懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

話咁快,已經黎到34週,好緊張呀~請問各位媽媽而家已經重左幾多磅呢? 我先幾日磅已經去到134磅,真係嚇得我丫,從未試過咁重 lol

吾知大家又執哂走佬袋同洗哂bb衫未呢?我吾知bb床幾時安好?聽講安bb床都要擇日子?
我而家係咪要開始清胎毒丫? 聽講飲白蓮鬚水最有效,但亦都有人話太涼.... 飲完會即刻見紅,所以吾知飲吾飲得?!
呢排天氣太熱啦.... 我都開始有食西瓜同雪糕,想飲冬瓜水添,但人地又話太涼wo,吾知有無媽媽呢個時候都有飲冬瓜水呢?
尋日朝我肚痾,仲痾左好多血添,我以為自己見紅,嚇得我丫,有無媽媽都試過痾血丫?
黎到34週就開始有好多疑慮,仲有3週就足月了,吾知bb幾時會出黎呢?同埋吾知到時會有幾痛呢?
31週既時候照超聲波, 醫生話bb已經調左頭,係咪正常丫?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

halo,我35週啦,我28週已經食涼野,我可能太燥熱啦,隔日就食西瓜、綠豆沙、腐竹蛋,你去廁所流血係咪patpat 爆瘡呀

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

冬瓜水飲得啦,都34週,天氣又咁熱,消下暑去水腫。

大宅

回覆樓主:

我下星期34週喇,開始覺得我另一個人生將要來臨了。

我上星期睇過中醫,佢話我身體好好,但都唔建議我食涼嘢同清胎毒住,所以我諗你都係問中醫好過上forum問吧,畢竟每人體質唔同,總有人可以同唔可以。不過雪糕喺西醫角度都唔食得,怕有李斯特菌嘛,忍下口較好

翡翠宮

進入最後嘅階段,可以適當食D凉嘢清胎毒

複式洋房

我而家32w1 都開始緊張重諗緊幾時開始清胎毒好?我將會38w2開刀

男爵府

我都34週幾,開始好驚但又好奇待,我暫時只係敢食腐竹糖水,我身體比較差,西瓜果d有d怕

大宅

Xmas吸收勳章 熱血勳章

ulikela 發表於 16-7-2 16:54
我而家32w1 都開始緊張重諗緊幾時開始清胎毒好?我將會38w2開刀

我同你一樣. 我得閒就清緊喇…
我32W3,38W催生

大宅

我都33weeks ,已經重左25磅,個肚好大,你地有冇覺得三角位好漲?行路辛苦呀?

複式洋房

creamymami2014 發表於 16-7-2 19:50
我都33weeks ,已經重左25磅,個肚好大,你地有冇覺得三角位好漲?行路辛苦呀?
...

我31w1 重左26磅但又吾覺三角位好脹喎

大宅

我33week, 重左10lbs, 之前一切正常,係呢個星期開始日日頭痛,尋日同今朝仲眼朦 睇野無左邊同有哄,入左廣華檢查中,有無人有類似的情況呀?宜家仲未知咩事,擔心中

大宅

回覆 Ballz 的帖子

血壓正常嗎?

別墅

我都係34w, 開始食西瓜同腐竹蛋, 飲冬瓜湯。白蓮鬚中醫話2星期前分3次飲就OK....不過每人體質都唔同。
我今日左邊大脾內則有d閹痛....

複式洋房

而家34w肚大左好多,行路真係唔可以行得快,暫時都係重左7kg

複式洋房

見到你地個個都30週以上自己都緊張..加油呀..你地進入尾聲喇..
我22週呀...但已經重左10磅會唔會太重?後期係咪重得仲多?
但我手手腳腳同塊面都冇乜肥..但個肚好大.. 你地係咪咁架?
同埋我幾多週開始食涼野呀?

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

可以開始準備BB用品,我就36w開始食。蓮鬚糖水

大宅

安室だがな 發表於 16-7-2 12:37
冬瓜水飲得啦,都34週,天氣又咁熱,消下暑去水腫。
係啦, 天氣咁熱... 我都食左西瓜啦, 真係好爽呀

大宅

jwingbb 發表於 16-7-2 12:52
我下星期34週喇,開始覺得我另一個人生將要來臨了。

我上星期睇過中醫,佢話我身體好好,但都唔建議我食涼 ...
咁你有無食中藥清胎毒丫?

大宅

Wanwan45 發表於 16-7-3 11:58
見到你地個個都30週以上自己都緊張..加油呀..你地進入尾聲喇..
我22週呀...但已經重左10磅:sweatin ...
加油呀, 眨下眼你都好快去到三十幾週,我而家34週重左25磅左右,
醫生同我講最緊要係個bb磅數正常, 所以我都無理我個磅數啦,
我好多朋友同同事都話我好好, 塊面無腫都仲係尖, 所以我同你咪算好, 肥b吾肥媽
至於食涼野, 最好第8個月先開始慢慢食d

大宅

manpig0811 發表於 16-7-3 09:12
而家34w肚大左好多,行路真係唔可以行得快,暫時都係重左7kg
係呀, 突然大得好快, 腳步都開始好重, 你咁好既, 淨係重左7kg, 我而家34週都重左成25磅

首頁

尾頁

跳至