自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

以下事情想請教各JIM:
1/ 廚房既膠板櫃面由原來的米白色變左黃黃地, 請問有咩方法可以變返白D?
2/ D乾貨櫃、廚房吊櫃唔知係咪D乾貨, 『牛』左D細細粒黑色既蟲仔, 但我發現, 連廁所櫃唔係放食物既都有, 點解?! 有無解決方法?!

象牙宮

Chirley 發表於 16-6-9 18:35
以下事情想請教各JIM:
1/ 廚房既膠板櫃面由原來的米白色變左黃黃地, 請問有咩方法可以變返白D?
2/ D乾貨櫃 ...

一人一樣梳打粉功用
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17965440
價格低, 未必人人看得上。
人的心理是愈是貴, 愈是有用。

Chirley    發表於 16-6-10 10:53
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

1)潔而亮

Chirley    發表於 16-6-10 10:53

水晶宮

『牛』蟲果個問題可以點搞?! 我已定期清潔同掉d野..仲係咁

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

引用:『牛』蟲果個問題可以點搞?!+我已定期清潔

原帖由 Chirley 於 16-06-10 發表
『牛』蟲果個問題可以點搞?! 我已定期清潔同掉d野..仲係咁
我屋企都有試過,應該係啲乾貨吽出蟲,我自己會搵個源頭,掉咗佢,再check埋其他乾貨有冇被汚染,清理埋佢,再清潔個櫃。之後就一係吾再留咁多乾貨,但如有須要就盡量提自己盡快用完,乾貨買咗返黎,就放落盒保存,仲要定期清潔廚櫃。

水晶宮

debby1328 發表於 16-6-10 12:17
我屋企都有試過,應該係啲乾貨吽出蟲,我自己會搵個源頭,掉咗佢,再check埋其他乾貨有冇被汚染,清理埋佢 ...
多謝你...其實我明要搵個源頭, 都有做過你講既野, 不過d野大多都係我99既, 之前我係咁掉佢都有話我,
所以我已間中做清潔同check野咖啦~
但成日都有, 做得好累...睇黎係死証...

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

引用:Quote:debby1328+發表於+16-6-10+12:17+我

原帖由 Chirley 於 16-06-10 發表
多謝你...其實我明要搵個源頭, 都有做過你講既野, 不過d野大多都係我99既, 之前我係咁掉佢都有話我,
所以我 ...
99嘅嘢就真係難搞啲喎,你幫佢買啲盒入哂落去,吽蟲都吾會咁易走出黎架,唯有係咁。

Chirley    發表於 16-6-10 13:02

首頁

尾頁

跳至