自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

木土土 發表於 16-7-1 22:23
既然唔熟,自己屋企又有煩惱,仲花心神估佢係咪朋友黎做乜,相處唔舒服咪見少d,不要將簡單事情複雜化啦。

...

因為佢近來真係好關心我,但以前係無,也許我想多了,但我想也許他是真心對我好,我不想錯怪他,唔好意思,我現在食左安眠藥,同飲左酒,可能有小小詞不達意

子爵府

lovebobo 發表於 16-7-1 21:44
呢個人喺呢個時候同你講D咁既野,真係好唔要得!

不過呢,如果你自己本身有好好既人際網絡,朋友又有錢, ...

Jm,你說穿了我的想法

公爵府

cmary234 發表於 16-7-1 22:25
如果在平時,我唔會諗咁多,我現在我家中有事,不到我不想多一些,

忍唔住講,你以後咪再見呢位朋友,好明顯你唔係做保險材料,佢自己都已經比保險公司洗腦(好多保險佬都係),佢開口埋口係幫你,但係咪真係幫到你其實連佢自己都唔知!分分鐘害多你幾錢重。

公爵府

cmary234 發表於 16-7-1 22:32

簡直係害人不淺

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

whywhite22 發表於 16-7-1 22:11
佢哋除咗要自己買單,有時d 客斷單唔供,仲要自己出錢供埋份保單,直至供夠期數先可以斷單,所以保險唔係 ...

有時d 客斷單唔供,仲要自己出錢供埋份保單 --> 請問你喺邊度聽返黎?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:獎賞嘅嘢,間間公司都唔同,你咁都會問,咁

原帖由 fairyfloss 於 16-07-01 發表
獎賞嘅嘢,間間公司都唔同,你咁都會問,咁幼稚唔適合保險呢行。
嘩,你咁白

雖然我認同

公爵府

醒目開學勳章

cmary234 發表於 16-7-1 21:11
我家人有重病,知我等錢用,說跟佢,錢好易揾

錢點易揾?你有沒有考慮過自己有無客原?
要揾到錢,最緊要有客,你要考慮以下因素:你多唔多國內朋友?
有沒有國內背景?
你班朋友多唔多有錢人?

珍珠宮

啲錢係咁易搵,佢都益自己人先啦! 你新相識佢就咁開照你咩?!

水晶宮

cmary234 發表於 16-7-1 21:10
做下線當然無問題,問題係佢講到太易,我因家人有重病,知我需要錢,佢話跟佢做好易揾,佢下線至cheap都個 ...

如果你需要用錢,更加唔好因此辭工轉。入保險只適合唔等錢用的人做

水晶宮

lovebobo 發表於 16-7-2 00:24
有時d 客斷單唔供,仲要自己出錢供埋份保單 --> 請問你喺邊度聽返黎?

月供單有d人比咗幾個月錢就cut單,有d公司會扣員工錢,聽聞有d員工會自己供到夠期先停供 。

公爵府

cmary234 發表於 16-7-1 22:30
因為佢近來真係好關心我,但以前係無,也許我想多了,但我想也許他是真心對我好,我不想錯怪他,唔好意思 ...

唔明點解咁多人錯誤解讀你條問題, 好明顯無心機睇你問咩, 就將去旅行&入行掛勾然後話你為左想去旅行而入行

anyway, all the best to you and your family, 同埋唔好安眠藥加酒一齊食啦, 好易出事

珍珠宮

回覆樓主:

今時今日仲做保險

珊瑚宮

環保接龍勳章

cmary234 發表於 16-7-1 20:23
去泰國,我仲有錢去,我只是想知佢係咪講真,我亦無心做呢份工,我係想知呢個朋友係咪真心,我家中近來發 ...

我覺得佢係比一個chance你,根本無話係咪搵笨的,想你做下線,of course啦,咁係佢請返去的,唔係好合理咩?這行根本上多勞多得,無人呃到你的,咁是否能長久發展,係睇自己能力和修為和服務。你話一個做一兩年和一個做十幾年的agent,邊個了解行業多啲,做過保險出來阿吱阿jor的又係邊類?咁天生我材必有用,每一行都有達人。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

同一件事,有人覺得易,有人覺得難.
唔係要做幾多既問題,係你個人適唔適合做呢行既問題.

珊瑚宮

環保接龍勳章

這個情況,你唔應該take chance,做保險係幾至諸死地而後生,你有家庭擔子,千其唔好。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

琥珀宮

畀面勳章

cmary234 發表於 16-7-1 22:20
我無怨天尤人,但在這個時候,我只係想分清楚他是否真正朋友,就係咁

有句說話:一將功成萬骨枯
能夠一個月搵30萬嘅人,係咪一步已可登天?定捱咗10幾廿年先有?响呢d 日子裏面,佢要守幾耐?所有生意都唔一定賺,而係就算唔蝕,都要守,你嘅積蓄可以捱幾耐?你捱得,但你屋企人呢?佢地唔食飯都要醫藥費,而响呢個過程中,已經大把人墊c 底

如果你朋友真係想幫你,應該將你心理所有問題解答晒,由你自己分析清楚,先係負責任嘅人,唔係而家咁,令你1516,一頭霧水
仗義每多屠狗輩,樓主,三思

伯爵府

最無保障就是做保險經紀

子爵府

nightingale 發表於 16-7-2 09:50
唔明點解咁多人錯誤解讀你條問題, 好明顯無心機睇你問咩, 就將去旅行&入行掛勾然後話你為左想去旅行而入行 ...

多謝你有心看我問題,真係好多人誤解我嘅問題,仲有感激你嘅關心!

禁止訪問

侯爵府

cmary234 發表於 16-7-1 17:05
我想知佢有無欺騙我,因為同佢真係唔熟,無啦啦叫我跟佢做

一向要拉人入行做下線

首頁

尾頁

跳至