婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知佢知唔知,不過好想佢知 x 2

男爵府

牛年勳章

我地暫時處於面和心不和

男爵府

回覆樓主:

知,爆過佢幾鑊,我講嘅係事實,老公無得詐型。

同住 - 我當佢透明,零交流,擺明唔妥。

成日係姑9面前扮可憐,99錫女唔錫仔,但死要同個仔住,零做家務,有破壞無建設,無手尾,唔衛生,無安全意識,話親就話咩都唔怕,有如一個計時炸彈,隨時家園盡毁。

個女係孝順,就接你走,就係喺人都怕左你,無口德,噏得就噏,仲係全老作,c6知佢阿媽份人,曾經叫佢收口,唔好講埋d無謂野。

同人講我 “波細籮細無仔生”,邊有咁口賤嘅99,佢個女都無得生,d人把口唔收,唔積口德,所以我唔會比面佢,對佢唔客氣。

男爵府

我唔like但唔會做到出面, 如果關係到小朋友我會出聲, 佢唔聽我就可能會用惡d的態度講多次, 佢唔like我架, 成日周圍同人講我壞話, 係人面前就好似對我好好咁, 我一行開就俾佢講到臭, 我係最近先知佢咁唔like我, 我對佢就一直都好尊重, 乜都逆來順受, 係呢半年囡囡出世之後有因為囡囡而頂撞過兩句(態度未必好好, 但一定唔係鬧), 佢就成日鬧我, 囡囡出世之後見親面佢都鬧我, 佢完全係「鬧你咪鬧你囉, 洗擇日呀」, 就連飲茶時BB車唔放係姑婆隔離都俾佢鬧一餐

男爵府

karmankama 發表於 16-6-15 23:15
知,爆過佢幾鑊,我講嘅係事實,老公無得詐型。

同住 - 我當佢透明,零交流,擺明唔妥。
我入門第一日返男家, 太99當住咁多人叫大家睇我籮幾大好生養(當時我係背住大家踎低整拜神嘅嘢), 仲俾佢屋企咁多男人(inc 太老爺、老爺、老公d阿叔、老公d(親/堂/表)細佬) 對眼睥住我個籮, 我覺得俾人非禮................

ling_198710    發表於 16-7-18 18:11

子爵府

EudyptulaMinor 發表於 16-6-16 12:21
我唔like但唔會做到出面, 如果關係到小朋友我會出聲, 佢唔聽我就可能會用惡d的態度講多次, 佢唔like我架, ...

我情況同你一樣。我99好記仇。因為bb一出世同佢有啲意見不合,佢就開始唔中意我。而家小小事都捉住我嚟啄。好討厭。我仲一直咁尊重佢,以前都唔會駁。而家忍受唔住,佢一話我就會駁,唔會同佢客氣。係出面同佢啲朋友講我咩家務都唔會做。其實係我做哂屋企家務掃地拖地洗衫曬衫。呢啲都唔叫有做家務?好。等我地搬出去。你就自己做啦!

大宅

回覆樓主:

應該知少少,未生前都叫多交流,生完後次次返去吃飯都差唔多0交流
open natural smile,must put down garments.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

知,我做到好岀面,佢生日我唔到,我生b佢想來我唔比

別墅

回覆 karmankama 的帖子

同你一樣,<爆過佢幾鑊,我講嘅係事實,老公無得詐型。>

珍珠宮

回覆:你99知唔知你唔like佢?

經過呢5/6/7年,應該知

不過其實我對佢算係咁,佢成日以為自己好醒,走去聽人傳銷講座,佢班仔女都唔出聲,我忍唔住背後叫c6 唔好比佢去!
佢仲要認叻一定不上檔!

大宅

回覆:你99知唔知你唔like佢?

無可能唔知,我無刻意隱瞞

大宅

平時99帶小孩, 好多野佢話事, 我都無出聲, 係有D位我覺得我要圍護番, 或什係小孩的事, 我就會出聲, 但都係正常語調, 佢都覺得我唔信佢. 咁無辦法了, 那個是我小朋友, 有D底線我要圍護, 99覺得自己無問題的, 所以之前係佢單方面唔係好好鐘意我.

但近排, 請左工人, 佢成日黑人面, 想工人走. 之前同一件事,問左佢老人家想點我先同工人講, 結果佢改三次意思, 又要我同個工人做翻譯, 改到我都唔知點同個工人講, 唔係下下你話佢臭我就直接咁講的,人地都有自專. 佢改一個決定好似想幾時改就改, 我都好興佢. 而且近排佢覺得我地幫工人, 所以無同我地講野, 我由佢嬲飽佢.

子爵府

回覆樓主:

吾出聲,但會不自覺黑面,就係因為忍得太耐太多,而家個心超憎佢

珍珠宮

引用:唔知大家係會好掩飾定好公開?要笑口噬噬對

原帖由 feifei_baby 於 16-06-12 發表
唔知大家係會好掩飾定好公開?要笑口噬噬對住一個唔like 嘅人真係好難頂,見住佢做啲自己好憎 (如冇禮貌, ...
我都唔想見到我62。

但一年中的某些節日一定要見

生日
過年
父親節
中秋

團年

6次!唯有扮下野

珍珠宮

引用:吾出聲,但會不自覺黑面,就係因為忍得太耐

原帖由 ChuChu0808 於 16-06-29 發表
吾出聲,但會不自覺黑面,就係因為忍得太耐太多,而家個心超憎佢
Me too

侯爵府

佢知我同佢保持距離,面和心不和 掛。

婚前佢蝦到我上面要鬧就鬧,當正我妹仔。當時我年輕咩都忍耐住,一心諗住婚宴過禮99唔好俾說話我媽聽,我媽血壓高,未結婚前99性格試過發皮氣搵唔到個仔走去上門搵我媽。一見到我就開口大罵 唔俾出街拍拖 要我服侍到佢滿意為止。

婚後我幫阿媽搬屋轉電話,我同老公搬出去住 開始守得雲開。

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

回覆樓主:

99知我唔like佢啦,為左個女爆左佢獲勁既,衰在有老公撑。知我地想搬勒就扮冇事發生囉

水晶宮

回覆樓主:

佢知

別墅

回覆樓主:

知 做到好出面
因為佢都好唔鐘意我 如果佢個仔唔係到 佢係會啤我 白眼我個隻
但佢個仔係到就會勁關心我

大宅

feifei_baby 發表於 16-6-12 18:53
唔知大家係會好掩飾定好公開?要笑口噬噬對住一個唔like 嘅人真係好難頂,見住佢做啲自己好憎 (如冇禮貌, ...
我果個,佢面皮好厚,佢做錯野 都唔覺得自己有錯,又點會知我嬲佢呢, 仲好意思問佢個仔,點解約親 我都唔得閒黎見佢 仲問,明眼人都知,其實我唔想見佢架啦,你咪自己見個仔咪得囉,見我把鬼牙,我又唔係同你好FRIEND咩

首頁

尾頁

跳至