網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

首先,呢個集運我已用過好幾次,無問題,服務都算唔錯。
呢兩日發現有幾張單簽收咗,但集運系統無見到,於是我對咗,然後whatsapp集運
1. 揾返,話可能個收貨人寫得唔清楚,去咗其他客度,已打開,佢地會安排攞返俾我
2. 個收貨編號唔清楚,所以無入庫,現已入庫
3. 無收過!已幫我跟進發貨速递 (無簽收記錄),但我响TB見到已簽收,現叫賣家跟進...但半日都未回覆!

想請問,如果大家都話自己無錯,咁最終我係咪要俾錢?!
暫時各party態度都無問題,一個集運錯到咁,仲會唔會再用?!

其實好彩,呢幾樣嘢都係少於20人仔嘅嘢,細細件,無咗都唔肉赤嘅....

大宅

小曳人 發表於 16-6-15 16:36
首先,呢個集運我已用過好幾次,無問題,服務都算唔錯。
呢兩日發現有幾張單簽收咗,但集運系統無見到,於 ...

唔會再用,我試過兩間咁既情況,集運都話自己無收到貨,但又簽收左又電郵確認左,whatsapp傾過,最後係佢地未入機,之後我付左款就唔回覆,所以唔會再用佢地

侯爵府

Q13 發表於 16-6-17 08:42
唔會再用,我試過兩間咁既情況,集運都話自己無收到貨,但又簽收左又電郵確認左,whatsapp傾過,最後係佢 ...
集運話係送貨個位搞錯咗,唔見咗份件,會幫我問個送貨員賠錢,收到錢會退返俾我如果係真,,又好似幾好....

起碼上面話送錯咗俾其他客嗰件,已解決,到咗手,仲無收錢!

大宅

邊間集運,等大家留意下

禁止訪問

大宅

1. 揾返,話可能個收貨人寫得唔清楚,去咗其他客度,已打開,佢地會安排攞返俾我

想食左,不過食唔落,條屍仲係度

2. 個收貨編號唔清楚,所以無入庫,現已入庫

想食,未食,趕唔切

3. 無收過
食左,死無全屍

今時今日全部用 條碼交收,仲有賴老花,入錯格!

每日條數一定清清楚楚.收左一定係屋內!

有尼D情況,肯定出現米奇同米妮,轉公司吧!

侯爵府

to all,
成件事已告一段落~

寄錯咗嗰件,攞返!
錯收件編號嘅,揾返!
離寄失蹤嘅,係速递員唔見咗,已賠錢並收妥

我一路都係用官方,第一次用一間好方行揾貨嘅集運,用咗幾次,雖然今次出事,但我仲會繼續用,因為佢地態度幾好,真係幫我fix咗問題 (唔理後面有無老鼠啦~) 我唔知其他集運係咪一樣咁/衰

FYI,呢間係crazy

侯爵府

to all,
成件事已告一段落~

寄錯咗嗰件,攞返!
錯收件編號嘅,揾返!

我一路都係用官方,第一次用一間好方行揾貨嘅集運,用咗幾次,雖然今次出事,但我仲會繼續用,因為佢地態度幾好,真係幫我fix咗問題 (唔理後面有無老鼠啦~) 我唔知其他集運係咪一樣咁/衰

侯爵府

to all,
成件事已告一段落~

寄錯咗嗰件,攞返!
錯收件編號嘅,揾返!

首頁

尾頁

跳至