美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

次次開完新course,都有d不安⋯ 成日驚間美容院執⋯ 你地有無計下自己仲有幾多錢facial未用??

瑪瑙宮

我做完一個 COURSE 先開第二個, 唔會唔知有幾錢响佢度.

大宅

Nancy20090615 發表於 16-6-20 10:41
我做完一個 COURSE 先開第二個, 唔會唔知有幾錢响佢度.

因為通常有幾種treatment,一種做完,但其他款未⋯ 但做完的又要買d新⋯ 好似循環不息咁⋯ 變了好似好多錢係美容院⋯ 好驚

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

我最高峰果陣係脫毛+普通facial course +laser facial course一齊
不過我完左個laser facial course後就冇再renew, 再完埋普通facial course後又冇renew, 脫毛就因為佢聲稱永久保養所以應該冇到期, 但我都冇晒毛 (可能得返1-2條毛仔)就費事再去.
而家甩晒d plan輕鬆晒

水晶宮

大宅

gloriatutor 發表於 16-6-20 13:45
我最高峰果陣係脫毛+普通facial course +laser facial course一齊
不過我完左個laser facial cours ...

你就好啦⋯ 我keep住去, 覺得自己好敗家⋯ 又驚停左唔去會老得快,好矛盾

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

lovkaka 發表於 16-6-20 14:07
你就好啦⋯ 我keep住去, 覺得自己好敗家⋯ 又驚停左唔去會老得快,好矛盾
...
你應該慶幸你搵到間有效果的美容院.我做果間係冇效, 做完冇佢講的效果, 所以我覺得好晒錢, 先唔renew.
如果做得好, 做完會更加靚我都會繼續比錢做....

瑪瑙宮

lovkaka 發表於 16-6-20 13:32
因為通常有幾種treatment,一種做完,但其他款未⋯ 但做完的又要買d新⋯ 好似循環不息咁⋯ 變了好似好多錢 ...
我都試過做完一個 course 再開左一個 course 就執, 真係賤. 唔好咁多呀.

侯爵府

lovkaka 發表於 16-6-20 14:07
...
有同感

大宅

gloriatutor 發表於 16-6-20 14:09
你應該慶幸你搵到間有效果的美容院.我做果間係冇效, 做完冇佢講的效果, 所以我覺得好晒錢, 先唔renew.
如果 ...

其實效果不是廣告賣咁勁,不過其實都明,除非係入侵性的微調,否則即使係機做的facial,都係只會減慢衰老,我有時都唔想join,但keep住做係會有d唔同⋯ 但真係敗家

大宅

Nancy20090615 發表於 16-6-20 14:12
我都試過做完一個 course 再開左一個 course 就執, 真係賤. 唔好咁多呀.

我就係驚咁⋯ 所以好忐忑⋯ 雖然做左幾年,次次買新就覺得距會突然byebye

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

lovkaka 發表於 16-6-20 14:22
其實效果不是廣告賣咁勁,不過其實都明,除非係入侵性的微調,否則即使係機做的facial,都係只會減慢衰老 ...
咁做完真係有唔同都好丫..我果間係sell果陣就講到天下無敵, 仲要成日自打嘴巴.....
e.g. 可能買脫毛plan送1次laser facial, 咁個consultant話呢D facial本身成千蚊一次, 做2-3次已經有效果, 就先sell我買5次, 話2-3次見效果, 剩下果2-3次就keep住個效果....果陣佢可能say offer 500蚊一次, 即total 2500叫我買.
咁我聽到都有D心動, 就買5次試下啦, 加埋佢送果一次, 有6次我覺得都OK。但可能做左1-2次, 佢又話而家個promo點點點, 叫我買多5次, 話5次見效, 另外5次就係keep... 我即刻反駁佢: 之前又話2-3次見效, 另外2-3次係keep, 而家又變成5次先見效?? 佢地就係咁成日自打嘴巴, 自己都唔記得自己當初個sales script係咩...所以我唔想再renew

大宅

gloriatutor 發表於 16-6-20 14:27
咁做完真係有唔同都好丫..我果間係sell果陣就講到天下無敵, 仲要成日自打嘴巴.....
e.g. 可能買脫毛plan送1 ...

明白,唔知點解成日都promo,次次都係今次最抵⋯ 成日話你覺唔覺得今次做完效果好好⋯(心想:神仙咩) 最怕d人成日sell⋯ 次次都最著數⋯

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

lovkaka 發表於 16-6-20 14:33
明白,唔知點解成日都promo,次次都係今次最抵⋯ 成日話你覺唔覺得今次做完效果好好⋯(心想:神仙咩) 最 ...
係...同埋可能真係要密D做, 效果先明顯...我果陣一個月先做一次, 真心做完第2日都打回原型..
可能個個星期都做, 就真係會靚左既, 但我又冇咁多錢個個星期做 (分分鐘個零兩個月又要買新plan...)

男爵府

真係唔好買咁多course, 我就係去細舖做facial, 開咗幾個course, 突然話比間大公司收購咗, 而間大公司手法同細店好大分別, 次次唔同美容師(請大陸人多), 仲要次次不停咁sell, 搞到次次不歡而散, 又要焗住去做得密啲, 快完晒course走人

禁止訪問

瑪瑙宮

lovkaka 發表於 16-6-20 14:33
明白,唔知點解成日都promo,次次都係今次最抵⋯ 成日話你覺唔覺得今次做完效果好好⋯(心想:神仙咩) 最 ...
都係比錢, 點解唔搵間唔 hard sell 的? 間間都係做果 d 野. 試做價做得好, 先開. 我孤寒鬼, 一個 course 做一年. 間中佢話有 promote 加錢做其他, 咁啱心水我都會加.

大宅

MAYMAY97835 發表於 16-6-20 15:49
講起就嬲~我係####做,洗左10幾萬,仲要book吳到~嬲死~
初頭又話,咩都得,之後又吳得,仲要打傷我塊面

哇!好似好大件事wor⋯

大宅

2個BB的媽媽 發表於 16-6-20 15:46
真係唔好買咁多course, 我就係去細舖做facial, 開咗幾個course, 突然話比間大公司收購咗, 而間大公司手法同 ...

最怕知你唔join,hea做⋯

大宅

Nancy20090615 發表於 16-6-20 16:38
都係比錢, 點解唔搵間唔 hard sell 的? 間間都係做果 d 野. 試做價做得好, 先開. 我孤寒鬼, 一個 course ...

其實我呢間join左好多年,之前個美容師跟開,通常都係差唔多無先會出力sell,最近她調走左,新接手又開始sell⋯

首頁

尾頁

跳至