懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我約7週去做產檢,由於朋友話早點去check 及可以聽心跳,我就好心急去約咗,當日去到,我其實係第一胎,
咩都唔識,又未睇過婦產科,醫生話如果照唔到肚就要照陰超,
我入到超聲波房,護士已經叫你除哂啲褲,除去bra 扣,瞓喺床椅上等醫生入嚟!
我開頭其實幾尷尬,醫生入嚟戴手套喺下面「liu」咗下,
就同我解釋手套係拎去化驗(當時有護士在場),
我感到好驚,之後就話聽我心跳,醫生將探頭放於我胸前,
但突然勃起我個bra 望了一眼,我感到好😢😢,
之後就立刻照bb 超聲波同聽心跳.....
其實我係咪諗歪咗?我唔應該咁唔開心?

別墅

回覆樓主:

我未試過產檢要睇埋個胸喎

大宅

唔好意思,鄧醫生是指鄧x釗?還是鄧x翹?

大宅

回覆:去咗鄧xx醫生做產檢

係咪 x 釗?

!!!
依個醫生我睇過一次唔會再睇
我第一次去又係無端端「贈送」乳房檢查
首先我唔係個胸有問題,要做係咪應該問過我先呢?我都好唔開心,比人非禮的感覺
後來查資料,依個醫生曾經被人告非禮,摸病人大脾(結果應該無事啦)

JM要小心!

別墅

噢賣打令 發表於 16-6-7 23:56
係咪 x 釗?

!!!

我都睇過佢一次就冇再睇。
我覺得檢查乳房唔係問題,但事前應該要講聲以及要得到同意先做囉!做檢查時佢成個身貼近我,佢隻手就埃係我大腿上,感覺都唔好。上網都睇過資料話有人試過在診所感到冒犯而即刻報警

珍珠宮

開心吸收勳章

做產檢從來未試過要檢查乳房,呢個醫生好有問題。

大宅

產檢陰超唔係衹係用支超聲波棒棒放入陰道,點解呢個醫生要用手指撩你下面

珍珠宮

回覆樓主:

我星期一喺tko醫院產檢有做乳房檢查, 但係女醫生同按胸手勢都正路

我上一胎試過一次產檢照陰但全程無用手掂我妹妹...如果你有任何hard feelings就轉醫生喇

大宅

Poo得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主:

點會拎手套去化驗吖?聽都未聽過,同埋未聽過陰照要用手撩喎!快啲報警啦!

大宅

咁多次產檢都冇check過胸喎...
雖然我睇果個係女醫生...
但就算政府都冇check胸,
同埋聽我心跳有鬼用咩
況且平時睇普通西醫聽心肺,
唔好話除bra,衫都唔洗拎起...

仲有,要拎陰道分泌物去化驗,
點會用手套架,除隻手套拎去化驗?
諗下都覺得唔合理啦...
平時睇婦科要拎分泌物係會用枝好似棉花棒咁嘅物體囉
同埋個醫生有冇講係驗咩?
7wk咁早,除非你有痕,驗念珠菌,如果唔係,真係諗唔到有咩要驗喎...

呢個醫生非常可疑....
建議jm搵過第二個,唔好再睇佢

別墅

我懷孕初期都係先照陰超、到後少少先照肚,醫生係戴手套揸住照聲棒細細力放入去下面照。而我初期亦有抽分秘去驗,醫生係戴手套用一支好長嘅棉花棒喺下面入少少「聊」咗一兩下,所以如果妳個醫生戴住手套用手抽分秘係比較奇怪。

唔使唔開心,唔好比佢影響情緒,懷孕初期情緒容易起伏要盡量放鬆心情對bb先好。如果覺得唔妥最好去報警或投訴,另外亦搵過個婦科醫生睇,怕尷尬可搵女醫生,我都係睇女醫生的

我都就生喇,祝妳亦順利

大宅

係鄧x釗,事後都有一個月,我都唔會再睇佢,
我試過去健康院檢查有女醫生按胸check 胸,
但我開頭乜都唔識現在都追究唔到,
唯有下次做咩都警覺性高點!只是想呻下...

子爵府

政府就有check胸部,但都係第一次先check,之後無事就無了。
私家一次都無,而且我是肚超,除左拉低少少底褲外,其他都是見不到掂不到的。

大宅

appleng2127 發表於 16-6-8 06:38
係鄧x釗,事後都有一個月,我都唔會再睇佢,
我試過去健康院檢查有女醫生按胸check 胸,
但我開頭乜都唔識: ...

估到係佢。
佢好「出名」架

你寫出黎好呀!等大家可以警惕一下

大宅

回覆樓主:

產檢會有檢查乳房,並不希奇。不過醫生好似過分咗D。

伯爵府

畀面勳章

未聽過要檢查胸部

大宅

水滴滴 發表於 16-6-8 09:08
未聽過要檢查胸部

唔係必要,但醫生作為婦科檢查的一部分。

大宅

睇完你呢個覺得好恐怖….
我睇第一次政府產檢先有檢查胸部, 係女醫生
佢會用手伸隻手入衫摸胸, 無掀開過我件衫去望架

我睇你既意思, 係醫生無摸你個胸, 用聽筒聽你心跳, 但係就無啦啦掀開件衫望你個胸?

如果淨係聽心跳, 我唔明點解要除BRA扣

咁佢收錢張單, 有無收你化驗陰道分泌既費用?
我檢查咁多次, 醫生都無話要拎野去化驗,
我估除非自己提出分泌有問題或者痕啦
如果唔係做咩無啦啦要化驗

別墅

我都試過因為book吾到醫生迫於無奈睇佢,佢真係好PK.檢查胸都算但佢檢查時是揸落去搓,個感覺非常有比強暴的感覺。

別墅

聽朋友講, 話佢會meet 孕婦lin頭....
根本就係有問題!! 性騷擾。

首頁

尾頁

跳至