親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

請問有 jm 去過海口嗎? 海口與三亞哪地方較好玩?

男爵府

海口無乜野行,如去度假就去三亞

珊瑚宮

Kenmum 發表於 16-7-3 01:44

要看海。不會選海南島。著泳衣會比大陸人當好色情咁看。
見過大陸人看到一對外籍男女,死跟后面看野(女無上裝,叭在沙地上)

男爵府

去紅樹林個探險王國超好玩!超大!超多不同類型大型設施!$500幾來回確系抵,我今年1月8去3日,來回$1千每人,可能我好運,司機好好人同我講邊度好玩,不過我系大陸網蒐集好多資料決定咗去邊d地方,系攜程網買咗團購海鮮餐200蚊有7道菜飽到食唔曬,味道好惹味不過唔太新鮮,呢個價錢我接受,亞龍灣別墅真系靚,我仔好興奮,出名沙灘系幾好不過冇咩特色,最正就系果個探險王國兒童樂園,隔離仲有個大型水上樂園,本來想去天涯海角,不過感覺幾貴就冇去,食就有時海鮮餐有時水果杯麵有時附近特色餐廳,當時香港好凍下,10來度,手信我只系買d椰子糖椰子雞湯之類,三亞晚上涼爽日頭28度熱到呢,好彩有帶夏天衫

wcpcelia    發表於 16-7-4 16:41

.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

男爵府

我book咗亞龍灣別墅900尺哈哈哈,我仔跑阿跳阿~有洗衣機2個花園陽台,陽台出面系泳池,3日搭咗2程的士,其餘搭巴士,一個司機好好人,一個司機好趕時間快到吓親我,塞車就鬧2句粗口,我睇實在太多關於三亞旅行既帖(大陸網站)同埋地圖,感覺有底氣,去到有咩唔識再問當地人,睇過旅行社一家三口要萬幾港幣,我自己處理所有野就洗咗共6千幾港幣,
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

公爵府

2024年龍年勳章

Kenmum 發表於 16-7-3 01:44
海南島哩幾年劏客劏到......

大宅

回覆 Kenmum 的帖子

三亞同海口我都去過,三亞跟團,住艾美酒店,泰feel好正,仲upgrade房有jacuzzi ,酒店有kids club泳池又大,可以租單車,淨留酒店hea都吾錯,景點行下火山口公園,放天燈.......吾太記得。海口自由行,住觀瀾湖,溫泉任浸,乾淨無問題,人吾多,不酒店餐廳偏貴,有shuttle出去,市中心,我記得我去左萬綠園,公園大,可以放風箏,有少少小型機動遊戲,仲可租電瓶車駕駛,小朋友都玩得,我囡囡玩得好開心,仲有條運動徑,有不同簡單運動設施,係香港吾會有啦!食就到附近一間酒店中菜廳,估吾到又平又好味,坐的士照咪錶。如果凈想近近地hea日,可以考慮!

大宅

sharonchan.0711 發表於 16-7-4 00:32
去紅樹林個探險王國超好玩!超大!超多不同類型大型設施!$500幾來回確系抵,我今年1月8去3日,來回$1千每 ...
請問有咩玩?啱小朋友嗎?來回一千包來回車程同入場券?

洋房

sharonchan.0711 發表於 16-7-4 00:32
去紅樹林個探險王國超好玩!超大!超多不同類型大型設施!$500幾來回確系抵,我今年1月8去3日,來回$1千每 ...

如果係亞龍灣邊到有海鮮食,有咩介紹好玩地方??

大宅

陪月勳章

回覆 lavender~cat 的帖子

我對海口觀瀾湖有興趣,可以分享下點訂,交通同附景點嗎?兩大兩細住邊隻房?三日兩夜夠玩嗎?

水晶宮

畀面勳章

請問冬天去,可以游水嗎

首頁

尾頁

跳至