺,可以瞓到第2朝7點先起身喊肚餓!我有試過大約11點幫佢換片、new鼻屎、剪手甲腳甲再磨埋都係唔醒任我攪,有朋友聽到之後就話唔使特登整醒bb起身飲奶,bb肚餓自己會喊肚餓,所以由得佢瞓!但我囡囡每餐食緊150ml,有時仲要食唔晒用條脷頂住唔比塞個奶樽入口。。。出世時係屬於中大B而家就嚟變中細B,已經試過好多方法,例如掃風掃密啲、換奶樽咀,但沒有明顯改善,請問大家仲有啲咩辦法可以令bb食多啲

大宅

springer826 發表於 16-6-4 22:11
我個囡囡都係都夠3個月就一日食4餐,因為好多時食完夜晚7、8點果餐奶之後就瞓覺,可以瞓到第2朝7點先起身喊 ...

我個囡同你一樣!所以我宜家比緊米糊佢食

別墅

sbpg 發表於 16-6-4 20:49
近排bb夜晚果覺有時可以訓到11-12個鐘,變左有時一日只食4餐(4個鐘一餐),其實4-6個月bb多唔多只食4餐?每 ...

見你地BB食禁多奶,我睇見都開心,我仔四個多月了,每次先飲70-80ml,好少飲到120ml,四五個鐘先一餐,一日先得600ml都唔夠,唉.…都唔知點先可以令佢食多d奶

別墅

我反而羨慕你地bb咁好瞓!我個仔3個月大,4個鐘一餐,150-180ml,夜晚8點食完最好瞓,但我12點會抱起佢餵多餐,到4點半佢就叫醒,晚晚都瞓唔到過夜好痛苦!如果12點唔餵佢可能4點要餵,怕搞到佢食返夜奶。我都想佢瞓多d

複式洋房

sbpg 發表於 16-6-4 20:49
近排bb夜晚果覺有時可以訓到11-12個鐘,變左有時一日只食4餐(4個鐘一餐),其實4-6個月bb多唔多只食4餐?每 ...

你就好啦一早只係4餐,我嗰個仲係餵緊3個鐘一餐,人奶分分鐘得2個鐘㖭!一日都食緊6-7餐,好似NB咁。佢依家就嚟5個月,一餐食170ml都未係最飽。

大宅

哈哈...未戒夜奶前成日想快d戒到食少餐,可以休息多d, 到左訓得太耐又食少左餐又担心夠唔夠食

大宅

yanheung 發表於 16-6-5 22:40
見你地BB食禁多奶,我睇見都開心,我仔四個多月了,每次先飲70-80ml,好少飲到120ml,四五個鐘先一餐,一 ...

我女同你仔一樣,飲得70-80ml, 咁你仔係邊條生長線?

別墅

cheapmonster 發表於 16-6-10 12:28

我唔識睇哦,前两日去打針姑娘話佢長得好好,全系生長線上,姑娘話食得少都無問題哦我尼個禮拜已經俾一餐米糊佢食,又食得幾好哦,食到半碗呢

別墅

cheapmonster 發表於 16-6-10 12:28

我唔識睇哦,前两日去打針姑娘話佢長得好好,全系生長線上,姑娘話食得少都無問題哦我尼個禮拜已經俾一餐米糊佢食,又食得幾好哦,食到半碗呢

大宅

我女5個月有時食3安,有時4安。晚上瞓到早上12個鐘,餓又唔喊,只係放隻手入口就得。。出世超重b而家大b size 。唉唔知係咪我唔識凑呢。唔係好食。。好煩惱

首頁

尾頁

跳至